Een terugblik op 6 maanden 2020

De zesde maand van het jaar zit erop en dat wilt zeggen dat we op de helft zitten van 2020. Dit hele gebeuren kon ik natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan en daarom kijk ik vandaag graag terug op de afgelopen maanden en de doelen die ik in januari had opgesteld. 

1) Meer water drinken 
Bij dit doel moet ik eerlijk toegeven dat het nog steeds met ups en downs gaat, maar, het gaat naar mijn gevoel wel steeds beter. Ik heb dagen waarop ik echt veel water drink en meteen voel dat ik mij energieker en beter in mijn vel voel. De voordelen die ik van het water drinken krijg motiveren dus echt enorm de laatste tijd. 

2) 20 boeken lezen 
De teller staat momenteel op 6 boeken wat inhoud dat ik volgens goodreads 3 boeken achterloop op schema. Het is zeker de bedoeling om deze achterstand in te halen, daarom ben ik de laatste dagen weer meer aan het lezen. Wat ik nu lees? Verdwaald in Tirol (het boek dat je kan winnen via de winactie). 

3) Een tattoo laten zetten 
Dit doel heb ik helaas nog niet weten af te vinken. De twijfel over wat ik nu precies wil wordt alleen maar grotere en het lijkt er niet op te beteren. Daarnaast was het natuurlijk ook nog corona waardoor ik geen afspraak kon/durf maken. Of ik dit doel nog kan afvinken dit jaar? Geen idee, we zullen zien. 

4) Meer leven in het nu en beseffen dat we alleen maar nu hebben
Met die hele crisis, heb ik het idee dat we allemaal even de realiteit onder ogen moesten zien en ons leven opeens bijna allemaal drastisch zijn gaan veranderen. Ik leerde mezelf goed kennen, voelde opeens de klik met mijn lichaam, kwam tot rust en begon steeds meer moois te zien in kleine dingen. Eigenlijk kan ik zeggen dat ik dit het afgelopen jaar al goed heb gedaan, nu er nog voor zorgen dat het zo blijft. 

5) De vegetarische of vegan optie nemen wanneer ik buitenshuis eet
Ook deze mag ik cursief zetten, want dit heb ik inderdaad gedaan. Althans...zo vaak als ik er aan dacht dan. Ik weet van mezelf dat ik beter kon doen, maar dan denk ik er ook meteen weer aan dat kleine beetjes ook kunnen helpen. Verder heb ik wel eindelijk nieuwe shampoo en conditioner aangeschaft die volledig vegan is, dus dat verdient ook al een applausje vind ik. 

6) Eindelijk die piercing nemen 
Ook dit doel heb ik vanwege de cornacrisis nog niet weten afvinken, maar van dit doel ben ik in principe wel zeker dat ik het nog ga kunnen behalen dit jaar. 
7) Mij meer verdiepen in de Law of attraction 
Om heel eerlijk te zijn, is mijn interesse voor dit onderwerp een beetje afgenomen de laatste tijd. Ook dit voelt allemaal wat dubbel, want ik vind het wel nog steeds interessant, maar of ik er nu echt nog over wil 'studeren', nee dat denk ik eigenlijk niet. Gewoon een youtube video hier en daar vind ik op dit moment wel voldoende.

8) De split kunnen 
Aan dit doel heb ik zelfs nog geen milliseconde gewerkt... maar goed, dat is mijn eigen schuld. Of ik nog van plan ben om dit tegen het einde van het jaar te kunnen? Jazeker, dus ik ga dat binnenkort eens beginnen inplannen in mijn agenda.

9) Nieuwe mensen leren kennen 
Dit kon in principe niet anders dan afgevinkt worden aangezien ik in februari op een nieuwe school begon. De reden dat hij cursief staat is natuurlijk gewoon omdat ik nog altijd nieuwe mensen kan blijven leren kennen de komende maanden. Let's hope so! 

10) Plezier maken 
Bij dit doel heb ik eigenlijk echt totaal geen idee of ik het cursief kan zetten of niet. Maar vanwege de twijfel neig ik dus naar nee. Die hele situatie rondom corona was stiekem niet zo heel super voor mijn mentale welzijn al is het allemaal een beetje dubbel. Anyway later meer daar over, maar het punt is dus dat ik nog niet echt veel plezier gemaakt heb de afgelopen maanden. 

11) Naar Parijs gaan 
Het plan was om in de lente te gaan, maar Corona dacht daar helaas anders over. Het idee staat nog steeds op mijn lijstje, maar of ik het nog ga halen dit jaar is me nog een raadsel. 

12) Meer dingen op beeld zetten 
Iets moois dat ik heb geleerd van het thuis zijn en de hele situatie, is schoonheid zien in kleine dingen. Denk aan de zonsondergang die mooie schaduwen op de muren doet verschijnen of de schoonheid van een kopje koffie. Die schoonheid begin ik ook meer en meer op beeld te zetten en op Instagram te delen. Helaas merk ik dat iedereen niet zo gediend is met die nogal simpele foto's, maar mij persoonlijk zo veel goeds, dus ik blijf gewoon lekker verder doen. 

13) Geld verdienen 
Helaas pindakaas heb ik nog steeds geen job gevonden. Nu ummm...of ik er écht naar heb gezocht? Neen dat ga ik ook niet zeggen dus eigenlijk is het mijn eigen schuld, maar goed. Gelukkig heb ik ondertussen nieuwe, grootse plannen die mij wel goede hoop geven, maar daarover later meer wanneer het allemaal vaststaat.
14) Geld sparen 
Het bedrag dat ik op het begin van het jaar had genoteerd is behaald! Whoop whoop! Ik heb het doel dan wel al afgevinkt, stiekem heb ik mezelf al een nieuw doel gegeven voor de komende 6 maanden, maar goed. Done is done. 

15) Mijn boek afschrijven 
Ja umm... om hem af te kunnen schrijven zal ik er eerst maar weer aan moeten beginnen verder schrijven, is het niet? 

16) Meer fruitjes drinken 
Dit ging een lange tijd heel erg goed en toen opeens niet meer. Dat wordt dus herbeginnen. 

17) Het woord nee gebruiken 
Met trots kan ik zeggen dat ik mijn grenzen  afgelopen tijd enorm goed heb weten bewaken. Voor mensen die mij nog niet zo goed kennen: ik ben van nature nogal behulpzaam en laat mensen daardoor nogal vaak over mij heen lopen. 

18) Op tijd op de rem duwen 
Deze hangt eigenlijk samen met wat ik hierboven al zei, dus ook van deze kan ik zeggen dat ik er volop mee bezig ben dit jaar. Trots op mezelf. 😌

19) Mijn eigen stijl verder uitdrukken 
In principe is dit gelukt, maar het probleem is dat ik er dus nu nog steeds niet uit ben wat mijn stijl nu precies is. Ik zit dus echt een beetje in een soort van klerencrisis ofzo, maar soit, ik heb nog 6 maanden om dat allemaal eens uit te vogelen. 

20) 20 dingen van mijn bucketlist schrappen 
Ik heb net even gecheckt of ik niet per ongeluk iets vergeten schrappen ben, maar nee...ik heb nog maar 2 dingen van mijn lijstje geschrapt dit jaar. Super weinig jammer genoeg, maar ik ben er wel werk van aan het maken, dus dat is iets. 


De doelen die ik nog van plan ben te behalen, ga ik na het schrijven van dit artikel beginnen inplannen in mijn agenda. Benieuwd hoe ik dat ga doen? Kom dan morgen zeker nog eens een kijkje nemen op mijn blogje. 

Heb jij al een doel kunnen afstrepen van je lijstje?

2 opmerkingen

  1. Wat een hoop fijne en haalbare doelen... Mooi om te zien hoe je hiermee bewust bezig bent. Mijn doel was wat meer rust te creëren en pakken, gelukkig gelukt en hoop dat dit zo blijft..

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat goed van je! Dat is echt een mooi en belangrijk doel. Ben blij dat je het tot hier toe al hebt bereikt.

      Verwijderen