How to: De zomer van je leven beleven

De duinen van Westende met op de achtergrond de zee.
De zomervakantie ziet er voor ons allen anders uit dan we hadden verwacht. Voor sommigen is het stiekem best wel fijn, maar voor anderen kan het zijn dat de vakantie volledig verpest lijkt. Tegen die laatste groep wil ik even zeggen dat het totaal niet nodig is om zo te denken, want jij kan van deze zomer nog steeds de zomer van je leven maken. En wel met deze tips.

Doe elke dag iets leuks
Het maakt niet uit wat. Kijk een serie, speel een spel, eet een stukje taart...whatever you think is fun counts. Op deze manier bouw je zonder al te veel moeite te doen aan een zomer vol herinneringen, want ja, ook een stukje taart eten kan een mooie herinnering zijn. 

Maak zo veel mogelijk foto's
Geef jezelf een challenge door te fotograferen in categorieĆ«n. Fotografeer in Frankrijk elk stuk stokbrood dat je eet op een andere achtergrond of kies een object dat je in zoveel mogelijk verschillende foto's probeert te verwerken gedurende de vakantie. Laat de perfectionist die je bent los en schiet gewoon wat foto's op gevoel. Foto's die in het moment worden getrokken zijn vaak veel leuker om later op terug te kijken. 

Voeg kleur toe
Of het nu is met kleurrijke kralen armbandjes, je outfits of de kleur van je nagels, dat is helemaal aan jou, maar deze zomer wilt kleurrijk zijn. Laat kleur dus zoveel mogelijk terugkomen, je wordt er gegarandeerd vrolijker van en de zomer ziet er zeker 10 keer zo leuk uit.

Wees buiten
Geniet deze zomer extra veel van het buiten zijn. Van blote voeten in het gras (tenzij je een grasallergie hebt natuurlijk šŸ˜‰) of in het zand. Van de zon op je gezicht en van zingende vogels. Ga ook eens buiten terwijl het regent en maak allemaal mooie herinneringen in de regen, zo kijk je tijdens de winter automatisch terug op de leuke zomer elke keer wanneer er nog eens regen uit de lucht valt. 

Haal de vakantie naar binnen 
Heeft Corona jouw vakantieplannen in het water gegooid? Breng de vakantie dan gewoon bij je naar binnen. Plan wat thema dagen in en trek het thema door in je hele dag.
Voorbeeld:Ging je normaal op vakantie naar ItaliĆ«? Versier je huis met Italiaanse vlaggetjes, bereid je eigen pizza en kijk een film die draait rondom ItaliĆ«. (All ways lead to Rome bijvoorbeeld.) 
šŸš°
Plan niet te veel 
Wanneer je je hele zomer volplant met van alles, kan het zijn dat je stress ervaart wanneer niet alles volledig volgens plan verloopt en dat wilt natuurlijk niemand. Daarnaast ontstaan de meest mooie herinneringen door ongeplande gebeurtenissen. Zorg dus voor een zo flexibel mogelijke planning en zeg ja wanneer iemand je vraag om mee op pad te gaan. 

CreĆ«er dingen zelf
Maak ijsjes of kleurrijke armbandjes, versier je broeken... laat je creativiteit de vrije loop. Wie weet ontdek je deze zomer wel nieuwe hobby's of het feit dat je ergens echt totaal niet goed in bent, maar hey, plezier heb je hoe dan ook gehad. 

Houd een journal bij 
Wie journalt staat stil bij de kleine dingen die hij of zij die dag heeft gedaan, hoe hij of zij zich die dag gevoeld heeft en meer. Het zorgt ervoor dat de gedachten die er in je hoofd spoken een plaatsje krijgen op papier of in een audio fragment. Of je het nu wekelijks bijhoudt of dagelijks, dat maakt niet uit, maar houd het vooral vol, want het teruglezen of herbeluisteren van die prachtige herinneringen is echt fantastisch. 

Tot slot
Word niet boos op jezelf wanneer de zomer niet zo perfect is als je zou willen. Neem het leven zo veel mogelijk zoals het komt, daar wordt je pas echt gelukkig van. Heb jij zin om eens een dag in bed te blijven liggen? Gun jezelf dan dat moment. De zomerplaatjes die op Instagram voorbij komen zijn geen weerspiegeling van hoe jouw zomer er moet uit zien. Doe gewoon lekker je eigen ding, dan is de zomer perfect op jouw maat.

Hoe ga jij deze zomer leuk proberen maken?
The tans will fade, but the memories will last forever.

6 opmerkingen

 1. Fijn stukje. Mijn zwangerwschapsverlof start op 07-08,dus vanaf dan ga ik vooral keihard genieten en veel rust nemen en leuke dingen doen... Laatste dingen voor de baby voorbereiden en dan zijn we er klaar voor! <3

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk! De laatste weken met zen twee zijn nu dus echt ingegaan hƩ, geniet er van! Jullie gaan het goed doen <3

   Verwijderen
 2. Ik ben niet zo'n ster in foto's maken, maar ik film al wel 3 jaar lang een seconde per dag. Superleuk om terug te kijken en ook ideaal als 'zomerproject'.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben er zeker van dat jouw foto's ook heel leuk kunnen zijn op hun eigen manier, maar filmen is inderdaad ook een heel leuk idee. Dat ben ik er vergeten in zetten. Veel plezier deze zomer!
   Liefs

   Verwijderen
 3. Leuk artikel! Mijn zomer staat in het teken van het afronden van mijn scriptie, welke ik 10 augustus in moet leveren. Eind augustus moet ik hem verdedigen Ć©n hopelijk ben ik dan afgestudeerd. Hierna ga ik lekker een maandje vakantie houden en dan zal ik zeker even terugkijken naar deze leuke tips!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wauwww!Heel veel succes met je scriptie! Ik heb de mijne eind juni ingediend, kan dus begrijpen dat je wat zenuwachtig bent, maar ben er zeker van dat het super goed zal zijn. Alvast enorm veel plezier gewenst tijdens je maand vakantie!
   Liefs

   Verwijderen