Opnieuw structuur aanbrengen

Nu het voor mij officieel zomervakantie is en de corona maatregelen wat versoepelen, is het eindelijk tijd om weer het heft in eigen handen te nemen en nog meer tijd te maken voor het najagen van mijn dromen, maar vooral om van die laatste maanden 2020 nog iets te maken. Om dat te doen is niet alleen een plan nodig, maar ook structuur, dus daar ga ik in dit artikel werk van maken. 

Dat 2020 volledig anders is verlopen dan dat we in gedachten hadden, dat moet ik jou vast niet meer vertellen. Wat ik je wel graag wil vertellen, is dat dat niet hoeft te betekenen dat je je doelen en dromen die je dit jaar wilde behalen niet meer kan behalen. Wees maar gerust, op 6 maanden tijd kan er echt een heleboel ingehaald/ behaald worden. Het enige wat je daarvoor nodig hebt, is een concreet plan, structuur en een heleboel motivatie. Vandaag ga ik aan de slag met mijn plan en de structuur door stil te staan bij twee vragen. 

Wat moet er gepland worden?
Een paar artikels geleden, deelde ik een update over alle doelen die ik wilde behalen in 2020. Aan een hele reeks van die doelen ben ik helaas nog niet begonnen en voor anderen heb ik nog niet zo veel tijd gemaakt als ik had gewild. Om er zeker van te zijn dat ik de komende maanden van 2020 wél tijd maak voor die doelen, stel ik eerst een lijstje op van dingen die ik wil plannen of beter gezegd, van hoe het er idealistisch allemaal zou moeten uitzien. 

                               Dagelijks                             Wekelijks                             Maandelijks                      
 +1 uur • slapen


• plannen 


• bucketlist
• vrienden zien
• Stay Inspired artikels
    
 1 uur• schrijven
• content creëren
• foto's maken

• inspiratie opdoen 
• me-time
    
 30 min• lezen
actief sociale media
• opruimen 

• artikel ideeën bedenken

    
 15 min• Spaans leren
• stretchen
• wandelen
• gezichtsmasker
• self-care
• haar wassen
 
    
 10 min• smoothie
• mails
• klaarmaken voor dag
• plantjes water geven


 
    
 -10 min • one line a day
• tanden poetsen
• bed opmaken
 • blogbabes motivatie • Topics blogbabes

De kans bestaat dat ik nog een heleboel dingen ben vergeten invullen in dit schema, maar op deze manier krijg je een idee van hoe ik het doe. Houdt er ook rekening mee dat de tijden die links aangegeven zijn staan voor het minimum en niet voor het maximum. Daarnaast moet je je zeker ook niet afgeschrikt voelen door de hoeveelheid dingen die er in het kadertje staan, dit is echt alleen maar hoe ik zou willen dat mijn leven er uit ziet, maar dat doet het dus absoluut niet. Obviously, want anders was ik dit artikel nu niet aan het schrijven.
Hoe plan je dit?
Dat hangt natuurlijk af van welke planner je hebt, maar voor het komende halfjaar ben ik van plan om de purpuz planner nog eens te gebruiken. Net als altijd begin ik met het invullen van alle afspraken die ik de komende week heb en de artikels en Instagram posts die al ingepland staan. 

Om mijn doel 'meer water drinken' verder vol te houden, heb ik onder elke dag 10 bolletjes getekend die de glazen water die ik moet drinken voorstellen. Voor ieder glas kleur ik er (net als bij de mascha planner) eentje in. 
🚰
Een ander doel dat ik nog steeds probeer vol te houden, is het leven in het nu. Daarom zie je in mijn planning dat hij eigenlijk niet echt helemaal prop vol is ingevuld en dat ik bovenaan iedere dag nog een kleine post-it heb geplakt voor alle dingen die ik van dag tot dag in plan. Ik kan me inbeelden dat jij het misschien wel leuk vind om van uur tot uur te plannen, maar mij geeft dat dus enorm veel stress. 

Dingen die ik stiekem wel altijd op een bepaald uur hoor te doen, maar die nog niet vast staan, vul ik in in potlood, zo kan ik het altijd nog verplaatsen. De dingen die al in pen staan genoteerd worden net als in mijn Mascha planner onderlijnt met een bepaalde kleur, zo kan ik op het einde van de week of maand beter zien in welk van mijn levenscategorieën ik het meest tijd steek. 

Links onderaan zie je dat ik een strook met habit trackers heb geplakt. Op deze manier probeer ik mezelf te 'pushen' om mijn dagelijkse doelen die ik hierboven heb opgesomd ook effectief te doen. 

Tot slot
En dat was het eigenlijk zo een beetje. Ik gebruik de purpuz planner nu voor de tweede keer en ik merk oprecht dat het nu veel beter gaat als vorig jaar. Ik ben meer geneigd om mijn doelen ook effectief te behalen en zie ook echt vooruitgang binnen mijn doelen zelf, dat is om eerlijk te zijn echt het mooiste aan het hele structuur verhaal. Toegegeven, dat ligt niet alleen aan de purpuz planner, maar ook aan mijn mindset. Gelukkig werkt de combinatie voor mij echt fantastisch. 

Ben jij nu heel benieuwd naar hoe de Purpuz planner werkt en wil jij hem zelf ook heel graag uittesten? Klik dan hier om hem aan te kopen. 
Discipline is choosing between what you want now, and what you want the most.

Disclaimer: Dit artikel is mogelijk gemaakt door een samenwerking met Purpuz Planner. Dit houdt in dat ik het product waar ik over schrijf gratis heb gekregen in ruil voor dit artikel. Dit beïnvloedt mijn mening over het product echter niet.   
 

9 opmerkingen

 1. Leuk idee om de planner zo te gebruiken. Je brengt me op ideetjes voor het gebruiken van de mijne. Alhoewel de planning met een baby er heel anders uit zal zien en onvoorspelbaar zal zijn, haha!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als je wilt, stuur ik je op het einde van de week een foto van hoe hij er dan uit ziet (ter inspiratie). Mijn planning is in principe ook altijd onvoorspelbaar aangezien ik zo graag dingen doe waar ik op dat moment zin in heb, daarom dus dat ik vaak met potlood en extra papiertjes werk.

   Verwijderen
 2. Leuke planner! Ik hou van plannen! Liefs.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh is iets voor mij, ik ben echt 1 en al chaos!! Kan wel wat structuur gebruiken 🙈

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk artikel om te lezen. Plannen vind ik heerlijk om te doen, alleen me er aan houden is nog een dingetje..

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb de planner ook, dus deze tips van jou zijn een welkome aanvulling op mijn daily use.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik krijg het benauwd van plannen en van planners. In mijn werk moet ik enorm veel plannen en organiseren dus in mijn vrije tijd houd ik alles juist bij voorkeur zo vrij en ongepland als maar kan.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wel heftig dat je slapen en tandenpoetsen ook moet inplannen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tandenpoetsen noteer ik niet in mijn planning hoor, maar ik heb het in mijn tabel gezet zodat ik rekening kan houden met hoeveel tijd ik op een dag nodig heb om alles te doen.

   Verwijderen