Minimalisme // Dingen die ik niet meer koop

Kopje koffie op een witte achtergrond naast het onderweg naar minder logo.
Ergens in 2018 schreef ik een artikel over dingen die ik niet meer zou gaan kopen. Helaas heb ik mij destijds niet echt aan die lijst weten te houden, maar
 nu ik meer met minimalisme bezig ben, lukt het me veel beter. Daarom is hier een lijstje vol dingen die ik niet meer of minder koop. Hopelijk inspireert het je.

Koffiemokken
Ik heb ze ondertussen in alle vormen, kleuren en maten, dus neen, die heb ik niet meer nodig. Sterker nog wanneer ik later uit huis ga, heb ik gegarandeerd een aparte kast nodig om alleen maar alle koffiemokken in kwijt te kunnen. Hier passen ze ook al niet meer allemaal in de kast waardoor er enkelen in mijn kamer staan als decoratie. Stiekem vind ik het wel een beetje een gekke verslaving van mezelf om al die koffiemokken te verzamelen, maar soit, het is nu zo zeker.

Haarelastiekjes 
Sinds ik geen haarelastiekjes meer gebruik maar scrunshies, doet mijn haar het zoveel beter. Het groeit goed, het breekt minder snel af en nog zo veel meer. Haarelastiekjes ben ik dus niet meer van plan om te kopen. Scrunshies momenteel in principe ook niet, mijn voorraadje is ondertussen wel even groot genoeg.

Make-up
Ik draag eigenlijk bijna nooit iets anders dan mascara. Soms, tijdens een zot moment draag ik wel eens lipstick, oogschaduw of eyeliner, maar iets anders koop ik niet. De volgende keer dat ik nog eens make-up koop, dan check ik trouwens meteen of het vegan is. Non-vegan make-up kan dus eigenlijk ook op de lijst. 

Schriften 
Mijn schriften verzameling is denk ik de grootste verzameling die ik in huis heb, dus neen, die heb ik de komende jaren niet meer nodig vrees ik en zelfs wanneer ik ze ooit allemaal heb weten volschrijven, zou ik later liever vooral nog digitaal willen werken, het is de 21ste eeuw voor iets he. 
Verschillende soorten pennen op een witte achtergrond
Pennen
Hoe ik ooit zoveel pennen heb weten verzamelen, het is mij om eerlijk te zijn een raadsel. Ik heb echt enorm veel pennen dus ik kan de komende jaren absoluut nog wel even rondkomen met de pennen die ik nu in huis heb. 

Post-its 
Nog zo iets waar ik ondertussen echt een grote verzameling van heb. Daarnaast wil ik ook gewoon geen post-its meer gebruiken zodra ik ze allemaal heb volgeschreven, want die plak papiertjes zorgen al snel voor enorm veel afval en dat is eigenlijk echt zonde. 

Flesjes water
Dat ik nooit meer plastic flesjes drinken koop, kan ik helaas niet zeggen, maar flesjes water zijn wel volledig van mijn boodschappenlijstje geschrapt. Did you know dat er dus gewoon water uit je kraan komt en er dus gewoon super toffe flesjes bestaan om dat water dan in te doen? Bespaart veel geld en is ook nog eens goed voor het milieu.
🚰
Canvas tasjes 
Ja dus euhm... de collectie is een beetje uit de hand gelopen en ik blijf maar tasjes tegen komen die ik echt enorm leuk vind, dus die tasjes niet kopen is lastig, maar langs de andere kant heb ik ze niet nodig dus die koop ik niet meer.

Bladwijzers
Toen ik nog tijd stak in mijn boekenblog en dus voor de bookstagram wereld, viel mij op hoeveel geld mensen betalen voor een bladwijzer. Dat is dus iets dat ik nooit gedaan heb en ook nooit van plan ben om te doen. Ik gebruik gewoon de bladwijzers die ze in de boekhandels gratis meegeven. 
Verschillende rolletjes washi tape op een witte achtergrond.
Washi tape
Ik heb een periode gehad waarin ik echt hysterisch gelukkig kon worden van kleurrijke washi tape, maar die periode is ondertussen wel gepasseerd. Begrijp me niet verkeerd, ik vind het nog steeds leuk, maar de verzameling die ik ondertussen heb opgebouwd is ondertussen groot genoeg.  

Telefoon hoesjes 
Je kan maar één hoesje tegelijk gebruiken, dus waarom zou ik 10 verschillende kleurtjes willen? Nee, ik houd het gewoon bij mijn pastel roze hoesje tot dat er niet meer uitziet en ik dus wel degelijk een nieuw moet kopen.

Et voila, dat waren de dingen die ik niet meer of toch zeker minder koop. Doe ik dit allemaal perfect? Neen, zeker niet, dat is het punt ook niet. Het gaat er bij minimalisme niet om dat je het perfect doet, maar dat je lekker doet waar jij je goed bij voelt. 

Welke dingen koop jij niet (meer) of minder?
Buy less. Choose well. Make it last.

4 opmerkingen

 1. Slim om dat zo te bedenken... Ik heb ook nog ontelbaar veel notitieboekjes liggen waar ik eigenlijk niets mee doe. Zonde!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb eens een artikel geschreven met ideeën om je schriftjes mee te vullen. https://www.ambersthings.be/2017/04/lege-schriftjes-wat-nu.html Misschien kan je hier iets mee ;)

   Verwijderen
 2. Oooh goeie! Fancy onderbroeken, daar doe ik ook niet aan. Sorry guys, maar mijn comfort staat boven uw goesting. ;)
  Ben alvast benieuwd naar uw lijst(je).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo'n tof lijstje! En meteen ook heel herkenbaar haha, ik kuiste onlangs mijn bureau eens uit en vond echt tonnen balpennen, die hoef ik zeker ook niet meer te kopen de eerste 20 jaar. Wat ik ook weiger te kopen, zijn plastic zakjes. Totebags genoeg! Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen