Gewoon even een gigantische dankjewel

Friendship isn't about who you've known the longest. It's about who walked into your life, said "I'm here for you" and proved it.

De afgelopen jaren heb ik verschrikkelijk veel donkere en koude dagen gehad. Onzekerheden, schuldgevoel en stemmen in mijn hoofd namen de macht over waardoor ik liever de hele dag in mijn bed wilde liggen en er pas weer uit wilde komen wanneer iemand besloot dat ik eindelijk gelukkig mocht zijn. Omdat dat niet kon, was ik vaak lastig. Ik riep tegen mensen (nee mama, niet alleen tegen jou, geloof me), ik sloot mensen buiten en kon af en toe echt zo hard zagen dat ik er zelf gek van werd. 

Maar zoals ze zeggen, na regen komt er altijd zonneschijn en dat was ook zo. Hier en daar had ik goede, gekleurde dagen. Dagen waarop ik wakker werd met een waanzinnig idee, klaar was om de wereld te veroveren, niets anders deed dan zingen en dansen en veel te enthousiast begon te praten over weet ik veel wat. 

Ik zeg nu dat die dingen dag per dag gebeurde, maar eigenlijk is dat gelogen, het was meer iets van uren of minuten. Het ene uur was ik een wrak en het andere uur was is ├╝bergelukkig. Ik ben dat ene meisje met haar verschrikkelijke stemwisselingen, ECHT een handje vol en toch. Toch waren er mensen die dagelijks voor mij klaar stonden om mij en mijn stemwisselingen te omarmen. 

Het is vandaag 30 juli en dat wil zeggen dat het vandaag internationale dag van de vriendschap is.  Deze dag is volgens mijn goede vriend google uitgevonden door de verenigde naties om de rol van vriendschappen te benadrukken en zo vrede door verschillende landen te bevorderen. Prachtig initiatief vind ik dat. Daarom wil ik vandaag even de rol van vriendschappen in mijn leven benadrukken en even een paar mensen bedanken. 

Hoe alleen ik mij vaak ook voelde, ik was niet alleen. Er was altijd wel iemand waar ik op kon rekenen. Iemand die ik kon bellen, zelfs om een uur in stilte aan de telefoon te luisteren naar elkaars ademhaling terwijl we bezig waren met ons eigen leventje. Er was altijd wel iemand die alles liet vallen om zo snel mogelijk voor mijn deur te staan en mij een knuffel te geven en een goed gesprek te voeren. Er waren altijd wel mensen die klaar stonden om een middag te gaan shoppen, een drankje te doen of even de longen uit ons lijf te zingen. Mensen die girls-nights organiseerde en mensen die mij steunde en me hielpen wanneer ik weer eens een knotsgek nieuw idee had dat mijn leven eindelijk weer beter zou maken. Er waren zelfs meiden die ik leerde kennen via mijn blog en nog nooit in het echt gezien heb die af en toe een berichtje stuurde om te vragen hoe het ging en die er altijd voor me waren wanneer ik weer eens een diepere boodschap deelde. 

Kortom, er was altijd wel iemand en ik ben ik dankzij jullie allemaal. Ik zou niet weten wat ik zonder jullie allemaal zou doen en daarom. DANK JE DANK JE DANK JE! Ik hou van jullie! 

4 opmerkingen

 1. Hele mooie post! En super lief dat je je vrienden/mensen die voor je klaar stonden op deze manier wilt bedanken!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. heel mooi geschreven & die video, hoe leuk is dieee! Ik word er spontaan blij van! <3

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Yaay! Dat is natuurlijk de bedoeling van deze blog en maakt me dus echt extreem blij om te lezen!

   Verwijderen