How to: meer water drinken

Ik ben een slechte drinker, ik drink echt veel te weinig water en dat is gek want eigenlijk drink ik ook niet veel frisdrank. Wat drink ik dan wel? Koffie vooral denk ik dan, maar eigenlijk drink ik gewoon echt veel te weinig. In de zomer is het erg belangrijk om genoeg water te drinken, je zweet namelijk veel meer dan je zou willen waardoor je lichaam heel veel vocht verliest. Gelukkig heb ik enkele tips uitgeprobeerd en kan ik alle slechte drinkers onder ons even een handje helpen. 

1. Geef je water een smaakje. 

Er zijn mensen die de smaak van water gewoon niet lekker vinden, maar dat valt tegenwoordig makkelijk op te lossen. Gooi er wat fruit in of koop een tube met van die siroop met een fruitsmaakje. Dat is alleen veel ongezonder dan gewoon fruit. Lang geleden schreef ik een artikel over wat je allemaal in je water kunt gooien. Lang geleden, dus niet letten op mijn manier van schrijven en de foto skills graag. (Klik hier

2. Zet water op verschillende plaatsen. 

Bij mij helpt het als ik water op mijn bureau en naast mijn bed zet, dat zijn namelijk de plaatsen waar ik het meest ben op een dag. Door water te zien ga je er ook sneller van drinken, zeker wanneer je in je hoofd tegen jezelf zegt dat die fles nog leeg moet voor je gaat slapen. Die naast mijn bed gebruik ik voor wanneer ik 's nachts wakker word. In plaats van naar mijn gsm te grijpen, drink ik even een slok water en ga weer slapen. 

3. Wanneer je opstaat, na het plassen en voor je weer gaat slapen

Aangezien er nu toch een fles water naast je bed staat, kan je nu heel makkelijk even wat water drinken net na je opstaat en net voor je gaat slapen. Na het plassen is het ook aangeraden om je lichaam meteen weer nieuw vocht te geven zodat alles vanbinnen goed blijft werken. 

4. Koop een leuke drinkbus.  
Als je een drinkbus hebt waar je met plezier uit wil drinken, dan gaat het ook allemaal veel beter. Koop dus een Instagram waardige drinkbus en drinken drinken drinken.

5. Drink thee.
Thee telt ook al water, want thee is eigenlijk gewoon warm water. Ben je dus niet zo'n fan van gewoon water, drink dan thee. Yes, I know, het is 700° buiten, waarom zou je thee drinken? Wel, je kan van je thee ook heerlijke zelfgemaakte ijsthee maken. Nadeel, ik doe zelf altijd suiker in mijn thee dus dat is minder gezond dan gewoon water.

Conclusie, water drinken is eigenlijk gewoon iets dat je jezelf moet aanleren door veel met water in contact te komen, door bijvoorbeeld water te zetten waar je vaak bent, maar ook door op automatische piloot een glas water te drinken na het plassen. Vertrek nu maar naar de winkel voor een leuke drinkbus en je zomervakantie kan goed van start gaan.

Wat is jouw tip om meer water te drinken?
The mind is like water. When it's turbelent, it's difficult to see. When it's calm, everything becomes clear.  -Prasad Mahes

2 opmerkingen

  1. Ik drink soms te veel water haha, maar met dit weer voel je toch weer hoe hard het nodig is om voldoende te drinken! Super goede tips

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Veel succes met meer water te drinken! Ik drink echt ontzettend veel water, ik ben het niet meer gewoon om frisdrank of iets anders te drinken, haha! Hopelijk gaat het jou ook lukken met deze toffe tips! X

    BeantwoordenVerwijderen