#Saar

Als er iets is waar ik mezelf als een expert zou moeten beschouwen, dan is het wel in verdwalen in het leven. Verdwalen is de gangbare paden verlaten. Misschien ben je op zoek naar jezelf, naar een nieuw doel, of naar geluk. Een ding is zeker: als je de gangbare paden durft verlaten en bereid bent te verdwalen, daar begint de magie!

Dag lieve lezers, mijn naam is Saar en ik blog al een paar jaar op mijn eigen blog Galabria (www.galabria.be). Ik zag het levenslicht in 1987 onder het sterrenteken Waterman. In 2008 ontmoette ik de Man van mijn Leven en in 2014 werd ik zijn vrouw en hij mijn man. Ons gezinnetje bestond al uit onszelf en twee lieve honden, Wolf en Luna toen we in 2017 helemaal compleet werden met de geboorte van onze eerste dochter, Amélie.
Hoewel bovenstaande feiten allemaal enorme zegeningen zijn, was de start van mijn leven niet echt een eitje. Ik had geen makkelijke jeugd. Burn-out, depressie, pestgedrag en eetstoornissen, ze zijn mij niet onbekend. Al deze tegenslagen hebben mij echter uitgedaagd om mijn eigen zoektocht naar geluk (http://www.galabria.be/tag/zoektocht-naar-geluk/) te beginnen en dat is ook waar ik leerde dat de magie begint als je de gangbare paden verlaat.

Groot geluk...

Ondanks minder goede dagen, beschouw ik mezelf echt als gelukkig. Getrouwd zijn met mijn steun en toeverlaat, een lieve dochter hebben die dagelijks een lach op mijn gezicht tovert en genieten van de liefde van mijn twee hondjes, het zijn maar een paar grootse dingen die het geluk in mijn leven brengen. Ik ben ook nog eens gezegend met goede vrienden die vlakbij wonen. Twee koppels in onze straat en een koppel een paar straten verder. Wat er ook is, ik kan erop vertrouwen dat ze klaar staan als ik hen bel. Zo vaak stonden ze voor mijn deur als ik eens een moeilijk moment had. En gelukkig durven zij ook mijn hulp vragen als dat nodig is! Ik heb ook een paar goede vrienden wat verder weg wonen, met wie we graag afspreken en heerlijk kunnen kletsen. Hun kinderen hebben dezelfde leeftijd als onze dochter, wat de vriendschap een extra waardevolle dimensie geeft.
Geld maakt niet gelukkig, maar ik en mijn Lief verdienen genoeg centjes om de rekeningen te betalen, een eigen huis te kunnen renoveren en onszelf af en toe op een extraatje te trakteren. Zo kunnen wij uitkijken naar heerlijke gezinsvakanties en investeren in alle kleine dingen waar een mens gelukkig van wordt.

En kleine gelukjes...

Het zijn grote dingen die ik hierboven beschrijf. Geluk vind je natuurlijk ook in kleine dingen. Daarom deel ik graag met jullie een paar van mijn eigen kleine geluksbrengers.
 1. Heerlijk knuffelen in de sofa: met mijn Lief, de honden of kleine Amélie. Door knuffels maakt je lichaam gelukshormoon aan, dus het is gewoon heel logisch dat zoiets fijns als knuffelen je gelukkig maakt!
 2. De lieve lach van mijn kleine meid. Kijk zelf maar, moet ik daar nog uitleg bij geven?
 3. Een wandeling op een warme zomeravond
 4. De zon zien opgaan of ondergaan. Het is en blijft een prachtig spektakel dat mijn hart met vreugde vervult.
 5. Spontane afspraakjes met vrienden, niets is leuker dan zomaar afspreken en samen iets gezelligs doen. Het zijn de beste afspraakjes!
 6. Op een regenachtige dag met een boek in de sofa kruipen. Of met een boek in de hangmat gaan liggen. Of met een boek aan het strand van het zonnetje genieten. Of met een boek voor de kachel hangen, terwijl het buiten vriest. Je snapt het … een boek!
 7. Hard werken aan een goed stuk voor mijn blog en als het online staat er ook nog eens positieve reacties op krijgen. Puur geluk!
 8. Voor mijn gezin een heerlijke maaltijd op tafel kunnen zetten. Of voor vrienden iets lekkers koken. Of mijn familie trakteren op een zalig etentje. Het eten dat ik gemaakt heb delen met alle mensen die ik lief heb dus.
 9. Na een heerlijk uitje stoppen bij het frietkot en samen lekker frietjes gaan eten. Mijn guilty pleasure.
 10. Wanneer het begint te schemeren samen buiten zitten in stilte en genieten van de vogels die hun laatste lied zingen. Puur lentegeluk!
 11. Onder het genot van een heerlijk kopje koffie of thee je grootste verlangens en zorgen delen. Met elkaar praten over datgene wat je hart sneller doet kloppen. Echt diepzinnige gesprekken die je verbinding schenken.
 12. De ontwikkelingen van mijn kleine meid mogen aanschouwen. Haar aanmoedigen en zien groeien. Genieten van alle mooie momenten samen en herinneringen maken.
 13. Lieve, mooie en tedere momenten met mijn Lief. Van samen uit eten gaan, tot dicht bij elkaar in de sofa liggen en een film kijken, tot gewoon heerlijke seks.
 14. Nieuwe kleren shoppen, want dat doe ik eigenlijk niet veel. En als dan al die nieuwe kleren in mijn kast hangen te pronken. Maar vooral als ik die nieuwe outfit dan kan dragen!
 15. De gekke kuren van onze twee honden: lekker rollen in het gras, hun snurkgeluidjes, hoe ze vrolijk naar ons toe komen rennen als we thuis komen. En dan het lachje van Amélie omdat ze blij is om hen te zien!

It’s just a way of life

Gelukkig zijn lijkt geen evidentie. Er zijn zoveel boeken over geschreven omdat er ook zoveel manieren zijn om naar geluk te kijken en het te vinden. Wat mij betreft, is geluk een manier van in het leven staan. Het is geen permanente staat waarin je je bevindt. Het is de schoonheid zien in alles om je heen. Geniet van alles wat je al hebt. Wees daar tevreden mee. Streef naar beter, volg je dromen, maar laat dat je niet tegenhouden om gelukkig te zijn met datgene wat je al bereikt hebt.
Het leven bestaat uit ups en downs. Geluk zouden we niet kennen als we ook niet een beetje ongeluk hadden. Geniet van alle mooie dingen die op je pad komen en spread a little happiness.
“Everyone wants happiness, nobody wants pain. But you can’t have a rainbow, without a little rain”.

Veel groetjes,
Saar (klik hier voor mijn blog) 

1 opmerking