Wat ik NIET meer ga kopen vanaf NU

In het begin van de lente deelde ik een artikel waarin ik vertelde over hoe ik mijn lenteschoonmaak zou aanpakken. Het was de bedoeling dat ik dit proces in meerdere artikels met jullie zou delen, maar dankzij een veel te volle agenda, is dat er niet meer van gekomen. Dit wil echter niet zeggen dat ik geen grote lenteschoonmaak ondergaan heb, in tegendeel. 

Dit jaar stond mijn lenteschoonmaak vooral gericht op de schoonmaak van mezelf. Ik wilde mijn mindset veranderen en deed heel veel dingen waar ik mij nu gelukkiger door voel. In het vorige artikel deelde ik hoe ik alle bullshit ging ontvolgen en dat doe ik nu nog steeds. Eens in de zoveel tijd, neem ik de tijd om even te scrollen door wat ik volg of gewoon mensen ontvolgen als ik ze tegen kom.

Wie mij volgt op instagram, heeft waarschijnlijk gezien dat ik mijn kamer ook maar een heb opgeruimd. Die was dankzij de examens echt een geweldige puinhoop. 

Mijn bureaublad was zoals je kunt zien een ramp, maar mijn kast was al helemaal erg. Ik realiseerde me plots ook dat ik al maanden niet meer gekeken had in twee dozen waar ik mijn schriften voor school in bewaarde. Dit besloot ik dus maar even te doen om er alle oude papieren uit te scheuren en te recycleren. Het was een moment waarop ik kon beginnen huilen van de schaamte. Echt. Dit was wat ik uit deze twee dozen haalde... minstens 20 schriften terwijl er in mijn kast nog een grote doos stond vol met schriften... Mijn ogen gingen weid open en zonder ook maar enige vorm van twijfel nam ik een besluit. Ik moet echt stoppen met schriften kopen. Ik ging verder met opruimen en zo kwam ik uit op een lijstje met dingen die ik NIET meer ga kopen. 

1) Schriften
Om bovenstaande reden dus. Alles bij elkaar heb ik twee grote dozen tot op de top gevuld met lege A4 schriften en 1 grote doos met schriften die kleiner zijn dan A4. 

2) Pennen 
Geen idee hoe of waarom, maar pennen heb ik ook echt veel te veel. Ik blijf pennen kopen, maar schrijf uiteindelijk toch steeds met dezelfde pen tot die op is, dus waarom? Geen idee. 
3) Washi tape en stickers
Hoe leuk ik de nieuwe stickers en washi tapes van de nieuwe collecties van hema ook vind, ik koop het niet meer tot ik de kilometers aan tape eindelijk heb opgebruikt en tot mijn stickers op zijn. 

4) Post-its 
Ik heb die dingen in alle kleuren, vormen, maten en patronen, maar waarom ik er steeds blijf bijkopen als ik er thuis eigenlijk nog een hele stapel van heb liggen, ik weet het niet. 

5) Boeken
Natuurlijk ben ik nog van plan om boeken te kopen, maar ik wil eerst mijn tbr inkrimpen en enkele boeken die ik nu heb verkopen of omruilen. Het leek mij altijd geweldig om een gigantische boekenkast te hebben, maar toen ik er over begon na te denken vroeg ik me af waarom dat nodig is. Ik word namelijk niet gelukkig van het feit dat ik boeken op mijn kast heb staan, maar van het lezen van boeken. Ik ben ook niet het type dat een boek twee keer leest. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel manieren om aan boeken te komen. Binnenkort misschien meer over dit op Story Tellers. 

6) Koffiemokken
Dat ik verslaafd ben aan koffie weten we nu ondertussen ook allemaal, maar dat er bij mijn koffieverslaving ook een koffiemokken komt kijken, is misschien iets wat jullie nog niet weten. Ik heb veel koffiemokken, maar ik wissel eigenlijk maar af tussen drie mokken uit mijn collectie. Hoewel ik in de winter wel andere mokken gebruik dan in de zomer en voor koffie en thee ook andere mokken gebruik. De mokken worden wel gebruikt, maar of ik er meer nodig heb? Nee, dat niet. 

Voorlopig zijn dit de dingen die ik even niet meer ga kopen omdat het mij op dit moment niet gelukkig maakt. Het feit da ik bomen in mijn kast heb liggen, het feit dat ik kilometers aan washi tape in mijn kast heb liggen die ik niet gebruik en nog zo veel meer. Ik heb er gewoon even genoeg van en zo ook mijn portemonnee. Waarschijnlijk voeg ik nog wel dingen toe aan dit lijstje, binnenkort, dus als jij nog een ideetje hebt van wat er op dit lijstje kan. Laat het zeker maar even weten. 

Liefs, 
Amber


There is beauty in simplicity. 

2 opmerkingen

  1. amai zo goed van u! vooral schriftjes mag ik ook echt niet meer kopen van mezelf, want ik heb er echt duizend ahha!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel goed dat je dat tegen jezelf zegt ;) ! Hopelijk gaat het ook lukken, hihi, dan zal je vast wel wat uitsparen! X

    BeantwoordenVerwijderen