Hoe beviel Sonus Island?

27 juni deelde ik met jullie dat ik de Sonus Island app zou gaan testen. Voor wie deze boodschap en de uitleg over de app niet heeft meegekregen, klik even hier. Zoals beloofd, is hier wat ik vond van de app en beantwoord ik de vraag waar het om draait. Maakt het gelukkig? 


Ik heb de app op verschillende momenten en manieren uitgeprobeerd, heb alle geluidjes getest en heb met alle knopjes zitten spelen tot ik vond waar ik naar op zoek was, rust in mijn hoofd en een gelukkiger gevoel. 

Geluidjes

1. Tijdens het werken 
In plaats van dat ik muziek opzette tijdens het schrijven van artikels, zette ik deze keer eens een natuur geluidje op. Ik merkte al snel dat ik het meest fan was van het geluid van het riviertje. Het effect van het feit dat ik eens geen muziek op had staan, was vooral dat ik niet heel de tijd moest stoppen met schrijven omdat ik even moest meezingen of een dansje moest doen, waardoor ik veel beter kon doorwerken. Helaas kan ik niet werken zonder dat er iets van geluid is omdat mijn gedachten dan echt helemaal rondvliegen en de stemmetjes in mijn hoofd net iets te luid worden naar mijn zin, dus de geluidjes van de rivier, het regenwoud of het strand, zijn echt een geweldige oplossing voor dit probleem. 

2. Voor het slapen
Dit heeft voor mij jammer genoeg niet echt gewerkt. Het is vooral als ik in bed lig dat de inspiratiebom losbarst. Het is ook niet voor niets dat ik zeg dat ik 24/7 bezig ben met mijn blog, ik krijg veel van mijn ideeën tijdens het dromen. Ik weet niet goed waarom het niet gewerkt heeft, ik luisterde er naar, maar mijn bom was zo heftig aan het ontploffen dat ik er niet rustiger van werd. 

Begeleide meditatie

Datgene dat ik eigenlijk echt wilde testen, was het mediteren en of het je, zoals iedereen altijd luidruchtig roept, echt gelukkig maakt. Ik ging op een avond na een beetje voetbal met mijn broertje op de bank zitten in onze tuin, zette één van de 3 begeleide functies op en liet me meenemen naar het strand om mezelf te laten meeslepen door de golven van de zee. Of het heeft gewerkt? JA JA JA! Ik vond het zo heerlijk om even buiten te zitten in de avond en echt te voelen wat er om me heen aan het gebeuren was. Ik werd me echt bewust van het hier en het nu en dat was echt GE WEL DIG! 

De begeleiding die je meeneemt naar het bos heb ik ondertussen ook uitgeprobeerd en ook die vond ik heerlijk, maar omdat ik het wederom buiten deed, werd het effect een beetje onderbroken omdat ik op de achtergrond natuurlijk al echte vogels had. 

Er is ook een speciale begeleiding die je kan gebruiken voor het slapen, maar die heb ik nog niet uitgeprobeerd. Ik ben de laatste dagen zo druk bezig geweest dat ik altijd pas laat ging slapen en dus vaak heel snel in slaap viel (voor mijn doen dan). 

Conclusie: Ik ben het meest fan van geluidjes met water, die zorgen er echt voor dat ik kalmer word. Dat verklaard misschien ook waarom ik het altijd heerlijk vind om onder een douche te gaan staan, mijn ogen te sluiten en even aan niets te denken. Meditatie is echt wel mijn ding en het is totaal niet zo zweverig als sommige mensen altijd denken. Ik ben zeker van plan om mij meer in meditatie te gaan verdiepen deze zomer en natuurlijk deel ik dan met jullie wat daar is uitgekomen. 

Liefs, 
Amber

En jij? Doe jij aan meditatie?

Worrying does not take away tomorrow's troubles, it takes away today's peace. 

2 opmerkingen

  1. Ik ga zo gelijk de app instaleren, ik ben benieuwd of het ook bij mij werkt!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. klinkt echt heel leuk! ik ga de app ook eens installeren!

    BeantwoordenVerwijderen