Dingen die je nog gedaan moet hebben voor 2020

De laatste maand van het jaar is begonnen en dat wilt zeggen dat we niet zo veel tijd meer hebben om de dingen te doen die we al het hele jaar  uitstellen. Dingen die we eigenlijk zo hard uitstellen dat we soms zelfs vergeten dat we ze gingen doen. om dat voor jullie op te lossen, is hier een lijstje met dingen waarvan je vergeten was dat je ze nog zou doen voor 2020.

1. De digitale schoonmaak
1.1 Instagram
Open je Instagram en kijk eens naar de lijst van accounts die jij volgt. Hoeveel zijn dat er? Bij mij waren dat er tot voor kort bijna 400. 400 accounts waarvan er heel veel inactieve tussen zaten, 400 accounts waarvan er heel veel waren die mij een slecht gevoel gaven als ik er een foto van tegenkwam, 400 accounts waarvan er heel veel accounts waren waarvan ik nooit een foto voorbij zag komen. Komt dat je bekend voor? Doe dan net als ik en bekijk ze eens allemaal om ondertussen iedereen te ontvolgen die jou geen spark joy meer geven, want ook hier kan je die mooie magie van Marie Kondo bij gebruiken.
1.2 YouTube
Sinds het heel makkelijk is geworden om op abonneren te drukken wanneer we naar een video kijken, klik ik wel echt heel gretig op die knop. Mijn abonnementen pagina op YouTube vult zich dan ook dagelijks met meer dan 20 video's van verschillende mensen. De keuze maken van welke video ik wil kijken tussen het schrijven door wordt daardoor veel moeilijker en mijn lijst van video's die ik later ga bekijken wordt alleen maar langer. Het lukt mij dus echt niet om dat allemaal up to date te houden en ik weet dat jij met hetzelfde probleem zit. Dus je voelt hem al aankomen. We gaan enkele abonnementen uitschakelen.

Dit kan je dus super simpel doen door naar YouTube te gaan (ja, no shit Sherlock), op je abonnementen pagina te klikken en dan net boven al die video's op beheren te klikken. Hierdoor krijg je een lijst te zien van iedereen waarop jij bent geabonneerd en kan je dus heel snel iedereen ontvolgen waar je niet meer naar kijkt of die niet meer actief is.
1.3 Foto's 
Mijn laptop bevat 18GB aan foto's. Vele van die foto's zijn al zo oud dat ik zelfs niet meer weet dat ik ze heb. Daarnaast zitten er omwille van dat hele cloud gedoe ook heel veel dubbele tussen. Daarom dus dat ik eens al mijn foto's ga doorzoeken, zowel op mijn laptop als op mijn gsm, ik wil namelijk graag genoeg plaats hebben voor alle foto's van 2020. Wat vind je? Goed idee hé! Doe het dus ook maar.

1.4 Mails

Ik was een paar dagen geleden opzoek naar een bepaalde mail toen ik zag dat ik zelfs nog van 2016 mails in mijn inbox heb staan. Dat is dus wel een beetje gênant, maar ik vermoed dat jij ook wel mails in je inbox hebt die je eigenlijk niet meer nodig hebt. Ooh en nu je je mails dan toch aan het opruimen bent, schrijf je eens meteen uit van al die nieuwsbrieven die je niet leest. 
1.5 Andere
Documenten, downloads, Spotify playlists, notities, apps, Twitter, Facebook, telefoonnummers, snapchat, Pinterst borden, google drive en al het andere dat je je kunt bedenken wanneer je dit lijstje ziet. RUIM HET EENS OP!! Het kost je nu misschien wel veel tijd, maar je zal me later dankbaar zijn.

2. Ontspullen 
Nu de digitale schoonmaak gebeurd is, is het tijd om de fysieke spullen de deur uit te gooien. Begin met de 30 days minimalism game of doe eens een Marie Kondootje. Zorg er gewoon voor dat je 2020 kan beginnen met een opgeruimd huis vol spullen die jou gelukkig maken, want dan begint jouw 2020 alvast met iets goed.

3. Een planner uitzoeken
2020 moet en zal het jaar worden waarop jij eindelijk eens je leven op orde krijgt. Daar ga ik voor proberen zorgen met alle artikels die nog gaan volgen. Een agenda of planner is daarom van enorm belang. Ga dus opzoek naar een planner die helemaal bij jou past. 

Sneak Peak: Om het jou wat makkelijker te maken, komt er binnenkort een lijstje van planners die ik doorheen de jaren heb uitgetest met daarbij de voor en nadelen van elke planner.
4. Iets van je Bucketlist voltooien
Nu 2019 er toch echt wel bijna opzit, moet je nu je kans grijpen om de laatste herinneringen te maken. Doe dit door iets van op je bucketlist te voltooien dat er al heel lang op staat. 

Ik vermoed dat je hier wel al even zoet mee bent, maar moesten er toch nog dingen zijn die ontbreken, laat het dan even weten. 

Make it a december to remember.

1 opmerking

  1. goeie tips!! vooral mijn foto's moet ik eeeecht eens opruimen, mijn opslag zit echt permanent vol haha! wish me luck :)

    BeantwoordenVerwijderen