Mijn tips & tricks voor een dagje me-time in de winter

Nu de dagen weer verschrikkelijk donker zijn, voelen we ons allemaal wat meer 'blehhh', daarom is het erg belangrijk om onszelf tijdens de winter extra goed te verzorgen en in de bloemetjes te zetten. Hoe je dat volgens mij het beste kan doen, lees je in dit artikel.


1. Ruim alle zichtbare rommel op. Het klinkt misschien gek, want waarom zou je nu gaan opruimen op een dagje voor jezelf, maar geloof me. Het werkt echt om je beter in je vel te voelen.  Door alles dat zichtbare rommel vormt te verwijderen, krijg je meteen veel meer rust in je hoofd. 

2. Braindump. Een andere goede manier om rust in je hoofd te creëeren, is door een braindump te doen. Pak er een A4'tje bij, leg het horizontaal en vul het met alle dingen die er nog in je hoofd zitten. Doe dit door te tekenen, te schrijven, te krabbelen of iets anders. Laat het gewoon allemaal los. 

3. Lak je nagels. Het zou kunnen dat het iets persoonlijk is, maar je kan dus echt helemaal tot rust komen van het lakken van je nagels. 

4. Warm jezelf op. Wanneer je weet dat je een lange tijd buiten gaat zijn, is het een goed idee om jezelf eens goed op te warmen ervoor en erna. Zet je favoriete nummer op en spring een beetje rond of drink een tasje thee. Your body will thank you. 
5. Smeer een gezichtsmaskertje op je gezicht. Tijdens de winter wordt je huid veel makkelijker droog, daarom is het nu extra belangrijk om af en toe eens je gezicht vol te plamuren met een maskertje in plaats van met je make-up. 

6. Trakteer jezelf op je favoriete snack. Geef je lichaam vandaag eens waar het zin in heeft zonder te kijken of het gezond is of niet. You deserve a treat. 

7. Duik weg onder je dekbed en kijk vlogmas. Moest je nog mensen zoeken om te kijken, ik heb een artikel geschreven waarin ik mijn drie favoriete vlogmassen van dit jaar met jullie deel. Klik daarvoor even hier.

Moest je na deze zeven tips en tricks nog niet genoeg gelezen hebben, in 2017 schreef ik net een artikel als dit, maar dan natuurlijk met andere tips. Dus voor wie dat nog even wilt doornemen, klik even hier.

Wat doe jij om jezelf te verwennen?

2 opmerkingen

  1. jaa ooh zo leuk! ik heb al zin in zo'n me time dagje deze vakantie:)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zeker doen hé, want je hebt dat echt verdient na al die examens.

      Verwijderen