De grote planner/agenda test // deel 2

Hier zijn we dan met het tweede en voorlopig laatste deel van de grote planner/agenda test. Voor wie nu pas binnenkomt en dus geen idee heeft waar dit over gaat, check even het artikel van gisteren door hier te klikken. Voor al de rest: Geen boe of ba, laten we gewoon verder gaan waar we gebleven waren.

Planner 3) De Purpuz Planner (€35-40) 
Eind vorig jaar, mocht ik vertellen dat ik de Purpuz Planner het komende jaar voor jullie mocht uittesten en dat heb ik dus ook gedaan, alleen ik heb dat eigenlijk ook weer niet gedaan. 

In de Purpuz staan heel wat meer dingen dan alleen maar het plan gedeelte, zo heb je er wekelijkse opdrachten, reflectie pagina's en plaats om je doelen te noteren in staan, maar al die extra's, die heb ik om eerlijk te zijn helemaal niet optimaal gebruikt. Nog erger is, dat ik daar eigenlijk wel spijt van heb nu ik er op terugkijk, want wie weet had het me wel echt heel goed geholpen. 

Voordelen
+ Door de grote van deze planner is er veel plaats om dingen op te schrijven (naast de tijdlijnen) 
+ Er staan leuke opdrachten in die je helpen om mentaal gezond te blijven en toch je doelen te bereiken
+ Hij is super mooi en absoluut van goede kwaliteit

Nadelen 
- Je kan je dagen alleen per uur plannen en geen dag to do's noteren 
- De planner is heel groot en dus moeilijk om mee te nemen
Agenda 2) Moleskine Daily (€22 - 25)
Toen ik in 2018 door Milaan liep, kwamen we opeens een Moleskine winkel tegen en ging ik echt helemaal uit mijn dak (stationery geek hier). Ik moest en zou er binnen gaan en er iets kopen en dus dat deed ik, het werd een daily journal voor 2019 met het thema van de kleine prins. 

Het duurde even voor ik er een systeem in kon creëren dat ik handig vond, maar het is me uiteindelijk toch gelukt en ik heb deze planner naast mijn Purpuz planner met heel veel liefde gebruikt. (Ja, dat klopt, ik gebruik meer dan één planner/agenda tegelijk. 

Voordelen
+ Doordat hij daily was, had ik genoeg ruimte om mijn dagen in te plannen
+ Een Moleskine is heel mooi, heeft een handig formaat en van goeie kwaliteit

Nadelen
- Je kan je dag hier enkel opdelen per uur en er is weinig plek voor andere dingen te noteren

Wie op deze foto's op de details let, kan al een sneak peak vinden van wat er in 2020 komen gaat.

Agenda 3) Ical (gratis) 
De agenda app van mijn telefoon was lang een app die ik echt NOOIT opendeed, maar toen ik op YouTube video's begon te kijken van verschillende bloggers/girlbosses, besefte ik wat voor verschil het gebruiken van deze app zou kunnen maken. Ik maakte een regenboog aan agenda's aan van alle verschillende aspecten die ik wilde inplannen en gaf mijn leven op die manier een kleurcode. Ben nog nooit zo blij geweest met die beslissing. 

Zoals je ziet doe ik in mijn Ical aan timeblocking, maar ook hier ga je binnenkort nog meer lezen, want hoe leuk ik het tot hiertoe al vind, echt goed ben ik er nog niet in... Wat je ook ziet is dat er deze week al heel veel geel (me-time) te vinden is, maar dat is ook niet altijd zo. Ik doe op een week ook heel veel blogwerk, geloof me. 

Voordelen 
+ Je kan je leven opdelen in de meest kleine categorieën door er gewoon een extra agenda voor te maken
+ Mijn laptop en telefoon kunnen me altijd vertellen wat ik wanneer te doen heb
+ Je kan je agenda ook synchroniseren met je e-mail   
+ Je kan dingen altijd makkelijk verwijderen/verplaatsen zonder te knoeien
+ Je hoeft iets dat herhaalt wordt (zoals een verjaardag) maar één keer in te geven en een herhaling instellen

Nadelen
- Soms synchroniseert hij niet goed 
- Je kan hem niet vasthouden

Mijn favoriete combinatie is absoluut de Mascha Planner + Ical. Dat is dan ook wat ik het komende jaar absoluut weer van plan ben om te gebruiken. Moesten er nog andere planners en agenda's zijn waarvan je denkt dat ik ze eens moet proberen, laat het me dan alsjeblieft weten in de reacties. 

In welke planner/agenda ga jij het komende jaar aan de slag?

Een reactie posten