How to: voor jezelf zorgen wanneer je ziek bent

Nu de kou weer in het land is, zullen we snel merken dat hij ook de ziektes met zich heeft meegebracht. Of je nu ‘gewoon verkouden’ bent of je met de griep zit, jezelf verzorgen wanneer je ziek bent is erg belangrijk. Daarom heb ik vandaag 6 dingen die je kan doen om jezelf te verzorgen wanneer je ziek bent voor jullie.


1) Blijf warm
Je hoort het misschien wel vaker, maar warm blijven wanneer je ziek bent is echt belangrijk. Zelfs wanneer je koorts hebt en je denkt dat je straks in de fik schiet. Door warm te blijven begin je te zweten en wanneer je zweet wanneer je ziek bent, zweet je de ziekte er dus eigenlijk gewoon uit.

2) Drink thee 
Thee wordt gemaakt van warm water en kruiden. Twee dingen die dus eigenlijk heel erg goed voor je zijn. De kruiden zullen hun werk beginnen doen binnen je lichaam, water is gewoon gezond en de stoom die naar boven komt, helpt bij het heropenen van je neus. 
Tip: houdt wel een zakdoek in de buurt wanneer je thee drinkt. Snottebellen thee lijkt me niet zo smakelijk. 

3) Blijf weg van schermen
Wanneer je ziek thuis bent is het heel makkelijk om Netflix op te zetten en door je Instagram te scrollen, maar het licht dat van je scherm in je ogen schijnt, gaat je hoofdpijn echt niet ten goede komen. Ik begrijp natuurlijk ook wel dat je je soms wel kan vervelen wanneer je thuis zit, maar neem er dan een boek bij, kleur iets in of begin met een puzzel, dat gaat je veel meer deugd doen.

4) Eet vitamientjes
We zijn december en dat wilt zeggen dat de mandarijnen weer mega lekker zijn en ook de lychees weer in het land zijn (I know, ecologisch zijn die niet, maar wel lekker...). Dat zijn dus al twee excuses om fruitjes te eten en je vitamientjes binnen te hebben. Moest je thuis zijn met buikgriep, mag je dat niet eten trouwens, maar dat zal je dokter je ook wel vertellen. Jij met je buikgriep, jij mag overleven op toast. 
5) Geniet eens van stilte
Ook dat is voor velen een moeilijke, we zijn het namelijk gewend om heel veel prikkels te ontvangen, maar net daarom is het heel belangrijk om het af en toe gewoon stil te maken. Geen muziek opzetten dus, maar het gewoon eens stil laten zijn. Moest je het zien zitten is dit meteen een perfect moment om eens te experimenteren met meditatie. Ooh en voor zij die het gevoel hebben dat ze gek gaan worden van de stilte, op Spotify bestaan er heeeeeeeeeel veel lijsten met natuur geluidjes die je eventueel kan opzetten, maar dat mag je alleen maar doen als je dan belooft dat je scherm weer op zwart gaat. 

6) Slaap
Slapen is natuurlijk de meest voor de hand liggende tip, maar toch merk ik dat mensen die thuis ziek zijn die tijd gebruiken om allerlei dingen te doen in het huishouden of dingen in te halen. Doe dat eens niet! Je lichaam geeft aan dat het moe is en rust nodig heeft (je wordt namelijk ziek wanneer je goede bacteriĆ«n niet genoeg kracht hebben om te vechten tegen de slechte weet je.) Luister dan ook eens naar je lichaam en geef het de rust die het nodig heeft. We danken u. 

Als je deze 6 tips gaat toepassen, ben ik er zeker van dat je weer snel beter zult zijn, maar moest je toch nog een andere gouden anti-ziekte tip hebben, laat die zeker achter in de reacties, zo helpen we elkaar alleen maar vooruit. 

Liefs, 
Amber 
Hi Snotnose, get well soon!

Een reactie posten