6 Manieren om je dankbaarheid bij te houden

©Gabrielle Henderson op Unsplash
Een tip die iedereen wel al eens is tegengekomen in zijn zoektocht naar geluk, is zonder twijfel de tip die zegt dat je de dingen waar je dankbaar voor bent moet koesteren. Daarbij wordt dan vermeld dat je iedere avond 5 minuten de tijd moet nemen om 3 dingen op te schrijven waar je die dag dankbaar voor was, maar heel eerlijk, het kan ook leuker. Daarom verzamelde ik nog andere manieren waarmee jij aan de slag kan gaan.

Foto carrousel op Instagram
Neem tijdens de week foto's van alle dingen waar je dankbaar voor bent en deel ze op het einde van de week in een foto carrousel op Instagram. Zo heb je nog wat leuks voor op je feed en inspireer je je volgers meteen ook om meer stil te staan bij dankbaarheid.

Papiertjes in een potje 
Recycleer een glazenpotje, versier het een beetje en knip enkele papiertjes uit in leuke kleurtjes. Ga iedere avond zitten en schrijf jouw dankbaarheden van de dag op een papiertje. Vouw de papiertjes van die dag op en gooi ze in je potje. Op deze manier heb je op het einde van het jaar een potje vol geluk waar je steeds opnieuw herinneringen uit kan grabbelen. 

🚰
Een dankbaarheidsagenda 
Een agenda, die hoef je niet alleen te gebruiken om je afspraken in te noteren, die kan je ook gebruiken om leuke herinneringen in te bewaren van die dag waaronder dus je dankbaarheid (of een quote die je tegen kwam of fotootjes of whatever). Moest ik dit doen, dan zou ik ervoor kiezen om hier een apart agendaatje voor te kopen met een dagplanning zodat je lekker veel ruimte hebt om te schrijven en om eventueel nog foto's toe te voegen.  

☑️ Kijk af en toe eens terug naar de dingen die je geschreven/gefotografeerd hebt. Zeker wanneer je je even wat minder goed voelt is het een goed idee om terug te kijken naar de mooie dingen in je leven. 

Een dankbaarheidsschriftje
Geen zin om een nieuwe agenda aan te schaffen maar wel nog een schriftje in huis? Maak er een dankbaarheidsdagboek van en zet het vol met foto's en zinnetjes. 

Digitaal lijstje 
Vind je het moeilijk om bovenstaande dingen bij te houden? Waarom maak je geen lijstje vol dingen waar je dankbaar voor bent in de notitie app van je telefoon? Je telefoon heb je altijd bij de hand, dus is het niet zo moeilijk om de dingen waar je aan denkt er meteen in te noteren. 

Blog rubriek 
Voor de bloggers onder ons is het eventueel ook een leuk idee om hier een rubriek van te maken. Zo inspireer je je lezers, maar heb je zelf ook een stok achter de deur om meer stil te staan bij de dingen waar jij dankbaar voor bent. 

Mijn favoriete manieren zijn absoluut de eerste en de laatste. Daarom dat ik zonder twijfel blijf doorgaan met de Things that made my week rubriek. Ik kan er gewoon zo vrolijk van worden om op een andere manier te kijken naar de dingen in mijn omgeving. 

"A grateful heart is a magnet for miracles."  


Houd jij de dingen waar je dankbaar voor bent bij? 

3 opmerkingen

 1. Ik heb zo'n app ervoor: "Moodflow" waar ik onder andere elke dag een drietal dingen invul inderdaad. Het helpt wel, vind het ook fijn om m'n mood-swings doorheen de weken en maanden bij te houden. Een goede weerspiegeling voor de dingen die ik doormaak.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. oeehh, die app ken ik niet, maar ik zal hem eens opzoeken. Bedankt voor de tip.

   Verwijderen
 2. Zo mooi om de dankbaarheid om te zetten en echt bewust mee bezig te zijn. Ik doe dit ook steeds vaker.

  BeantwoordenVerwijderen