Liefste 2019

Ik heb geen idee waar ik anders kan beginnen dan bij: what the fuck was dit? Beginnen deed je meteen met een hele hoop tranen. Tranen door het feit dat jaarwisselingen voor mij altijd zo hard binnenkomen, maar ook happy tears door één van de liefste berichtjes die ik ooit las en de hierbij aansluitende bevestiging dat er in 2019 sowieso één iemand wel enorm van mij zou houden. 

Mezelf goed voelen in mijn vel deed ik in 2018 al niet meer en daarom maakte ik mezelf wijs dat het in 2019 beter zou worden. Ik begon het jaar met het maken van een Pinterestbord met daarin alle dingen die ik in 2019 wilde/ging doen. Dat bord werd gevuld met foto's van meisjes die afstudeerde, een groots verjaardagsfeest hielden, foto's van een tattoo die ik mezelf zou cadeau doen voor mijn verjaardag, Shawn Mendes (want 2019 was het jaar dat ik hem eindelijk live ging zien), oorpiercings,  Berlijn en Keulen (want dat waren schoolreizen die ik zou maken). 

De vooruitzichten waren even rooskleurig als de hoop die ik hierdoor kreeg op een betere ik in 2019. Wat ik echter niet wist, was dat jij andere plannen voor mij had. Dat jij mij keihard op de grond zou gooien, mij pijn zou doen en me helemaal zou laten wegzweven van de realiteit. Dat er momenten zouden komen dat ik dingen deed zonder het te beseffen, dat ik volledig zou crashen en mezelf zo gevaarlijk zou gaan vinden dat ik ging besluiten om mezelf op te laten nemen. 

Wat ik echter niet wist, was dat ik in 2019 zou gaan beseffen hoeveel mensen het eigenlijk niet zo goed met me voor hadden als ik dacht. Dat ik helemaal niet mee zou gaan naar Keulen noch Berlijn of zou afstuderen. Dat naar het concert van Shawn Mendes gaan zou uitdraaien als een avond waarin ik niets anders moest doen dan uit mijn comfort zone stappen noch dat mijn verjaardag een dag vol tranen zou worden. 
🚰
Je was duidelijk een jaar vol verrassingen. Verrassingen waar ik je op het moment zelf altijd zo verschrikkelijk erg voor wilde haten dat het voor mij niet snel genoeg 2020 kon worden, want in 2020 ging ik het gewoon allemaal opnieuw proberen. 
Maar ja, ook die keren had jij andere plannen voor mij. Want terwijl ik dacht dat er niets meer goed zou komen omdat ik mij alleen nog maar bewust was van de zwarte dingen die er gebeurde, maakte jij mij sterker en gaf je me nieuwe kansen. Jij wist dat alles wat er gebeurde, moest gebeuren zodat ik kon staan waar ik nu sta. Het was niet jouw bedoeling om mijn hele jaar zwart te kleuren. Je wilde mij alleen maar helpen, helpen met écht opnieuw beginnen.

Dankzij jou kon ik een einde maken aan 'vriendschappen', leerde ik hoe goed het voelde om dingen uit mijn comfort zone te doen, mocht ik nieuwe mensen ontmoeten, zag ik in hoeveel mensen ik eigenlijk inspireerde en nog zo veel meer. 

Je was het jaar waarin ik mocht samenwerken met verschillende brands, maar liefs 10 dingen van mijn bucketlist kon strepen, ik gesprekken had met Laurentine van Landeghem, Larissa Verbon, Emilie Sobels en andere mensen die ik echt al jaren volg. In jouw mooie 12 maanden, werden mijn stories meer dan ik me ooit voor mogelijk zag, gedeeld en beantwoord (waaronder door Nora Gharib en Hannah Ashton) en op mijn bookstagram werden mijn foto's geliket door onder andere Jennifer Niven en Gayle Forman. 

Je was het jaar waarin ik te horen kreeg dat ik oké was en pas twee maanden na mijn laatste afspraak bij de psycholoog moest terugkomen in plaats van na twee weken, ik eindelijk in een tutu over straat durfde lopen en nog zo veel meer. 

En last but not least, was je het jaar waarin ik eindelijk mezelf heb terug gevonden. 

Liefste 2019,

Bedankt voor alles.
Je was fantastisch!


6 opmerkingen

 1. Enorm mooi!!! Ik ben één van die personen die vreselijk geïnspireerd word door jou geweldigheid!❤️

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En ik ben ontzettend trots op jouw vooruitgang!
   You go girl!

   Verwijderen
 2. aaaaahhh ik ben zo zo zo trots op u!!! laat 2020 het jaar worden waarin je gewoon probeert zoveel mogelijk plezier en fun uit het leven te halen en geniet! geniet van elk moment!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat komt helemaal in orde <3
   Doe jij dat ook maar hé lieverd!

   Verwijderen
 3. Kippenvel... Je bent zo'n wondermooi persoon! geniet van 2020!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat ben jij toch een schat van een mens!
   Lots of love <3

   Verwijderen