Mijn tips & tricks voor een dagje me-time

Soms heb je van die dagen waarin je hoofd niet stilstaat, to do lijstjes waar in jouw ogen geen einde aan komt of gewoon een rotte dag. Komen bij de examens er bij jou ook bijna aan of heb je gewoon even nood een een dagje tijd voor jezelf? Dan is dit artikel iets voor jou. 

Allereerst is het belangrijk om alle meldingen op je gsm af te zetten. Je gsm op stil zetten, telt niet. Zet daarna muziek op die je kan kalmeren of ga voor je favoriete nummers en dan kan de me-time beginnen.

1. Ga de dag van te voren eens vroeg slapen. Dit zorgt er voor dat je de volgende dag goed uitgerust bent en het is ook nog eens gezonder voor je lichaam ook.

2. Sta de dag zelf op tijd op. Deze tip hangt een beetje samen met de vorige, maar door vroeger op te staan, voel je jezelf wakkerder en heb je meer aan je dag.

3. Geef jezelf een koninklijk ontbijt. Maak voor jezelf eens iets wat jij super lekker vindt, dit zal je dag meteen leuker maken, want wie houdt er nu niet van pannenkoeken, eieren met spek, heerlijk vers fruit of appelsiensap in de ochtend?

4.  Ga lekker in bad. Vul je bad met water op een lekker temperatuurtje en vergeet de BUBBELS niet! Een extra tip: terwijl je wacht, kan je een kalmerend maskertje op je gezicht smeren.

5. Doe lekker comfortabele kleren aan. Je hoeft vandaag alleen maar aan jezelf te denken, de prins op het witte paard versieren kan morgen ook nog. Zorg wel dat je kleren niet te warm zijn, dat ga je niet leuk vinden als je naar 6. gaat.
6. Ga naar buiten. Neem een dekentje, een schriftje, een pen en drinken mee en leg het deken in het gras, ga er op liggen en kijk naar de lucht. Zo kan je aan van alles beginnen denken, het schriftje heb je nodig om alle positieve dingen in op te schrijven.

7.  Doe iets wat jij leuk vindt. Of je nu wil gaan lopen, gaan zwemmen of binnen wil gaan zitten en naar Netflix wil kijken terwijl je een ijsje eet, doe iets waar jij blij van wordt.

8. Lees een boek. Ik weet dat niet iedereen houdt van lezen, maar lezen is echt iets goed om te doen wanneer je je gedachten wilt verzetten. Voor als je niet weet wat je wil lezen, klik hier.

9. Doe iets creatief. Of het nu schrijven, knutselen, koken, schilderen of tekenen is, dat ligt allemaal aan jou, maar door je te focussen op wat je maakt, denk je niet meer aan alles wat je zenuwachtig maakt en krijg je een extra blij gevoel als het resultaat er mag zijn.

10. Ga ook vandaag even lekker vroeg slapen. Zo geef je je lichaam extra rust voor hij de volgende dag weer moet beginnen met leren, werken of iets anders wat vermoeiend is.

Wat zijn jouw tips om tot rust te komen? 

"Je kunt niet voor de ziel van de ander zorgen als je niet goed voor je eigen ziel hebt gezorgd." - Joke J. Hermsen


3 opmerkingen

  1. Super leuk artikel !!

    Liefs xx leen
    --> https://aluminiumfolie.wordpress.com/

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een leuk artikeltje Amber! Wat is het heerlijk om alles van je weer eens te lezen! Ik krijg er niet genoeg van! :) Hihi, een koninklijk ontbijt, hoe leuk is dat? XXXX

    BeantwoordenVerwijderen