Minimalisme // Ik deed 232 spullen weg in 21 dagen

In het artikel 'Ik deed de 30 dagen vol gelukjes challenge', liet ik al vallen dat ik tijdens de maand november een nieuwe challenge wilde uitproberen. Dat werd de 30 days minimalism game van the minimalists, een challenge die perfect aansluit bij mijn rubriek 'onderweg naar minder'. Hoe die gelopen is en wat ik er van vond, lees je hier.


Wie mijn blog al langer volgt weet dat ik de laatste tijd steeds meer bezig ben met minimalisme. Dat wilt zeggen dat ik ook al een hele tijd bezig ben met het wegdoen van spullen die mij geen spark joy meer geven. Wat dan weer wilde zeggen dat ik mijn spullen al eens allemaal doorspit had en ik dus bang was dat ik niet verder zou komen dan dag 10, maar niets bleek minder waar. 

Ik tikte dag 10 af en doorzocht mijn spullen opnieuw en kwam na een hele hoop tellen uit op dag 21! Ik deed op dag 21 zelfs 22 spullen weg omdat ik nog één dingetje op overschot had. Wanneer ik alles opnieuw bij elkaar optel, kom ik uit op 232 spullen die nu de deur uit zijn (nu ja, ik kijk momenteel nog neer op twee zakken die ik nog naar de kringloop moet brengen, maar goed ik heb ze niet meer terug in de kast gelegd, écht niet.) 
Wat houdt de challenge in?
Tijdens de 30 days minimalisme game is het de bedoeling dat je 30 dagen lang spullen weg doet. Op dag 1 begin je met 1 item, op dag 2 doe je twee spullen weg en ga zo maar verder. Op deze manier ga je opzoek naar dingen die je écht nodig hebt in huis en dingen die je al veel te lang niet meer hebt aangeraakt. Zo heb ik heel veel dingen gevonden die ik dubbel had en make up die ergens achter in de kast beland was waardoor die dus al verschrikkelijk lang vervallen was. (Ja, voor de oplettende ogen van Instagram, er zat ook nog make up tussen die ik ooit bij een Joepie heb gekregen... Gênant.) De bedoeling van de game is niet dat je hem helemaal uit speelt, maar wel dat je zo ver mogelijk komt. Moest je hem helemaal uitspelen, dan komt dat erop neer dat je 465 spullen hebt weggedaan. 

Daarnaast mag je zelf verder ook helemaal de regels bepalen. Doe je enkel grote spullen weg, of telt een blad papier ook mee? Tel je een paar schoenen als twee items of slechts als één, ook dat mag je zelf weten. Ik heb er zelf voor gekozen om papier ook mee te laten doen, omdat ik ook erg veel foto's vond die weg konden en een paar schoenen (in mijn geval de slippers van dag één) als 1 item te tellen, aangezien je, zoals Jennie ook al zei, niets kan doen met maar 1 schoen. 
Wat vond ik ervan?
Ik vond het echt fantastisch! Ik houd sowieso wel van opruimen (ook al ziet mijn bureau er 9 van de 10 keer uit alsof ik midden in de examens zit), dus deze challenge was eigenlijk écht wel een feest. Het feit dat ik er meteen weer wat minimalistischer door werd was absoluut een pluspunt en dan nog het feit dat ik iemand anders zou kunnen blij maken met de spullen die naar de kringloop gaan is toch helemaal leuk?

Of ik ondertussen echt helemaal ben ontrommelt? Neen dat niet. Ik heb nog steeds 3 dozen vol notitieboekjes en een zee van pennen in mijn kast, maar ik wist even niet goed waar ik met die dingen naartoe moest... Verder zou ik het even niet weten, maar ik vermoed dat ik, wanneer ik dit over een jaar nog eens probeer er sowieso wel weer nieuwe dingen zullen opduiken die weg mogen. Dat vind ik dan ook het mooie aan dat hele minimalisme, je hoeft niet meteen vanaf dag één slapen op een matras op de grond omdat een bed te veel is, je mag het gewoon allemaal op je eigen tempo doen en het maakt helemaal niet uit welke spullen je uiteindelijk nog houdt en welke niet. Zolang jij er maar gelukkig van wordt. 

Wat zou jij echt niet wegdoen als je morgen besluit om minimalist te worden?

Een reactie posten