De grote planner/agenda test // deel 1

2 december liet ik al weten dat ik van plan was om een artikel te maken met alle voor- en nadelen van verschillende planners/agenda's die ik al heb uitgetest. Vandaag is het eindelijk zo ver, maar omdat ik zoveel met jullie wil delen, heb ik besloten om dit artikel op te splitsen in twee delen. Laten we er dus maar meteen in vliegen.


Om te beginnen, wil ik eerst even het verschil uitleggen tussen een agenda en een planner. Zo kan jij uitmaken wat je denkt dat voor jou het best werkt (en kan je de stukken over de planner of agenda overslaan indien je het andere kiest). 

Een agenda is een boekje waarin alle data van het jaar in vermeld staan. Om deze reden wordt een agenda het vaakst gebruikt om afspraken in te bewaren. Een planner daarentegen, heeft vaak geen nummering waardoor je makkelijk weken/dagen (verschilt wanneer je een week of dagplanner gebruikt) kan overslaan waarop niets gebeurt en er dus geen papier verloren gaat. Daarnaast bieden planners een véél ruimere mogelijkheid aan dingen die je er in wilt bewaren omdat ze vaak veel meer schrijfruimte hebben.
Planner 1) De Hema deskplanner (€0,50 - 4,50)
Beginnen doe ik bij  de deskplanner, een planner waar ik een haat liefde relatie mee heb ontwikkeld. Mijn deskplanner heb ik echt al jaren geleden gekocht bij Hema en waneer ik er in terugblader, valt dat op, want er staan dingen in van 2015, maar ook van 2018. 

De rede hiervan is dat ik niet echt een systeem vond dat bij mij paste om deze planner optimaal te gebruiken. Het werken in hokjes vond ik destijds echt niet fijn werken, waardoor ik deze planner vaak opnieuw weer in de kast zwierde. Moest ik de planner nu opnieuw gaan gebruiken, dan zou ik hem indelen zoals op bovenstaande foto, maar zelfs van die manier ben ik niet zo’n grote fan.

Voordelen 
+ Er staan geen data in 
+ Je hebt nog genoeg plaats voor andere dingen (to do's, notes en een leeg vak) 
+ Je kan er van alles in plannen (van work-out schema's tot studieplanningen, ik heb ze er allemaal in staan)

Nadelen
- Zaterdag en zondag zijn niet even groot als de andere dagen
- Op de bovenste pagina schrijven is niet zo makkelijk, de ringband zit nogal in de weg) 
- De lay-out biedt niet veel vrijheid
De Mascha Planner gebruikte ik voor het eerst in 2017. Ik was helemaal weg van het idee en het roze en moest dan ook helemaal niet lang twijfelen om deze planner aan te schaffen nadat Mascha hem had aangekondigd. Of ik er spijt van kreeg? Nee absoluut niet. Sterker nog, ik heb deze planner ook aangeschaft voor het komende jaar.

Voor wie wilt weten hoe ik deze planner gebruik, ik heb er eens een plan with me over geschreven die je hier kan vinden, MAAR: binnenkort komt er sowieso ook nog een update van. Pinky promise.

Voordelen:
+ Er staan geen data in
+ Je kan je leven opdelen in 3 (of meerdere) onderdelen
+ Elke dag heeft even veel ruimte
+ De lay-out geeft je veel mogelijkheden

Nadelen

- Er zitten niet genoeg stickers in voor het hele jaar 

- Het duurt even voor je een systeem vind dat echt goed voor je werkt
Agenda 1) Hema agenda (€3,25 - 8)
De Hema agenda's kennen we voor zo ver ik weet allemaal wel. Ze zijn niet duur, ze zien er daarboven op ook nog eens leuk uit en ze hebben een hele simpele lay-out. Kortom het is een van de meest basic agenda soorten die je in de winkel kan vinden, maar dat vind ik er persoonlijk net minder leuk aan. 

Dat ik meer fan ben van planners, dat heb ik ondertussen wel al ontdekt, maar toch koop ik nog ieder jaar zo een simpel ding, ook dit jaar weer, maar ik heb besloten dat ik hem eens anders wil gaan gebruiken dan andere jaren, al ben ik er nog niet helemaal uit hoe. 


Voordelen

+ Je bent geen tijd kwijt met het noteren van data, want die staan er al in 
+ Het is een handig formaat om overal mee naartoe te nemen
+ Om snel snel iets op te schrijven onderweg is het heel handig

Nadelen
- Op zaterdag en zondag heb je heel weinig plaats
- Er is sowieso niet heel veel plaats om dingen op te schrijven
- Ziet er snel onordelijk uit
- Moeilijk om structuur in aan te brengen

En dit waren alle planners en agenda's voor vandaag, kom jij morgen terug voor deel 2? 

1 opmerking

  1. Ooh bedankt! Kroop zo veel tijd in haha, dat wil je niet weten. Van die planner heb ik echt al heel veel gehoord, misschien dat ik die volgende keer eens uitprobeer. Dat van die stickers, dat is zo vooral wanneer je echt heel veel met die stickers doet, like me, maar in mijn eerste editie deed ik dat niet echt, dus heb ik die stickers er uit gescheurd en gebruik ik die nu ook. Wel jammer dat die kleuren er dan niet helemaal in passen maar goed... details.

    BeantwoordenVerwijderen