7 detox water recepten

Water drinken is niet voor iedereen even makkelijk, niet iedereen vindt het doorzichtige drankje altijd even lekker. Gelukkig ontstond er een paar jaar geleden de trend van het detox water. Je weet wel, die trend waarbij iedereen zijn Voss fles vulde met kleurrijke stukjes fruit om zijn water wat op te leuken? Vandaag breng ik deze trend even terug. 

Met dit warme weer is het echt heel belangrijk dat je genoeg water in je systeem krijgt. Je zweet namelijk bijna alles er weer uit. Maar wist je dat detox water niet alleen goed is om vocht binnen te krijgen? De dingen die je in je drankje doet, zijn individueel ook goed voor iets anders en je huid gaat er beter door uitzien. Nog steeds up for the summer glow up? Drink dan de komende weken enkele van deze combinaties. 

1. Komkommer + citroen
Deze combinatie is goed voor wanneer je een beetje wilt afvallen. Don't get me wrong. Het drankje is ook niet magisch, maar komkommer en citroen zorgen ervoor dat de spijsvertering vlotter verloopt. Daarnaast zou de citroen ervoor moeten zorgen dat je, lever, nieren en bloed gezuiverd worden en dat je immuunsysteem beter gaat werken waardoor je je fitter gaat voelen. 

2. Groene Thee
De laatste tijd maak ik voor ik ga slapen bijna iedere avond een kan water klaar waar ik twee zakjes groene thee in gooi om ze te laten trekken in de koelkast tot ik de volgende ochtend wakker word. Het is echt heerlijk. Groene thee zorgt ervoor dat je spijsvertering meteen goed begint te werken en zet alles vanbinnen lekker in gang. Ik heb ook echt het gevoel dat het werkt want wanneer ik het drink voel ik mij om de een of andere reden veel lichter vanbinnen.
3. Kaneel
Kaneel is misschien iets waar je niet meteen aan denkt om in je water de doen, maar het blijkt echt goed voor je te zijn. Volgens internet helpt het tegen hart- en vaatziektes en stimuleert het de werking van het brein. Zorg wel dat je voor je het drinkt iedere keer een beetje schud/roert, anders blijft het poeder op de bodem zitten. Handiger is natuurlijk om stokjes te gebruiken, dan ziet het er trouwens ook niet zo smerig uit (zie foto 1). 

4. (Bevroren) rood fruit 
Bessen zijn super goed voor je, vooral de verse natuurlijk, want daar zitten extra veel vitamientjes in, maar zelf vind ik dat de verse besjes niet zo veel smaak afgeven aan het water, behalve aardbeien dan. De bessen bevatten antioxidanten en zorgen voor verbetering van het immuunsysteem. 

5. Aardbei + basilicum
Zoals hierboven al staat beschreven, is aardbei op zichzelf al erg goed voor je, maar in combinatie met basilicum is het nog beter en ook nog eens extra lekker. Basilicum zou trouwens ook helpen tegen stress en slapeloosheid. 

6. Munt
Munt geeft eigenlijk niet meteen heel veel smaak af aan je water, daarom zal je het net als bij de groene thee eerst heel goed moeten laten trekken, maar het is wel echt de moeite waard. Munt zou namelijk goed zijn voor de spijsvertering, werken tegen buikpijn en helpen tegen symptomen van depressie. 

7. Citroen + chia zaadjes
De voordelen van citroen staan al beschreven bij 1 en je zou het dus eigenlijk ook zonder iets extra in je water kunnen doen, maar wat is daar nu leuk aan? Chia zaadjes zijn niet alleen esthetisch verantwoord voor op je smoothie bowls, ze zijn ook nog eens heel gezond. Ze helpen bij de spijsvertering, bevatten zowel vezels als proteïnen en zijn een natuurlijke energie booster.
Note: Je zal zien dat de chia zaadjes een soort van jelly structuur gaan krijgen, panikeer dan niet, dat is normaal en is alleen maar extra goed voor je.
Of de gevolgen van deze combinaties ook effectief werken zal moeten blijken, ik denk namelijk dat het voor iedereen wel anders is en dat het vooral pas gaat werken op lange termijn. Gelukkig is water met deze smaakjes gewoon al veel leuker om te drinken, dus alleen al voor dat voordeel is het de moeite waard om het uit te proberen. 

Tip: Laat de ingredi├źnten een tijdje trekken, zo komt de smaak goed los. 

Welke combinatie ontbreekt er nog?
I want to be like water. I want to slip through fingers but hold up a ship. - Michelle Williams 

Een reactie posten