Minimalisme // Ik minimaliseerde mijn kleerkast

Kleding opruimen, voor vele mensen absoluut niet leuk. Kleding opruimen wanneer je totaal geen idee hebt wie je wilt zijn en wat voor kleding je nu eigenlijk echt wilt dragen, voor mij een moeilijke opdracht.  Maar moeilijk gaat ook en daarom heb ik toch een poging gedaan tot en dit zijn de resultaten ervan. 

Je ziet het eigenlijk al op de foto hierboven, maar heel veel kleren heb ik niet echt weggedaan. (Ondertussen zijn er zelfs alweer meer nieuwe stukjes binnen dan dat er zijn buiten gegaan. Woops.) Wel heb ik mijn kledingkast eindelijk eens goed opgeruimd en alles een plek gegeven. 

Ik begon met alle lege kapstokken uit de kast te halen en trok daarna het schap dat eerst onder mijn kleren zat er uit zodat mijn lange kleding niet steeds opnieuw moest worden gestreken als ik het wilde aantrekken. Hierna was het tijd om dingen weg te doen die ik niet meer aandoe, maar ook om T-shirts weg te halen die ik evengoed kon opvouwen. Ik sorteerde de kleding die ik wilde houden op kleur en hong alle lange stukken achteraan.
Wanneer ik dat laatste had uitgevoerd, was het tijd om een nieuwe indeling te maken om al mijn kleren in kwijt te kunnen. Zo verspilde ik eerst een hele schuif aan sport outfits terwijl daar slechts 2 jogging broeken, 2 sport bh's en een paar vesten in zaten. Ik besloot om de kasten in te delen op wat ik het eerste neem wanneer ik mijn outfit bij elkaar raapt in de ochtend. 
Neen, rechts zie je niet al mijn T-shirts. Er zitten er nog 4 in de was.
Ik haalde even alles uit de schuiven, maakte ze schoon en begon met het vouwen van de kleding die ik in mijn schuiven wilde steken. (Uiteraard gevouwen op de KonMari manier 😜.) De 'sport outfits' verdwenen op andere plekjes (= de joggingbroeken bij de broeken, de bh's bij het ondergoed en de vesten bij de vesten) en al de rest ging op de juiste plaats. 
Uiteindelijk was het tijd om de (wat in mijn ogen het grootste probleem was) schappen op te ruimen. Op de schappen moest ik van alles kwijt, maar ik kon ze gewoon helemaal niet netjes houden en nu zijn ze gewoon leeg!
Boven mijn hangers had ik namelijk 3 dozen waarin ik handtassen, rugzakken en canvas tassen bewaarde. Deze dozen heb ik er uit gehaald en omgeruild voor een stapel truien, een stapel hoodies en een stapel vesten. Tasjes die ik vaak (maar niet heel vaak) gebruik, heb ik in een bak onder mijn hangers gezet (zie eerste foto) en de tassen die ik niet vaak gebruik (maar wel gebruik), heb ik onder mama haar kleren gezet.

Uiteindelijk konden er twee dozen weg. Eentje gevuld met kleren en een andere gevuld met tasjes. Alles wat ik nog goed genoeg was om aan iemand anders te geven, kan je nu van me over kopen via United Wardrobe, Vinted of via mijn nieuwe pagina: Ambers Shop. Blijf die laatste trouwens zeker in de gaten houden, want binnenkort gaan er waarschijnlijk nog wel wat nieuwe dingen op verschijnen.

Er is natuurlijk nog altijd ruimte voor verbetering, maar voor nu ben ik heel blij met alle kleding die ik nu in mijn kast heb.

Clothes aren't going to change the world. The women who wear them will. 

2 opmerkingen

  1. Lekker bezig! Ik koop zelf de laatste tijd nagenoeg geen nieuwe kleding meer, omdat ik inmiddels genoeg heb. En een groot deel daarvan heb ik bij de kringloop gescoord, want dat vind ik wel echt belangrijk.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zoals je hier wel ziet, heb ik ook wel weer genoeg kleren, maar ik vind het gewoon zo leuk om nieuwe te kopen. Steeds wanneer ik nieuwe kleren koop heb ik het gevoel dat ook ik weer een nieuwe ik word of zo (iets met identiteitscrisis). Sinds ik Vinted en UW heb, heb ik daar ook meteen mijn eerste tweedehands kleding gekocht. Binnenkort wil ik er een artikeltje aan spenderen, want ik voel mij de laatste tijd heel schuldig wanneer ik kleding koop terwijl ik goed genoeg weet dat het niet duurzaam is.

      Verwijderen