Iets met nieuwe dingen: een update

Daar ik vroeger bijna maandelijks updates deelde over mijn leven, over hoe het met mijn blog zou verder gaan of gewoon om even bij te kletsen, heb ik nu echt het gevoel dat het alweer een eeuwigheid geleden is. Daarom heb ik besloten om vandaag eindelijk nog eens een dosis update op jullie los te laten, want ik heb weer heel wat nieuwe dingen te onthullen.

Je hebt het misschien al gemerkt, maar de lay-out van mijn blog is weer eens veranderd. Ondertussen is het wel al een tijdje zo hoor, maar ik wilde het hier toch even aanhalen. Het heeft namelijk te maken met wat ik vandaag wil vertellen. Deze lay-out heeft eindelijk niet meer te veel troela, maar is simpel en bevat alleen dingen die ik echt nodig heb. (lees: Onderweg naar minder vond dus ook al plaats op mijn blog.)  Ik verwijderde een hoop labels en artikels die ik niet meer vond passen bij wat ik wilde uitstralen en gaf eindelijk alles een duidelijk plaatsje. (#simplify)  


Hierdoor heb ik me eindelijk wat meer kunnen verdiepen in wat ik nu eigenlijk écht wil uitstralen en wat niet. De zoektocht begon klein, maar bracht uiteindelijk een hele identiteitscrisis met zich mee. Ik wilde eerst vooral kijken naar wat ik hier wilde uitstralen, maar toen bedacht ik mij dat ik de dingen die ik hier wil uitstralen eigenlijk zelf niet uitstraal, of toch niet helemaal. Dit bracht eerst eigenlijk heel veel angst met zich mee, maar nu vind ik het stiekem eigenlijk alleen maar leuk, want dat is dan meteen de perfecte moment om daar eens echt over na te beginnen denken.


Op 28 januari 2018 deelde ik een artikel waarin ik aankondigde dat ik mijn blogschema zou veranderen en dat ik voor iedere uploaddag een categorie gekozen had. Dit schema heb ik eigenlijk tot op de dag van vandaag aangehouden, al was het dan niet altijd zo strikt. Dat laatste heeft me dan ook weer aan het denken gezet (ja ja, ik weet het, ik denk te veel). Vragen als: Hoe kan ik strikter zijn met bloggen? Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik leuke content creëer die ook voor mij haalbaar is? en Hoe zorg ik ervoor dat ik mezelf niet te veel verplichtingen opleg, spookten verschrikkelijk lang in mijn hoofd, maar eindelijk heb ik antwoorden. 

De afwezigheid van consequentie is naar mijn gevoel vooral te wijden aan het feit dat ik geen balans heb tussen self-care momenten en productieve momenten. Zo zit ik vaak tot in de nacht een artikel te tippen in plaats van dat ik slaap om dan de volgende dag de hele dag Netflix te kijken. Kortom, de afwezigheid van mijn consequentie zit hem in het feit dat ik mijn tijd verkeerd gebruik. Maar daar lezen jullie later nog wel meer over. 

Om toch al kort even mijn oplossing met jullie te delen, is hier mijn nieuwe blogschema: 


Stay Inspired Sunday: Op zondag wil ik Pinterest plaatjes, quotes of andere dingen die mij die week geïnspireerd hebben met jullie delen. Ik vind zondagen zelf namelijk altijd heel fijn om door Pinterest te scrollen en ideetjes op te doen en bij artikeltjes als deze komt geen tekst kijken. 


Motivation Monday: Op maandag is het nog steeds de bedoeling dat er een motiverend artikel online komt. Denk aan de rubrieken taking back control, onderweg naar minder of girlboss artikeltjes in verband met productiviteit. Dit moest gewoon op maandag blijven staan, want hebben we niet allemaal motivatie nodig op maandagen?


Welness Wednesday: De artikeltjes die je hier normaal op zaterdagen kon vinden, verhuizen nu naar woensdag. Op woensdagen ga ik dus dingen delen die te maken hebben met self-love en self-care. Waarom op woensdag? 1) Om te vieren dat je de helft van de week alweer hebt weten overleven en je jezelf daar even voor mag verwennen, maar ook omdat 2) welness wednesday leuk klinkt en het 3) voor mij heel goed uitkomt. 


En ten slotte: Fun Friday: Vrijdag wordt de nieuwe donderdag. Mijn niet verplicht om iets te plaatsen en ongecategoriseerde dag. Denk hierbij aan persoonlijke artikels, style artikels, Project Bucketlist of wie weet wel eens iets helemaal anders. Zoals je ziet, kan je nu 4 keer per week op mijn blogje terecht voor mijn schrijfsels en ja, ik hoor je al denken: maar Amber, hoe ga je dat dan doen? 3 artikels waren soms al wat te hoog gegrepen. Klopt ja, maar ook die uitdaging ga ik graag aan. Het zal mij motiveren om te leren hoe ik mijn tijd juist moet gebruiken, maar ook om nog meer dingen te doen die mij gaan helpen om mezelf te vinden. Want ja, ik moet toch iets kunnen doen om hier te kunnen delen he. 

Zie ik je woensdag weer voor een nieuw artikeltje? 

2 opmerkingen

  1. jaaa, zo leuk!! ben benieuwd :) (ooh en again, hoe mooi zijn die foto's????)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben benieuwd! En ik vind het zelf ook altijd heerlijk om de boel op te ruimen. Mijn lay-out op te schonen, artikelen te verwijderen die niet meer relevant zijn en foto's en artikelen te optimaliseren.

    BeantwoordenVerwijderen