How to: lange sterke nagels

Als er iets is waar ik steeds meer complimenten over krijg, dan zijn het wel mijn nagels. Het is de laatste tijd dan ook helemaal in om lange nagels te hebben, maar niet iedereen weet haar nagels lang te behouden en plakt er dan maar nepnagels op. Daarom deel ik in dit artikel dan eindelijk het geheim achter mijn lange nagels. 

Tip 1: Stop met nagelbijten
De weg naar deze nagels was eigenlijk niet makkelijk. Ik was vroeger namelijk een echte nagelbijter, maar na vele pogingen heb ik dat er eindelijk uitgekregen en kon ik mijn nagels eindelijk gezond laten worden. Stoppen met nagelbijten is het meest voor de hand liggende wanneer je lange nagels wilt, maar natuurlijk ook wel het moeilijkste om te bereiken. Daarom helpt tip 3 ook hierbij. 

Tip 2: Stop met je nagels te knippen
Door je nagels te knippen, worden je nagels dunner en zullen ze veel minder snel groeien dan wanneer je ze vijlt. Stop dus met je nagels te knippen en begin met ze te vijlen. 

Tip 3: Lak je nagels 
De kans op nagelbijten wordt automatisch kleiner wanneer je nagels er mooi uitzien, maar wat nagellak ook doet, is de kans op scheuren verkleinen. Door je nagels te lakken, voeg je een extra laagje toe op je nagels, dit laagje zal je nagels extra bescherming bieden voor slagen en stoten en dus ook voor scheurtjes. 

Tip 4: Neem geen gelnagels
Wanneer je besluit om een manicure te nemen, kies dan niet voor gellak. Dit dunt je nagels enorm uit en het proces om deze lak eraf te halen is eigenlijk totaal niet gezond doordat je de beschermlaag van je nagels er mee afvijlt. 
Tip 5: Gebruik nagelverharder als basecoat
Ik geef toe, ik gebruik zelf ook bijna nooit een transparant laagje onder mijn felle nagellak, maar eigenlijk is het wel heel belangrijk en wanneer ik het doe, merk ik echt verschil. Een gewone basecoat dient er eigenlijk enkel voor dat je nagels niet verkleuren wanneer je nagellak aanbrengt, maar een nagelverharder zorgt er effectief voor dat je nagels dikker en steviger worden. Tegenwoordig bestaan er ook nagelverharders in verschillende kleurtjes, maar meestal vind ik die niet zo mooi als de normale lakjes. Wat ik daarom doe, is de  transparante nagelverharder gebruiken als een basecoat en zo heb ik meteen 2 vliegen in een klap. #lifehack

Tip 6: Laat je nagels ook genoeg ongelakt
Hoewel je door de nagellak minder op je nagels gaat bijten en ze sneller groeien, is het ook niet goed om er altijd een kleurtje op te hebben. Je nagels hebben namelijk ook de kans nodig om af en toe te ademen. Daarom is het ook belangrijk om er een eens een paar dagen niets op te doen. 

En dit is dan eigenlijk een beetje alles wat ik doe om mijn nagels te laten wezen wat ze nu zijn. Hopelijk lukt het jou nu ook om lange sterke nagels te krijgen. 

Wat is jouw go to nagellak kleurtje?

Nails: the one thing you can get in shape without exercise. 

Een reactie posten