30 dagen asociaal

Maand 4 van tacking back control zit er alweer op en dat wil zeggen dat het tijd is om te beginnen aan maand 5 (de voorlaatste maand). Tijdens de vierde maand van het project, zou ik alleen maar water drinken (op één tas koffie per dag na). Of ik dat ook effectief gedaan heb en wat de nieuwe opdracht wordt, lees je hier. 


Is het mij gelukt? 
Het doel was om van 15 juli tot en met vandaag alleen maar water te drinken (op één tas koffie per dag na dus). Omdat ik wist dat het een uitdaging zou worden, gaf ik mezelf 5 cheat days en ik kan je verzekeren, die zijn op 😅. Eerlijk is eerlijk, het ging al mis binnen de eerste week toen ik op restaurant ging en bij mijn dessert toch echt wel koffie wilde (koffie 2 van de dag), maar er daarna ook nog iets misliep in de keuken waardoor we nog een koffie van het huis kregen (nummertje 3). Geen probleem, want ik had nog steeds 4 cheats over. Vlak voor ik op vakantie vertrok, had ik er nog 3 over, maar op vakantie zelf heb ik me eigenlijk absoluut niet aan de regels gehouden. I mean, ik was op vakantie...  Ondertussen ben ik 4 dagen terug van mijn weekje weg, maar ook deze 4 dagen heb ik mij eigenlijk niet gehouden aan mijn plan. Woops... 

Toegegeven: ik had wel echt gedacht dat het sneller zou mislukken. Niet dat ik over het algemeen veel frisdrank drink, maar omdat het zomervakantie is, normaal toch wel meer als anders. Dus al bij al ben ik toch wel trots op mezelf. 

Wat vond ik ervan?
Dat ik echt veel meer water moet drinken. Zoals ik aan het begin van de challenge al gezegd had, begon ik eraan omdat ik merkte dat ik snel moe was (ligt ook wel aan andere factoren), en kampte met een beetje buikkrampen (ooh, en puistjes). De bedoeling was dus dat dat allemaal zou verminderen wanneer ik meer water ging drinken en DAT DEED HET!!! Helaas pindakaas moest ik natuurlijk weer frisdrank drinken op vakantie, want nu voel ik mij weer bij af, maarrrrr, we gaan het gewoon opnieuw proberen, want dat kan. 

Wat is de nieuwe opdracht?
Als voorlaatste opdracht van mijn projectje, heb ik ervoor gekozen om heerlijk asociaal te doen. Nee nee, ik ga mezelf geen 30 dagen afzonderen van de wereld, maar ik ga mijn sociale media gebruik wel even inperken. Zoals ik in mijn vorige artikel al vermelde, wil ik mijn tijd beter leren besteden en het inperken van mijn sociale media gebruik, lijkt mij daardoor al even een goed beginnetje. 

De regels: 
 • Pinterest en YouTube verdwijnen 30 dagen van mijn GSM
 • Instagram en Messenger mag ik opgeteld maximum een uur per dag gebruiken 
 • Pinterest kan ik gebruiken op mijn laptop, maar ook niet langer dan een uur 
 • YouTube en Netflix ik kijken op mijn laptop, maar tijdens een bepaalde periode van de dag/week (bijvoorbeeld bij het ontbijt en de lunch) 
 • Op deze 30 dagen zitten er minstens 5 dagen zonder al bovenstaande sociale media

 • Mensen kunnen mij nog altijd bereiken via sms en Whatsapp
Et voila, dat was het dan. 

Doe jij mee deze maand?

3 opmerkingen

 1. amai... ik wens je heel erg veel succes! het zou niet zo moeilijk mogen zijn voor me, maar ik vrees dat social media toch stilaan een verslaving aan het worden zijn.. you can do it!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Veel succes! Ik vind het heerlijk om af en toe offline te gaan, en gebruik social media sowieso zo min mogelijk. Facebook en Snapchat heb ik al jaren niet meer, en Instagram en Pinterest gebruik ik zo minimaal mogelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. oeeh succes! ik wil dat ook kei graag eens doen, maar dan met instagram verwijderen!

  BeantwoordenVerwijderen