Just do it!

Spiefelfoto waarin ik mijn outfit toon. outfit: rode broek, wit t-shirt LOVE op geschreven in hetzelfde rood en een jeansjasje).
Iedereen heeft dingen die ze niet durven doen of dromen die ze niet durven te bereiken uit angst dat de negatieve reacties te groot zullen zijn. Hoe vaak heb jij al in de winkel gestaan met een outfit in je handen die je zo leuk vond, maar waarvan je wist dat andere mensen dat niet zouden doen? Hoe vaak heb je al zo'n leuk idee gehad voor je blog of je toekomst, maar durfde je hier niet voor te gaan omdat dit ten koste zou gaan van iets anders? Is het antwoord op beide vragen vaak, lees dan zeker verder.

Ik weet van mezelf dat ik een grote twijfelaar ben, bij alles wat ik doe moet ik eerst 700 vragen aan mezelf stellen. Wil ik dit echt wel? Heb ik hier genoeg tijd voor? Zal die persoon dat leuk vinden? Misschien moet ik toch maar dit kopen, dat zal die persoon echt tof vinden. Zo kan ik nog wel even doorgaan. Meestal doe ik het dan ook niet en laat ik die super leuke outfit hangen en blijft die droom een blauw geschreven lijntje in één van mijn notitieboekjes. 

Tot ik de klik maakte en het tijd was voor verandering. 

Ik keek op een bepaald moment terug in mijn schriftjes en zag hoeveel leuke ideeën ik daar in had opgeschreven, ik keek in mijn kleerkast en werd overvallen door een dosis zwart, grijs en wit. Ik dacht na en besefte dat dit kwam omdat ik niet wilde opvallen, ik wilde gewoon één van de zijn in plaats van alleen ik. Het was zelfs zo dat ik al maanden droomde van een geel T-shirt in de kast, maar ik het toch maar niet kocht 'Geel gaat me toch niet staan'. Ik moest lachen toen tot me doordrong dat ik de laatste tijd niet meer leefde voor mezelf, maar naar de mening van andere en begon na te denken over welke keuzes ik nog meer maakte voor andere. Ik kan je nu vertellen dat ik wel even heb zitten nadenken. 

In het begin van de vakantie ging ik shoppen met mijn oma en viel mijn oog weer op een geel T-shirt en jawel, deze keer zwierde ik het vol plezier rond mijn arm samen met een mega-leuk-niet-basic-zwart-jurkje om mee te nemen naar de pashokjes. Ik trok het aan en voelde me zo fantastisch, dit was een echte outfit helemaal voor mezelf gekozen! In de Only viel mijn oog meteen op een rode broek en ook die nam ik mee naar de paskamer en nam ik later mee alsof het allemaal meant to be was. 

Het punt is, dat ik me zoveel beter voel nu ik weet dat ik keuzes voor mezelf maak en niet voor andere, ik heb het gevoel dat ik echt dingen aan het bereiken ben en voel me veel gelukkiger dan daarvoor. 

Ik wil je via deze weg aanzetten om gewoon te doen waar jij gelukkig van wordt en die outfit te kopen die jij zo leuk vindt want als je je goed voelt in alles wat je draagt en geniet van alles wat je doet, maken die negatieve reacties echt veel minder uit en geloof me, de mensen die echt om je geven staan achter de keuzes die je maakt. Just do it girl! 

Deze meid staat in elk geval achter je. 

Wat heb je gelaten uit angst voor negatieve reacties? 

The only person who is going to give you security and the life you want is you.   

Ook leuk om te lezen: De belofte in mijn ketting

8 opmerkingen

 1. Dit is zo ontzettend waar!! Ik heb ook vaak dat ik mezelf tegenhoud om iets te doen wat ik leuk vind, omdat ik denk aan wat anderen zullen denken. Een hele inspirerende post die ik zeker even nodig had <3
  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. You go girl!!! Zo goed bezig, echt waar!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. JAAAA, ik word zo blij van dit artikel!! Gij zijt echt zo goed bezig! Inderdaad, draag wat je wilt dragen en dan voelt ge u echt veel beter dan in een basic outfit die ge eigenlijk niet eens leuk vindt!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik herken mezelf hierin!! Mooi geschreven! X

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat goed geschreven dit, en zo waar! Ik merk ook heel erg dat ik dit met kleding vooral, en inderdaad dingen die ik op Instagram wil plaatsen. Maar goed dat je hebt besloten je hier niks meer van aan te trekken! Kan alleen maar leuke dingen brengen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel mooi artikel! Echt heel goed geschreven, zit zoveel waarheid in. Wat een leuke blog heb je! Ik ga snel nog even verder kijken. Liefs, Florentine

  BeantwoordenVerwijderen