8x Self-Care to do's voor september

Het is alweer een tijdje geleden dat er nog een artikel online kwam dat te maken had met zelfliefde. Door een misrekening in mijn planning was deze self-love saturday nog leeg en in plaats van hem leeg te laten en mij aan mijn planning te houden, vul ik hem gewoon in met een lijstje van dingen die je nog moet doen voor je weer naar school moet. 


1. Opruimen 
Ik zet opruimen denk ik altijd in mijn lijstjes en ik vermoed dat je er ondertussen al weer helemaal gek van wordt en niet goed begrijpt wat dit met zelfliefde te maken heeft. Let me explain: rommel in de ruimte waar je het meeste van je tijd spendeert, zorgt meteen voor rommel in je hoofd. We weten allemaal wel dat rommel in je hoofd hebben niet iets aangenaam is. Daarnaast bied opruimen je de kans om dingen die je niet meer gebruikt weg te doen of te verkopen. Ikzelf vind opruimen iets heel leuk om te doen zo krijgen alle spullen in mijn kamer een eigen plekje en kan ik mezelf ontdoen van dat wat ik niet meer nodig heb.

2. Organiseren
Ja euhm ik moest net al van je opruimen? Dat is toch hetzelfde? Nope, niet helemaal. Bij organiseren is het de bedoeling dat je een soort van plan bedenkt dat je leven makkelijker maakt. Zoek een manier die jouw routine kan verbeteren, dit kost nu misschien veel moeite, maar wanneer je een manier hebt gevonden die echt bij je past, zul je veel minder stress ervaren in de toekomst. Je weet namelijk dat het goed komt. 

Momenteel ben ik op zoek naar een goede manier om mijn blogs wel on going te laten en mijn zootje van een insta-feed iets minder een zootje te laten zijn, een manier van plannen die het beste bij mij past en nog zo veel meer. Ik wil deze keer eens écht georganiseerd en klaar aan mijn schooljaar beginnen. 

3. Genieten van de zon
Terwijl ik dit schrijf zijn de wolken grijs en ik kan momenteel alleen maar hopen dat de zon weer even heel hard gaat schijnen. De zon zorgt voor licht en licht is goed voor je, natuurlijk licht ofcourse. De start van het schooljaar komt meestal met de start van minder goed weer en donkere dagen. Donkere dagen zorgen voor vele voor een ongelukkig gevoel, daarom raad ik je aan om jezelf helemaal op te laden met zonlicht nu het nog kan. 

4. Slapen
Slaap eens echt uit. Ben jij net als ik zo iemand die om 00.00 opeens denkt SH*T ik moet maar eens gaan slapen? Sta je dan net als ik op tegen 10u en hoor je dan mensen zeuren om het feit dat je hebt uitgeslapen? Misschien niet, want misschien ga je later slapen om dan ook weer later op te staan of what so ever. Als je niet gaat slapen op het uur dat je tijdens je schooldagen gebruikt om te gaan slapen, slaap je ook niet echt uit. 

Lang verhaal kort. Ga naar bed op het uur waarop je tijdens het schooljaar ook gaat slapen en laat je lichaam dan vanzelf wakker worden, zo slaap je uit. Probeer dan beetje bij beetje vroeger wakker te worden om op te kunnen staan wanneer je wekker gaat. 

PS. deze tip wordt voor mij ook een heuse uitdaging, mijn lichaam denkt om 21.30 echt nog niet hé laten we gaan slapen, maar eerder ooh dit is ook nog een leuk artikel om te schrijven, laten we dat nu doen. 
5. Jezelf verwennen
Niet met cadeautjes, maar met liefde voor je lichaam. Neem een lang bad of een lange douche, gebruik een scrub, kleur je gezicht in met een maskertje, lak je nagels, drink veel water, eet veel fruit. Verwen je lichaam gewoon eens goed met een manier die bij jou past. 

6. Kleerkast tour
Dit jaar moet je van mij dingen aandoen waar je je mooi in voelt en waar jij je goed in voelt. Wat ga je dus doen nadat je dit artikel gelezen hebt? Juist ja, je kleerkast opentrekken en outfits samenstellen waar jij dat gevoel van krijgt. Trek even al die outfits aan, maak er een foto van en zet die in een mapje op je telefoon. Wat zo handig is aan die foto's? Ik weet heus wel dat jij in de ochtend denkt: what the piep moet ik vandaag aandoen? en meteen wanneer je wakker wordt je gsm in de hand hebt. In plaats van dat je nu nutteloos door facebook gaat scrollen, kan je kijken naar je outfits en hup je weet meteen wat je aan moet. (Hah, heb ik je net al een beetje geholpen met punt 2.) 

Ps. Een tijdje terug zij een vriendin tegen me: 'Ik denk dat ik overdressed zal zijn' in mijn ogen bestaat dat niet, 'overdressed zijn'. Als jij je goed voelt op die hakken, draag die hakken dan toch gewoon. Wees gewoon jezelf en maak jezelf los van de mening van anderen, heb schijt gevoelens en ga ervoor. 

7. Op zoek gaan naar eten
Als er iets is dat ik echt beu ben gegeten, dan zijn het wel boterhammen. Iedere ochtend en iedere middag die smerige brij in je mond die ze een boterhammen hebben genoemd, ik word er echt gek van, van die boterhammen. Wat ik daarom probeer te doen, is zorgen voor afwisseling. Voorlopig kan ik nog wel genieten van donkerbruin brood, maar ook weer niet elke dag. Gelukkig zijn er talloze ideeën te vinden op het internet om je ontbijt en je middagmaal leuker te maken dan boterhammen. 

8. Vooral nog niet te veel denken aan school
Mijn hoofd: schat, weet je wel hoeveel artikels je nog moet schrijven voor school begint? Hoe ga je de scriptie ooit kunnen combineren met schoolwerk en blogs? Heb je wel echt een juist onderwerp in gedachten? Meid, hoe gaan we dit overleven? OMG OMG OMG, je zit nu in je laatste jaar op de middelbare, weet je überhaupt al wat je daarna gaat doen? 

Zo kan ik nog wel even doorgaan als het moet, maar dat ga ik niet doen, want ik ben druk bezig met mezelf tegen die gedachten te verzetten en nog te genieten van de dagen die ik nog heb en dat zou jij ook moeten doen. 

Geniet gewoon nu het nog kan, zet nog een paar leuke dingen op de planning en laad jezelf helemaal op om als een raket weer naar de volgende zomervakantie te kunnen vliegen. 

Liefs, 
Amber 
Tetris told me that when you try to fit in, you'll disappear. 

10 opmerkingen

 1. Ik moet ook nodig opruimen! En wat betreft het uitslapen, je hebt gelijk! Ik slaap deze dagen ook veel te laat. Ik moet ook eerder mijn bed in, maar ik ben gewoon een avondmens haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ooh ik moet mijn kamer ook weer eens opruimen. Mijn moeder zorgt er dan na aandringen er wel voor dat ik het eindelijk ga doen. Succes met je laatste jaar middelbare! X

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit is waarom ik van september hou. Het geeft me net een 2e kans, alles begint opnieuw, in september zit je nog vol goede moed. Ik heb mijn kamer al opgeruimd, moet mijn kleerkast nog nakijken - en ga 2 dagen voor school nog shoppen, een jaarlijkse traditie. Alles om er voor te zorgen dat ik met goede moed weer begin. Knap artikeltje!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Yes yes yes! Zo denk ik er ook over. Ik hoop echt dat ik mijn laatste jaar die moed ook blijf houden hihi dat is me die andere jaren niet echt gelukt.

   Verwijderen
 4. ooh leuk opgeschreven!! Ik moet echt sowieso nog mijn kamer opruimen, want amai!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik moet zo lachen om je stukje van: oh dat je denkt shit het is al 00:00.. momenteel is het al bijna 00:00 dus ik moet heel snel mijn luikjes gaan dichtdoen.. ik slaap doordeweeks sowieso altijd heel erg laat.. ik wil altijd nog een beetje genieten van de avond en dan ben ik zo weer een aantal uren verder

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ken het probleem. Ik ben persoonlijk ook gewoon veel productiever in de avond dus dan ben ik opeens bezig met dingen en vergeet ik op de tijd te letten.

   Verwijderen