De lichtpuntjes van Yvonne

Waar word ik gelukkig van? 

Een vraag die moeilijker te beantwoorden is dan ik dacht. Op mijn eigen site schrijf ik blogs en columns over alle dingen die het leven net iets mooier maken. En waar je dus gelukkig van wordt. Genoeg inspiratie dus, maar wat maakt mij echt gelukkig?


Hygge

 

De afgelopen jaren heb ik geleerd dat geluk vooral in kleine dingen zit. Het boek Hygge van Meik Wiking was een echte eye opener. Hij heeft onderzoek gedaan naar het geluk van de Denen. Een volk dat elk jaar in de top drie staat van de gelukkigste mensen.

 

Voor de exacte betekenis van Hygge verwijs ik je graag naar de recensie die ik over het boek geschreven heb. Het boek ‘Hygge’ heeft mij geleerd om gelukkig te zijn in het moment. Om te luisteren naar mijn gevoel en heeft mij leren begrijpen waarom ik gelukkig kan worden van iets kleins.


Kleine dingen

 

Geluk kan heel simpel zijn: met een kop thee en een kleedje over een goed boek lezen. Of samen met mijn gezin of vrienden genieten van een lekkere maaltijd. Maar ook een wandeling door de natuur, waarbij je elk seizoen weer iets nieuws ontdekt, kan mij heel gelukkig maken.

 

Voor mij is geluk dan ook luisteren naar mijn gevoel: Wat wil ik en waar heb ik behoefte aan? Dat doen waar ik mij goed bij voel is geluk.

 

Altijd gelukkig

 

Ben ik dan altijd gelukkig? Nee hoor. Ook ik vind sommige dagen maar stom. En dan vind ik niets leuk. Nou, dat zij dan zo. Nu weet ik dat ook die dagen weer over gaan. Soms helpt het om dan juist dat te doen waar ik gelukkig van word.

 

Dus maak ik op die momenten mijn favoriete thee, pak een stuk chocolade en nestel mij op de bank met mijn favoriete boek. En wacht ik al lezende tot dat ongelukkige gevoel weggaat!

 

Ben jij opzoek naar inspiratie om van jouw dag een mooie dag te maken? Je bent welkom op mijn site.

 

Lieve groet,

Yvonne

3 opmerkingen

  1. Dank voor het plaatsen van mijn gastblog. Super leuk geworden met die mooie afbeeldingen!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Jij bedankt voor het deelnemen! Ben blij dat je ze leuk vindt geworden :D

      Verwijderen