De lichtpuntjes van Mirjam

Mijn naam is Mirjam Hart. Ik ben moeder van Noah (14), Eli (5) en Filou (bijna 3) en vriendin van Bram. Op mijn blog deel ik zo’n 3 maal in de week inspiratie op het gebied van (duurzaam) wonen en leven, simpele DIY’s, uit-tips en andere lifestyle gerelateerde onderwerpen. Het is een echte feel good blog.

Als trotse moeder van 3 kinderen zal het jullie vast niet verbazen dat ik zielsgelukkig word van mijn 3 banjers wanneer ik zie hoe lief en zorgzaam ze zijn naar elkaar toe. Zelfs als ik ze hoor kibbelen, kan ik het niet laten om af en toe te grinniken om die wijze praatjes.

Mijn tienerzoon, met zijn 14 jaar al even lang als ik, die gelukkig nog niet te oud is om af en toe met zijn moeder te knuffelen.
Gek genoeg heeft de lock-down mij doen beseffen hoe gelukkig ik eigenlijk ben. Het was heerlijk om zoveel tijd door te brengen samen en op te merken hoe goed wij functioneren als team en natuurlijk als gezin. Dat we langzamerhand de draad weer oppikken van het normale dagelijkse leven, gaat bij mij dan ook met kleine tegenzin. Wat was het fijn om te cocoonen met de mensen die ik liefheb. En voor iemand die zo gevoelig is voor prikkels als ik, was de afgelopen periode een blessing in disguise, aangezien we best drukke tijden hebben gehad.

Waar ik ook heel gelukkig van word, is schrijven. Op mijn blog deel ik verhalen over dingen die mij bezighouden. Ik vind het heerlijk om mijn creatieve ei kwijt te kunnen. Dat ik hier inmiddels mijn werk van heb kunnen maken, is natuurlijk helemaal te gek. Als ik dan berichtjes van lezers krijg, dat ze blij zijn met mijn tips en hun eigen succesverhalen delen: Dat is waar ik het voor doe! De reacties die ik krijg van lezers, maken mij ook vaak weer blij.
Ooit hoop ik de tijd, rust en inspiratie te vinden voor het schrijven van mijn eigen kinderboek. Ik loop al jaren met een idee, maar tot nu toe durf ik er nog niet voor te gaan. Terwijl ik weet dat ook dit proces mij heel gelukkig kan maken. Wie weet als al mijn kinderen straks naar school gaan en ik meer tijd voor mezelf heb?

Geluk zit hem bij mij ook zeker in de kleine dingen. Muziek luisteren en lekker dansen. Niet professioneel hoor, gewoon freestylen in de woonkamer. Spelletjesavonden met mijn gezin en hopelijk ook weer gauw met vrienden. Een biertje drinken op het terras of een kopje koffie onder onze roze veranda…  Een strandwandeling maken met het gezin of een schat vinden bij de kringloop… Een mooie foto maken… Allemaal kleine geluksmomentjes die ik maar al te graag pak.

Waar vind jij je geluk?

Liefs, 
Mirjam

Wil je meer lezen? Bezoek dan eens mijn duurzame blog of volg mij op Instagram

2 opmerkingen

  1. Spelletjesavonden doen wij met vrienden nu online. Dat maakt me ook echt wel blij.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is ook echt super tof! Eigenlijk super hoe dat nu allemaal gewoon kan.

      Verwijderen