Genoeg gezwegen

Ik heb lang getwijfeld over het schrijven van dit artikel. Het onderwerp zit al jaren in mijn hoofd, maar de woorden kreeg ik nooit op mijn scherm getypt. Ik wil positiviteit delen,  een wereld creëren weg van al het nieuws waar we dagelijks mee worden geconfronteerd en anderen de kans geven om te ontsnappen. Maar dat gaat niet meer, want mijn hart breekt en ik zou er dagen aan een stuk om kunnen huilen, dus vandaag gebruik ik mijn stem en deel ik dan eindelijk wat er al zo lang in mijn hoofd spookt.

En dan veranderd plots mijn Instagram tijdlijn voor de zoveelste keer in een grote #blacklivesmatter collage en breekt mijn hart. Tranen rollen over mijn wangen wanneer ik, tegen beter weten in, besluit om de beelden te bekijken. Woede neemt het van mij over en ik bevries. 

Hoe kan dit? Hoezo is dit nog steeds een ding? Waarom is dit überhaupt een ding? Waarom kunnen we niet gewoon allemaal gelijkwaardig zijn? Waarom the fuck doen wij mensen pijn, gewoon omdat ze anders zijn? 

Walgelijk. Het is ronduit walgelijk dat we niet gewoon zonder problemen kunnen samenleven. 

Om eerlijk te zijn, ik ben echt enorm dankbaar voor hoe het probleem nu in de media komt. Begrijp me niet verkeerd hé, ik ben absoluut niet blij met de reden en met het feit dat dit probleem überhaupt in de media moet komen, maar het probleem is er, dus het kan maar beter besproken worden. 

Het probleem is er al sinds de mensheid bestaat en eindelijk heb ik het gevoel dat er ook iets aan kan veranderen. Eindelijk heb ik het gevoel dat wat ik al zo lang wil zeggen ook van nut kan zijn. 

Door al deze media aandacht, zullen er eindelijk een heleboel mensen het échte probleem van racisme zien of hun stem gaan durven gebruiken. Door al deze media aandacht, wordt over het probleem leren makkelijker dan ooit en daarvoor ben ik dankbaar, want door deze drempel te verlagen, zullen meer mensen de stap zetten naar educatie. 

Door al deze media aandacht sta ik stil bij alle fouten die ik al heb gemaakt ivm racisme en besef ik dat ik niet zo 'woke' ben als ik dacht te zijn, maar dat geeft niet. Iedereen maakt fouten, maar ook iedereen kan van deze fouten leren, dus ik doe mijn best om mezelf vanaf nu nog meer bij te scholen over dit onderwerp. Ik doe mijn best. Doe jij dat ook?

Ik weet dat ik niet kan zeggen dat ik het écht begrijp, maar wat ik wel kan doen is mijn stem gebruiken, laten weten dat ik dit niet oké vind. Wat ik wel kan doen, is mee vechten en mijn best doen om te helpen. 

Dus bij deze wil ik nog even kwijt dat ik je hoor, dat ik er ben voor je en dat ik jou enorm waardeer. 🖤

Laten we met zen allen stoppen met onszelf af te vragen waarom wij nog ademen en laten we beseffen waarom wij absoluut niet ademen. 

Adem NIET om toe te kijken hoe andere mensen hun leven niet optimaal kunnen leven vanwege racisme.

Adem NIET om andere mensen pijn te doen.

Adem NIET om te doen alsof dit probleem niet in jouw omgeving bestaat.

Adem NIET om te doen alsof dit probleem nieuw is. 

Adem NIET om anderen het leven zuur te maken. 

Adem NIET om nog een dag langer jouw mond te houden over dit probleem. 

Adem om jouw privilege te gebruiken tegen dit probleem.  

Neem alsjeblieft de tijd om meer te leren over dit probleem en sta stil bij de keuzes die je maakt. Leer van elkaar, luister naar anderen en vergeet nooit dat: 

#blacklivesmatter 
🖤

Een reactie posten