20 dingen waardoor 2020 mijn jaar wordt

Later dan dit kon ik er eigenlijk niet mee zijn, maar ook van mij nog een mega mega mega gelukkig nieuwjaar gewenst! Ik heb de laatste dagen even een tijdje 'vakantie' genomen om eens goed na te denken over hoe ik 2020 wil gaan aanpakken en over welke doelen ik wil behalen tegen 31 december 2020. Het lijstje dat daar is uitgekomen, wil ik vandaag met julle delen. 


1) Meer water drinken
Mijn eerste doel is een van de grootste cliché doelen waar ik mee kon afkomen, maar ja, het is wel effectief een feit dat ik meer water moet drinken, dus die moest wel op mijn lijstje. Zelfs na mijn artikel 'how to meer water drinken' en maand vier van mijn tacking back control project, is het mij nog steeds niet gelukt om die gewoonte aan te houden. 

2) 20 boeken lezen 
Laat ik maar meteen eerlijk zijn, dit doel is hoogstwaarschijnlijk veel te hoog gegrepen, maar ummm ja, 20 boeken in 2020 klinkt gewoon wel graaf en ik heb een boekenblog met content te vullen, dus misschien is dit dan een stok achter de deur om meer met mijn neus in een boek te zitten dit jaar?

3) Een tattoo laten zetten 
Dit wilde ik doen voor mijn 18de verjaardag, maar helaas is dat nog niet gebeurd en daarom zet ik dit cadeautje voor mezelf mooi op mijn lijstje als doel voor 2020. 

4) Meer leven in het nu en beseffen dat we alleen maar nu hebben 
Aangezien ik vorig jaar zo met mijn hoofd zat bij hoe ik de losse eindjes in mijn hoofd kon vastknopen en de angst voor de toekomst mij compleet heeft doen crashen, is dit stiekem wel het doel dat de meeste prioriteit gaat krijgen dit jaar. 

Iets wat ik daarbij aansluit is 'beseffen dat we alleen maar nu hebben'. Dat is iets helemaal anders dan leven in het nu, naar mijn mening dan. Want bij leven in het nu hoort het niet al te veel in het verleden en in de toekomst denken en bij dat andere hoort dan weer NU met dingen aan de slag gaan. Niet morgen, niet overmorgen, geen uitstelgedrag meer. Gewoon NU. (Woensdag meer hier over.) 

5) De vegetarische of vegan optie kiezen wanneer ik buitenshuis eet
Voor je huishouden beslissen dat je alleen nog maar vegan eet wanneer je niet degene bent die daar de leiding over heeft, wel ja, dat kan niet. Daarom heb ik met mezelf afgesproken dat ik er alles aan ga doen om gewoon te doen wat wel binnen mijn mogelijkheden ligt om iets te doen aan onze planeet en dit doel is daar eigenlijk het resultaat van. Het gaat misschien niet veel doen, maar alle kleine beetjes zijn een goed begin. 

6) Eindelijk die piercing nemen
Iets wat ik ook echt al super lang uitstel, is het nemen van een piercing. Vooral vanwege het feit dat de laatste keer dat ik een gaatje liet schieten eerder uitdraaiden in een nachtmerrie, (iets met dikke lellen en enorm veel bloed en pijn) maar in 2020 wil ik gewoon de kans wagen en ga ik manifesteren dat het helemaal goed gaat komen. 

7) Mij meer verdiepen in de law of attraction 
Vorig jaar was het onderwerp waar ik heel veel mee ben bezig geweest duidelijk minimalisme. Niet alleen voor mijn scriptie, maar ook gewoon in het algemeen. Dit jaar wordt dat onderwerp een beetje spiritueler en ga ik me wat meer verdiepen in the law of attraction.
8) De split kunnen
Het is misschien een van de meest random dingen die ik al ooit op een lijstje heb gezet, maar de reden dat ik dat heb gedaan, is omdat ik dit jaar flexibeler wil worden. Toen ik nog danste, kon ik de spilt/spagaat nooit helemaal tot op de grond, maar geraakte ik wel al veel verder dan dat ik dat nu kan. 

9) Nieuwe mensen leren kennen 
Dat is iets waarmee ik het sinds ik crashte enorm moeilijk mee heb gehad. Opnieuw mensen vertrouwen is nog steeds iets waar ik momenteel echt heel bang voor ben, maar ja uit je comfort zone stappen is super belangrijk en ik ben dus zeker van plan om dat dan ook te doen. Uiteindelijk is dit een doel dat ik sowieso wel ga waarmaken, tenzij ik op school besluit om geen woord tegen iemand te zeggen, maar dat zal wel niet gebeuren. 

10) Plezier maken
Van plezier komen herinneringen en van herinneringen komen mooie verhalen. Daarom dat ik dit jaar vooral enorm veel plezier wil maken. 

11) Naar Parijs gaan
Na mijn schoolreis naar Parijs in 2018, ben ik helemaal verliefd geworden op die stad. Niet alleen door de stad zelf, maar vooral door de dingen die er die dagen zijn gebeurd. Sinds dien is het een van mijn dromen om eens in mijn uppie (of met vrienden) naar Parijs te gaan en mezelf weer onder te dompellen in die fijne herinneringen. 

12) Meer dingen op beeld zetten

Het maken van foto's heb ik eigenlijk altijd al enorm leuk gevonden. Het enige probleem is dat ik daar niet altijd even veel tijd voor maak. Neem nu bijvoorbeeld voor mijn blog. Ik denk niet dat jij je kan inbeelden hoeveel drafts ik al getypt heb, in mijn hoofd heb opgeslagen of in notitieboekjes heb geschreven die ik niet deelde omdat ik nu eenmaal geen beelden had voor erbij. Super erg vind ik dat, want de ideeën die ik destijds had zijn nog steeds heel leuk. Daarom dat ik dit jaar gewoon overal waar ik iets leuks zie foto's ga maken.

13) Geld verdienen
Ik zou niet weten wat ik hier nog verder over kan meedelen eigenlijk. Het zou echt enoooorrrrmmm fijn zijn moest ik dit kunnen doen via mijn blog, maar een leuk iemand die zo lief wilt zijn om mij wél aan te nemen, zou even goed zijn. 
14) Geld sparen 
Naast dat ik dus geld wil verdienen, wil ik het ook sparen. Ik ben altijd wel iemand geweest die goed met geld om kan gaan, maar ja, soms zijn er dingen die ik ook maar gewoon koop voor de leuk en geld dat opeens verdwenen is aan het einde van de week omdat ik dagelijks een koffieshop ben binnengewandeld. Kan gebeuren, maar liefst niet meer te vaak, want zo ga ik nooit het bedrag bij elkaar krijgen wat ik voor ogen heb. 

15) Mijn boek afschrijven 
Als er iets is waar ik echt veel te weinig tijd in steek, dan is het wel in mijn droom om mijn boek op de rekken van een boekenwinkel te zien staan. Daarom wil ik dat boek eens eindelijk afschrijven zodat ik meteen een volledig manuscript naar verschillende uitgevers kan sturen. 

16) Meer fruitjes drinken
Deze klinkt misschien belachelijk, maar ja, ik heb echt meer vitamines in mijn systeem nodig en hoe kan je die beter binnenkrijgen dan met een smoothie? Ik ga dus enorm mijn best doen om dit jaar veeeeel meer smoothies te drinken dan anders. 

17) Het woord nee gebruiken
Iets waarvan ik weet dat ik het de afgelopen jaren veel te weinig deed, was nee zeggen. Hierdoor nam ik veel te veel hooi op mijn vork en maakte ik mezelf alleen maar ongelukkig. Daarom dat ik dit jaar gewoon het woord nee wil gebruiken als iemand mij iets vraagt en ik geen zin heb om dat te doen. EN, er dan natuurlijk gewoon geen verantwoording voor afleggen.

18) Op tijd op de rem duwen
Dat opgebrande gevoel van vorig jaar, wil ik nooit van mijn leven nog voelen. Daarom dat ik er dit jaar voor ga zorgen dat ik mij op tijd terug trek wanneer ik het gevoel heb dat het mij allemaal een beetje te veel wordt. 

19) Mijn eigen stijl verder uitdrukken 
Op vlak van mode, door mijn manier van schrijven, via mijn instagram foto's en eigenlijk al het andere dat te maken heeft met creatief zijn. 

20) 2o dingen van mijn bucketlist schrappen 
Zowel in 2018 als in 2019 schrapte ik 10 dingen van mijn bucketlist. Een lijst die ik af en toe eens aanvulde met iets nieuws dat me te binnenschoot en waar ik enorm vaak onbewust iets kon afstrepen. De afgelopen dagen heb ik mij bezig gehouden met het aanvullen van die lijst tot ik 200 doelen had wat wilt zeggen dat er nu nog 180 opties zijn die ik kan afvinken dit jaar. De reden achter die gehele bucketlist was dat ik meer dingen zou gaan doen buiten mijn comfortzone en laat dat nu een van de dingen zijn die ik als rode draad heb gebruikt doorheen mijn 20 doelen van 2020. 

En dat waren ze dan alweer. Het lijkt misschien een hele boterham en in sommige ogen is het hoogstwaarschijnlijk helemaal niet realistisch om zoveel doelen te hebben en dingen te willen doen, maar what can I say. Ik heb vertrouwen in mezelf!  


Wat is jouw grootste doel dit jaar?

6 opmerkingen

 1. Wat een leuk gevarieerd lijstje! Ik ben al heel benieuwd naar je tattoo ;) En ik snap helemaal wat je bedoelt met puntje 8. Jaren heb ik geoefend om de split te kunnen toen ik danste, maar het lukte me nooit helemaal. Toch zou ik het graag ooit eens kunnen. Alvast veel succes en plezier met dit lijstje af te werken :))

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Wanneer ik mijn tattoo eindelijk ben gaan laten zetten zal ik heb zonder twijfel delen, maar ik zal beginnen bij het maken van een afspraak...
   Over die split, misschien moeten we er dan een challenge van maken en elkaar wat aanmoedigen om het op 31december dit jaar zonder problemen te kunnen ;)

   Verwijderen
 2. zo'n fijn lijstje, een beetje vanalles, ben enorm benieuwd naar jouw jaar en je nieuwe blogposts dit jaar. en denk dat we best veel dezelfde doelen hebben haha :)))

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kijk ook al uit naar jouw fijne schrijfsels! Veel succes met het behalen van jouw doelen meid!

   Verwijderen
 3. oeehh allemaal zo'n leuke doelen!! ik was vorige maand ook beginnen met spagaat te oefenen met een vriendin maar na een week hebben we het al opgegeven haha! succes :) oeeh en heb je al een idee voor de tattoo, spannend!! en plezier maken, dat komt in orde, ik beloof het :) dit wordt jouw jaar amber!! geniet van alle kleinen momentjes! <3

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik moet stiekem ook nog beginnen met dat doel te verwezenlijken hoor, maar ja bon alles op zijn tijd. Zolang ik het 31 december kan, is mijn doel behaalt he. Misschien is het wel leuk als ik hier een rubriek van maak aangezien jullie er zo enthousiast over zijn :D

   Voor mijn tattoo heb ik al een idee ja, maar die houd ik nog eventjes geheim tot hij er op staat :p

   En als dat wilt zeggen dat we nog eens samen plezier gaan maken, vind ik dat helemaal geweldig!!!
   <3

   Verwijderen