Boeken over Happiness die ik nog zou willen lezen

©Florencia Viadana op Unsplash
Nu ik steeds beter weet welke richting ik uit wil met mijn leven, zal ik tot in de eeuwigheid moeten bijleren over geluk en ongeluk in al zijn facetten. Daar het niet alleen voor mij veel nut heeft om daarover te leren, deel ik in dit artikel een aantel boeken over happiness die ik nog zou willen lezen om jou te inspireren ze ook eens te bekijken.
Korte samenvatting:
Heb je je ooit afgevraagd waarom iedereen omhoogkijkt zodra er een regenboog verschijnt, of waarom we in de lente popelen om naar buiten te gaan om bomen en bloemen in bloei te zien? Is er een reden dat ieder mens - ongeacht geslacht, afkomst of leeftijd - moet glimlachen als hij een bos felgekleurde ballonnen ziet?

In Vrolijkheid onderzoekt de gerenommeerde ontwerper Ingrid Fetell Lee hoe het komt dat omgevingen en objecten waarmee we dagelijks in aanraking komen soms verrassende en krachtige effecten hebben op onze stemming. Op basis van inzichten uit de neurowetenschap en psychologie onthult ze hoe we de kracht van onze omgeving kunnen gebruiken om gelukkiger, gezonder en vrolijker in het leven te staan.
Korte samenvatting: 
Rust vinden in een drukke wereld. 

De Koreaanse boeddhistische monnik Sunim geeft les over verschillende levenskwesties, van liefde en vriendschap tot werk, levensdoelen en spiritualiteit. Zijn inzichten en adviezen helpen om in het moderne drukke leven te zoeken in rustpunten. Zo legt hij bijvoorbeeld uit hoe je mindful kunt omgaan met negatieve emoties als woede en jaloezie. Haemin Sunim laat het belang zien van sterke relaties met anderen en benadrukt dat je vergevingsgezind en mild moet zijn tegenover jezelf. 

De prachtige en kleurrijke illustraties fungeren als kalmerende visuele pauzes die ons aansporen rustig aan te doen. Want als jij rustig bent, zal de wereld rustig worden. 
🚰
Korte samenvatting: 
In dit nieuwe boek heeft Sunim het over liefde, compassie en vergeving. Hij benadrukt dat niemand perfect is, maar dat het juist daarom belangrijk is om liefdevol en mild te zijn voor jezelf en anderen. Want als je vriendelijker bent naar jezelf, kun je ook vriendelijker zijn naar de wereld en krijg je zelfvertrouwen om je bezig te houden met dat wat je echt gelukkig maakt.

Sunim geeft inzicht in verschillende levenskwesties, van liefde en vriendschap tot werk, levensdoelen en spiritualiteit. Met veel prachtige, kleurrijke illustraties zal Houden van dingen die niet perfect zijn zowel je ogen als je hart aanspreken. Het biedt troost, aanmoediging en wijsheid en helpt je jezelf, je leven en iedereen daarin lief te hebben.

Korte samenvatting: 
In Happy Life 365 laat Kelly Weekers op basis van simpele stappen zien hoe bepalend je denkwijze is voor je dagelijkse geluksgevoel. Aan de hand van thema's als zelfvertrouwen, gezondheid, vriendschap, werk, social media en relaties leer je op een simpele en effectieve manier anders om te gaan met negativiteit, stress en piekeren. Kelly vertelt nuchter en met humor hoe je zelf geluk creëert. Boordevol praktische opdrachten, voorbeelden, simpele stappenplannen, tips, tricks en quotes voor 365 dagen geluk.
Korte samenvatting: 
Ontdek het Wabi Sabi-gevoel

We stellen tegenwoordig erg hoge eisen aan onszelf. We streven naar perfectie op allerlei terreinen met overbelasting tot gevolg. Gelukkig kan het ook anders. Wabi Sabi is een eeuwenoude Japanse filosofie van de levenskunst. Wabi staat voor eenvoud, onbevangenheid, veelduidigheid en rust. Sabi staat voor schoonheid die door de jaren gevormd is. Wabi Sabi geeft een bijzondere kijk op wat mooi is en wat ons gelukkig maakt. In tegenstelling tot ons streven naar perfectie, zijn in de Japanse levenskunst juist individualiteit, authenticiteit en onvolmaaktheid belangrijke waarden. Wabi Sabi laat ons de rijkdom zien van wie we zijn en wat we hebben. Het leert ons ook de toevallige schoonheid van het ogenblik te koesteren. Hoe eenvoudig het misschien ook is, alles wat we nodig hebben om ons mooi en gelukkig te voelen is al in onszelf en om ons heen aanwezig. Wabi Sabi is de sleutel tot een leven dat niet per se eenvoudiger is, maar dat wel het sterkst aansluit bij wie je werkelijk bent.

Als we het leven onbevangen tegemoet durven treden, zal dat ons het geluk en de rust geven waar we in deze jachtige tijd zo vaak naar op zoek zijn.

Ontdek zelf wat een beetje Wabi Sabi in je leven kan doen.

Eigenlijk is mijn lijstje eindeloos maar bij deze heb jij nu ook wat inspiratie opgedaan. Wie weet deel ik binnenkort nog wel eens zo een lijstje. 

Welk boek over Happiness moet ik volgens jou eens lezen?

"Be happy with what you have while working on what you want." - Helen Keller


Disclaimer: Dit artikel bevat affiliatie. Dat houdt in dat ik een percentage krijg indien je iets aankoopt via mijn link. Dit heeft geen effect op jouw aankoop of het bedrag dat je betaald. 

2 opmerkingen

  1. Ook al is het meer dan 150 jaar verschenen vind ik dat Henry David Thoreau's Walden nog steeds de beste lessen over geluk heeft.

    BeantwoordenVerwijderen