Het wordt tijd dat ik de controle terug overneem

Stel jezelf dit even voor, je zit voor de tv en je probeert jezelf te focussen op de film die wordt afgespeeld wanneer plots een groep mensen achter je verschillende conversaties begint te voeren. Nog iemand anders komt naast je zitten en zet een tweede tv aan om dan als een gek door alle zenders te zappen. Je hoort alles, je ziet alles, maar het enige dat je wilt horen en zien is jouw eigen film.
Misschien kan jij het je allemaal moeilijk voorstellen, maar in mijn geval (en in dat van vele anderen), is het een realiteit die zich 24/7 afspeelt. In de realiteit gaat het dan eerder als volgt: je zit in de klas en probeert te luisteren naar wat je leerkracht te vertellen heeft terwijl de rest van de klas aan het fluisteren is en er stemmetjes in je hoofd dingen aan het schreeuwen zijn.

De energie die ik moet steken in het focussen op wat ik echt wilt horen, zorgt voor hoofdpijn, vermoeidheid en vooral frustratie. Ik moet op zo veel dingen tegelijk letten en zo veel dingen tegelijk doen, maar niets lijkt te gaan zoals ik wil dat het gaat. Het lijkt alsof ik nergens meer de controle over heb, mijn gevoelens lijken van uur op uur te veranderen, mijn slaap wordt overgenomen door nachtmerries en zelfs de dingen die ik denk en doe worden gecontroleerd door anderen.

Een paar weken geleden ging alles opeens heel snel naar beneden en het enige wat ik wilde doen was de wereld uitleggen wat er aan de hand was, maar dat kon ik niet, ik wist zelf namelijk niet eens wat er aan de hand was (again geen controle). Ik wist totaal niet meer wat te doen tot dat het universum mijn geschreeuw dan eindelijk hoorde en Reese de volgende video uploadde:

Woord voor woord beschrijft ze wat ik voel, het was alsof ze in mij was gekropen om te vertalen waar ik doorheen ging en hoewel ik het na de eerste keer kijken allemaal heel eng vond, besloot ik het nog een keer te kijken. Ik deelde de video met mijn beste vriendinnen en liet hem niet veel later aan mijn mama zien. En na lang twijfelen, deel ik hem nu hier. Niet als een kreet om hulp, maar om iemand anders er mee te kunnen helpen en jullie te kunnen betrekken in mijn nieuwe avontuur. Niet alleen gaf deze video mij een manier om uit te leggen hoe ik mij voel, hij gaf me ook de juiste motivatie en een nieuw plan. Het wordt tijd dat ik de controle weer in handen neem, stap voor stap en op mijn eigen tempo.

Deze maand wil ik minstens tien keer 20 minuten van mijn dag spenderen aan het lezen van een non-fictie boek. Als beloning mag ik van mezelf een nieuw boek kopen en alles wat ik extra doe wordt opgespaard voor een grotere beloning.


Voel jij je ook leeg en heb jij ook nood aan controle of lijkt het je gewoon een leuke uitdaging? Doe dan zeker mee en wees niet bang om wat je doet te delen via de #takingbackcontroltoday.


What to expect in chapter 2:

  • Een leuke manier om je vooruitgang bij te houden
  • Mijn voorlopige vooruitgang
  • Doelen die jij jezelf kan geven of die ik in de toekomst wil doen (een beetje inspiratie dus)
Om af te sluiten wil ik eventjes dit nummer met jullie delen, ik hoorde het voor het eerst toen ik net begon te schrijven aan dit artikel en ook dit voelde weer als meant to be, luister zelf maar, dan snap je waarschijnlijk wel waarom.

Liefs, 
Amber 

Ruin is a gift, ruin is the only way to transformation. -Julia Roberts

1 opmerking