25 days of xmas

Het aftellen is nu officieel begonnen, nog 25 dagen en dan is het eindelijk kerstmis. Kerstmis is toch wel één van mijn favoriete dagen van het jaar en daarom wil ik er iets heel speciaal van maken. Na lang nadenken over hoe ik Kerst dit jaar ga vieren, heb ik gekozen om aan blogmas te doen en dat wil zeggen dat er tot en met 25december iedere dag een artikel online komt dat kerst gerelateerd is. Vandaag op de kalender: 25 days of xmas of beter gezegd een lijstje met een een opdracht per dag.

01. december 2017: Maak een aftel kalender
Geen standaard deurtjes scheuren en chocolaatjes snoepen dit jaar, gun jezelf eens iets extra dit jaar. 

02. december 2017: december 2017:  Begin aan je wishlist
Deze maand wordt er waarschijnlijk meer dan één keer aan je gevraagd wat je dit jaar wil voor kerst, dus je kan maar beter op tijd beginnen. 

03. december 2017: Drink warme chocomelk 
Vergeet de slagroom en de marshmallows niet! 

04. december 2017: Stel jouw ultieme december/kerst playlist samen
Want muziek is alles and I mean wat is december zonder "ALL I WANT FOR CHRISTMAAAAAAS IS YOOUUUUUU"?

05. december 2017: Veras iemand met een klein sinterklaascadeautje
Bedank je beste vriend(in), oma, opa, mama, papa, broer of zus eens met een inimini cadeautje van sinterklaas, ze zijn in elk geval braaf genoeg geweest om het ook dit jaar met je vol te houden is het niet.

06. december 2017: Bedenk wat je voor anderen gaat kopen
Bedenken wat jij zelf wil kan moeilijk zijn, maar bedenken wat je voor anderen wil kopen is al helemaal een ramp. Begin er dit jaar op tijd aan en schrijf al je ideetjes op, die zullen later nog van pas komen. 

07. december 2017: Versier de kerstboom 
en de rest van je huis. Kerstlichtjes, geurkaarsen en lekker warme dekentjes mogen natuurlijk niet ontbreken. 

08. december 2017: Bezoek een dierenasiel
Hier wil ik niet meer over kwijt dan: die beestjes verdienen ook wat liefde deze maand en jij wordt er sowieso ook gelukkiger van. 

09. december 2017: Kijk een kerstfilm 
Of meerdere want van kerstfilms word je vrolijk en aan vrolijkheid heb je nooit genoeg. 

010. december 2017: Speel een gezelschapsspel 
Met het gezin, met vrienden, speel nog eens jullie favoriete gezelschapspel. Pret gegarandeerd 

011. december 2017: Doe een random act of kindness
Voor wie niet weet wat dit is, een random act of kindness is gewoon want het zegt, een kleine liefdadigheid waar niemand om heeft gevraagd. Zo kan je bijvoorbeeld iemand voorlaten in de winkel, iemand een complimentje geven of het groter aanpakken. Zoek op internet even rond naar ideetjes en ik beloof je dat je je na je kleine daad van liefde goed zult voelen. 

012. december 2017: Begin aan een boek dat je al heel lang wil lezen
Ik vind de herst zo leuk omdat je dan heerlijk onder een dekentje kan kruipen met je favoriete boek en een leuk muziekje. Begin vandaag eindelijk aan dat boek dat al zo lang op je to be read lijstje staat. 
013. december 2017: Tijd voor een kersttrui
Nu we op de helft zijn van het aftellen, vind ik het wel tijd voor een kersttrui. Trek vandaag dus maar een heerlijk warme kersttrui aan combineer die met je favoriete kerstsokken en geniet want we zijn op de helft! 

014. december 2017: Denk na over wat je wil aandoen met kerst
Voor vele is dit een moeilijke beslissing, je favoriete winkels spelen natuurlijk in op het idee van kerstfeestjes en prachtige kleren, maar wat moet je toch in hemelsnaam kopen van al die verschillende dingen? Zoek vandaag inspiratie. 

015. december 2017: Schrijf en verstuur je kerstkaartjes
Je huis raakt deze maand gevuld met kerstkaartjes en familiefoto's van andere mensen, waarom zou jouw kaartje dit jaar niet het huis van iemand anders mogen vullen? Kaartjes krijgen is trouwens toch ook veel leuker en persoonlijker dan een sms of een bericht op Facebook, is het niet?

016. december 2017: Plan een paar nieuwe feestactiviteiten 
Tijd voor nieuwe tradities dit jaar, verzin een paar nieuwe activiteiten voor op jouw kerstfeestje en gooi er meteen een paar nieuwe originele decoraties tussen. 

017. december 2017: Schrijf een brief aan de kerstman
Schrijf al je zorgen vandaag even van je af door een brief te schrijven aan de kerstman. 

018. december 2017: Koop kerstcadeautjes 
Natuurlijk moet jij jouw kerstman dit jaar ook bovenhalen en hoe kan dat nu beter dan met cadeautjes voor de mensen die je het liefste ziet? Haal dat lijstje boven waar je 6 december aan begon en ga lekker shoppen. Neem meteen een outfit mee voor jullie kerstfeestje. 

019. december 2017: Bezoek een kerstmarkt 
Ga vandaag de kerstsfeer opsnuiven op een kerstmarkt bij jou in de buurt. Geniet van de gezelligheid, laat je verblinden door de prachtige kerstlichtjes en koop er iets leuks voor jezelf, laat het inpakken als dat kan en leg het mee onder de kerstboom. Of koop eten en eet het op, das ook leuk. 

020. december 2017: Bak heerlijke (kerst)koekjes
De geur van versgebakken koekjes die je huis vult is naar mijn gevoel toch echt wel geweldig en als je koekjes dan ook nog eens goed lukken, heb je meteen iets lekkers om te eten. Ga los met versiering want kerstkoekjes horen kunstwerkjes te zijn. Niet zo handig met versiering? Geen paniek! Abstracte kunst is ook kunst. 😉

021. december 2017: Ga schaatsen
Verwelkom de winter door een middag schaatsen met vriendinnen. Verwarm jezelf daarna met een heerlijk warm drankje en een stuk(je) taart. 

022. december 2017: Verwelkom de winter nog eens extra
Ik weet dat de winter niet voor iedereen zo geweldig is, de kou, het donker, dode bomen ... Schrijf vandaag op wat je wel leuk vind aan de winter en hou die gedachten de komende 3 maanden goed vast. 

023. december 2017: Verwen jezelf 
Morgenavond is het feest en dat kan kan voor sommige wel eens zwaar worden, verwen jezelf daarom eens goed. Een maskertje, een muziekje, een kerstfilm, je favoriete snack en alles wat jij nodig hebt om jezelf te verwennen. Het is jouw dag vandaag, geniet ervan. 

024. december 2017: Vier je avond met vrienden en/of familie
Bij kerst horen natuurlijk vrienden en familie. Geniet van je avond en maak er een kerstavond van om nooit meer te vergeten. 


025. december 2017: Have a holly jolly christmas! 
Als dat aftellen mag natuurlijk niet voor niets geweest zijn, maak er een super mooie kerstdag van. Geniet van heerlijke kerstfilms, warme chocomelk en van het feit dat ja vandaag dan eindelijk dat papier mag aanvallen. Laat me ook even weten of jouw kerst het wachten waard was. Ik ben nu al nieuwsgierig! 

Dit waren alle doelen voor dit jaar. Hopelijk maakt dit het aftellen naar de kerstdagen en die kl*te examenperiode toch een beetje leuker. Ik wens jou al vast heel veel succes met jouw examens en heel veel plezier tijdens deze 25 dagen vol kerstmis.

Ben jij van plan om mee te doen? 

Note: Je hoeft niet alles te doen op de juiste datum, ja kan ook gewoon dingen combineren of dingen niet doen. No pressure!

3 opmerkingen

  1. Echt een supertof idee, ik doe graag mee (al vrees ik dat ik het niet elke dag zal kunnen volhouden...)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Aaaah! Wat een toffe ideetjes allemaal: ik ga ze even in mijn agenda stoppen voor de komende dagen! :D X

    BeantwoordenVerwijderen