Boekentip // Vlieg Vrij • Iris Schlagwein

Ik geloof niet in toeval. Ik geloof in het universum, in het lot en zo van die dingen. Of ik daardoor kan gedefinieerd kan worden als spiritueel, ja als jij het zo wilt noemen, mag dat. Weet je nog dat ik zei dat ik nood had aan verandering? Wel ja, het universum heeft dat gehoord en bracht mij toen bij Iris en haar nieuwe boek Vlieg vrij, een boek dat volledig draait rond zoeken naar jezelf. Nee, dat was geen toeval. Echt niet. 

Dat het tijd was voor verandering, dat verkondigde ik alweer een hele tijd geleden. Ik was mezelf kwijtgeraakt in een put waar geen ondergrond in leek te zijn. Tot ik op een dag de grond bereikte en een lichtknop vond, twas als opnieuw thuiskomen in mijn eigen lichaam. Weken heb ik daar gezeten, op de grond van die put met het licht aan, opzoek naar een manier om van daaruit mijn dromen te bereiken. Ik maakte een plan en zag het al helemaal voor mij, maar plots was daar een ballon. 

Een ballon die zijn armen rond mij klemde en me weer naar boven liet vliegen. Ik dacht eerst dat dat goed was, dat ik vrij aan het vliegen was, maar toen besefte ik dat mijn plan nog op de grond lag en ik mezelf opnieuw verloor. Gelukkig ben ik niet de enige die zichzelf wel eens verliest en kent Iris Schlagwein dat ook, want dat gevoel van jezelf verliezen, maakte dan weer dat zij er een boek over schreef. 
🚰
Iris is een moderne nomade, spreker, coach, auteur en iemand die altijd uit gaat van authenticiteit, vrijheid en vertrouwen. Daarnaast delen Iris en ik ook nog eens onze liefde voor het helpen van anderen binnen hun zoektocht naar geluk (en onze verjaardag, maar dat ter zijde). Kortom, ik was meteen enorm benieuwd naar het boek dat ik van haar mocht lezen. 
In Vlieg vrij neemt Iris je mee op haar spirituele avontuur richting zichzelf. Ze vertelt je meer over hoe ze omging met giftige vriendschappen en relaties en neemt je mee naar een stiltekamp in Thailand, maar bijvoorbeeld ook naar haar hoogstpersoonlijke dromenland. En dat allemaal doormiddel van verhalen die zo open werden neergeschreven en zo vlot lezen, dat het soms lijkt alsof je een roman aan het lezen bent. 

Nog nooit eerder heb ik een boek gelezen dat de gevoelswereld van een persoon zo open en bloot uit de doeken doet. Nog nooit eerder heb ik zo vaak naar een fluostift gegrepen om iets aan te duiden in een boek alleen maar omdat het zo herkenbaar voor me was. Sterker nog, ik heb zelfs meerdere kleuren gebruikt en met een kleurcode gewerkt. 

Ik ben...Iris dacht ik soms. Ik ben...enorme fan van Iris, ja dat ook. 

Meerdere keren heb ik het boek even naast me moeten neerleggen om na te denken en te reflecteren. Shit...dat doe ik ook! of WAUW! Ik heb daar nog nooit op deze manier naar gekeken maar ook ohowww... gaat er nu een traan over mijn wangen rollen? 
🚰
Eén van de meest aangrijpende inzichten die het boek me gaf, was die uit onderstaande instagram post: 
Het is dus geen verrassing meer dat ik jullie dit boek echt enorm graag zou willen aanraden.  Niet alleen door bovenstaande redenen, maar ook omdat ik er zeker van ben dat het boek een houvast kan zijn tijdens deze toch wel speciale herfstmaanden, omdat het troost biedt en  het je toont dat je niet alleen bent. Maar ook omdat Iris al dit bovenstaande heeft weten verwoorden en omvatten door iets dat een warm gevoel bij je achterlaat nadat je de laatste bladzijde hebt omgeslagen. 

Waarschuwing: na het lezen van dit boek wil je gelijk overgaan op actie. 

Denk je nu: yesss dit boek moet ik hebben? Klik dan gauw hier en schaf hem meteen aan. 

"Freedom is a state of mind."


Disclaimer: Dit artikel is mogelijk gemaakt door een samenwerking met Iris Schlagwein. Dit houdt in dat ik het product waar ik over schrijf gratis heb gekregen in ruil voor dit artikel. Dit beïnvloedt mijn mening over het product echter niet. 

1 opmerking