Wat je nu kan doen voor een instant geluksgevoel // deel 2

Collage van Pinterest plaatjes die mijn ideale leven zouden kunnen beschrijven.
Soms zit het even tegen en hebben we nood aan iets wat ons meteen een gevoel van geluk kan geven. Al is het maar om de moed te vinden die je nodig hebt om uit bed te komen. Om jou te helpen bij het vinden van iets dat jou gelukkig kan maken, is hier een lijstje van (nog eens) 6 dingen die je nu kan doen voor een instant geluksgevoel.

Visualiseer je toekomst 
Hier ben ik weer hoor met mijn 'maak een Pinterest bord', maar ik meen het echt wanneer ik zeg dat het helpt. Doop een Pinterest bord om tot een 'Mijn toekomstige leven' bord en visualiseer je toekomst zo gelukkig en positief mogelijk. Denk aan foto's van kindjes moest je mama willen worden, van de hond die je zou willen grootbrengen, van de steden die je wilt bezoeken, eten dat je wilt eten... Pin het er ALLEMAAL in. 

Doe minstens één ding dat je dichterbij je toekomst brengt
Voorbeelden waar ik nu meteen aan denk zijn bijvoorbeeld; iets voor school doen wanneer je hebt gepint dat je wilt afstuderen en een stuk fruit eten wanneer je fruit gepint hebt omdat je gezonder wilt eten in je toekomst.


Drink een groot glas water
Wanneer je lichaam goed gehydrateerd is, werken de celletjes in je lichaam nog beter, waardoor je je veel energieker voelt en je je beter kan concentreren. Water is echt het allerbelangrijkste voor je lichaam, dus wanneer je jezelf trakteert op een goed glas water, ga je je automatisch beter voelen. Niet zo'n fan van gewoon water? Probeer eens een van deze 7 detox water combinaties
🚰
Kleur iets in / wees creatief
En dan bedoel ik niet dat je je olifanten grijs moet kleuren omdat dat zo hoort. Van mij mogen ze roze zijn, mag je er veren op kleven en ze vleugels geven. Gewoon omdat het kan en omdat ik weet dat je daar veel gelukkiger van gaat worden. 

Niet zo van het kleuren? Probeer dan eens een DIY projectje. Maak je eigen stempels zoals Eva bijvoorbeeld of doe iets zonder haast en probeer een DIY van Flow.

Verander iets aan je leven 
Kleine dingen als je kleerkast anders indelen, je bureau op een andere plek zetten of ook die anders indelen bijvoorbeeld, kunnen echt een enorme grote inpakt hebben op je geluksgevoel. Dat zorgt namelijk voor nieuwe prikkels in de hersenen en dat is een goed teken. Believe me.

Doe een dansje
Iets wat ik sinds kort doe wanneer ik net uit bed kom, is mijn favoriete vrolijke nummer van het moment opzetten en het hele nummer lang bewegen/dansen. Het is iets klein dat meteen de stemming van de dag zet en daarom is het dus iets zeer belangrijk. Meteen een dansje doen? Deze nummers brengen je vast en zeker in de stemming: 

Heb je na het lezen van dit lijstje nog het idee dat er meer voor nodig is om jouw vandaag een geluksgevoel te geven? Lees dan ook zeker: Wat je nu kan doen voor een instant geluksgevoel // deel 1 en Wat te doen wanneer je je slecht voelt

2 opmerkingen

  1. Iets kleins veranderen kan inderdaad een grote impact hebben! Ik krijg daar zelf altijd super veel nieuwe energie van als ik bijvoorbeeld eens een kastje of een paar planten van plaats verander.

    BeantwoordenVerwijderen