6x wat je NU kan doen voor een instant geluksgevoel

Het mag vandaag dan wel de internationale dag van het geluk zijn, dat wilt nog niet zeggen dat iedereen vandaag ook effectief gelukkig is. Voor zij die zich momenteel even niet zo gelukkig voelen of om te bewaren voor wanneer dat moment daar is, is hier een lijstje van 6 dingen die je kan doen voor een instant geluksgevoel. 


1. Kaarsjes aansteken
Ik heb geen idee hoe het komt, maar van kaarsen krijg ik spontaan een lach op mijn gezicht. Probeer het eens, misschien werkt het bij jou ook op die manier.

2. Doe iets liefs voor een ander
Door anderen gelukkig te maken, krijg je vanzelf een gevoel van geluk over je heen. Het hoeft helemaal niets te kosten en het is ook nog eens goed voor je karma. Waarom zou je het niet doen? 

3. Knuffel jezelf
Jezelf knuffel ziet er misschien een beetje gek uit, maar dat maakt het niet minder functioneel. Door knuffels komt er een hormoon vrij in de hersenen dat je meteen een geluksgevoel geeft. Moest je het echt te awkward vinden, helpt het ook wanneer je een teddybeer vastneemt en knuffelt. 

4. Zing een liedje
Ook van zingen word je oprecht gelukkig. Het maakt niet uit of je nu verschrikkelijk slecht zingt of niet, een geluksgevoel krijg je er sowieso van. En niet vergeten he, sing like nobody hears a thing.

5. Maak een positivity board
Dit kan je geheel digitaal doen via Pinterest of door er een knutselproject van te maken en aan de slag te gaan met tijdschriften en plaatjes die je in huis hebt liggen. Opzoek naar inspiratie? Check dan even mijn Pinterest bord

6. Denk terug aan momenten waarop je het meest gelukkig was
Herinneringen ophalen werkt echt wanneer je nood hebt aan wat meer geluksgevoel. Denk daarom eens terug aan momenten waarop jij het meest gelukkig voelt en je krijgt meteen het gevoel van toen terug. 

Heb je na het lezen van deze 6 tips nog steeds het idee dat er meer nodig is om jou vandaag gelukkig te maken? Lees dan zeker ook even: Wat te doen wanneer je je slecht voelt.

Waar word jij instant gelukkig van?

2 opmerkingen

 1. ooh kei leuk tips! jaa, kaarsjes vind ik ook altijd zo gezellig, love it! pinterest is sowieso al een verslaving van mij haha, blijft zo leuk altijd! en oehhh die playlist lijkt me echt goed, ik zie al een paar van mijn favorieten haha :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thank youuu!
   HAHA die playlist bestaat echt uit nummers die fantastisch zijn om mee te zingen hé, of de buren er zo blij mee zijn als die op staat bij mij weet ik niet, maar ja.

   Verwijderen