Wat te doen wanneer je je slecht voelt

Een traan valt naar beneden. 
Een andere volgt. 
Verstopt onder lakens.
Niemand mag me zien. 
Laat me alleen.

We voelen ons allemaal wel eens verdrietig en zouden allemaal liever in bed kruipen waar niemand ons kan zien om onze tranen te verbergen. Toch zijn er betere manieren om van je verdriet af te komen en omdat het vandaag weer self-love saturday is, ga ik al deze nuttige tips met jullie delen. 

1.  Neem een warme douche/bad
Was het verdriet van je af met dat heerlijk warme water, blijf vandaag eens net wat langer genieten van dat warme water, je verdient het echt. 

2. Verwen je huid
Maskertje op je gezicht, lotion op je armen en benen, een scheerbeurt. Je snapt het, make your skin shine babe! 

3. Trek een outfit aan waar jij je echt goed in voelt
Geen jogging of pyjama vandaag, vandaag ben jij jezelf in een mega leuke outfit. 

4. Ga naar buiten 
of doe een raam open. Adem die frisse lucht naar binnen en geniet. 

5. Adem 
Sluit je ogen en adem eens een aantal tellen diep in en uit. 
6. Denk na
Denk na over wat je verdrietig maakt, schrijf deze dingen op en vraag jezelf af of het het waard is om hier verdrietig over te zijn. Bekijk daarna de dingen waar je blij van wordt en schijf ook deze op. Het lijstje vol negativiteit gooi in in de vuilbak en dat andere plak je op een plekje waar je het zo vaak mogelijk kan zien. 

7. Luister naar muziek
Als we verdrietig zijn hebben we vaak de nijging om naar verdrietige muziek te luisteren, NIET DOEN, zet motiverende blije muziek op. Van verdrietige muziek worden we uiteindelijk alleen maar verdrietiger en dat is niet wat we willen. 

8. Bel een vriend/vriendin
Het is bij mij altijd een reflex om een vriend of vriendin te bellen als alles tegenzit. Meestal bel ik ze dan huilend op en leg ik een uurtje later weer lachend af. 

9. Ruim op
Geen idee waarom deze tip echt helpt, want wie houdt er nu van opruimen? Probeer het toch maar eens uit, het werkt ECHT.

10. Scrol door Pinterest
Als ik door Pinterest scroll, krijg ik altijd motivatie en inspiratie om van mijn leven net zo een feest te maken als dat van op die prachtige plaatjes. 

Dit waren al mijn tips die je zeker eens moet uitproberen, voor mij werken ze echt heel goed. Als jij je op dit moment een beetje verdrietig voelt, weet dan dat er in deze  doos --> 📦 een hele hoop knuffels en liefde zitten die ik zo naar je wil op sturen. 


Happiness isn't about getting what you want all the time. It's about loving what you have an being grateful for it.   

5 opmerkingen

 1. ahh handige tips!! & ja, echt raar he, maar dat opruimen helpt bij mij ook echt altijd!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi artikel Amber, erg handig ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hihi, wat een fijne post! Ik ga deze tips zeker onthouden, vooral dat opruimen! Dit heb ik persoonlijk nog geen enkele keer geprobeerd, maar ik denk wel dat het gaat helpen, ik vind dat stiekem wel fijn! :) Die doos met liefde ga ik dan ook zeker en vast openen, hehe! XXX

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Inderdaad allemaal handige tips. Een lang en warm bad nemen helpt mij ook altijd. Of even aan niets denken en een leuke film of serie kijken ofzo. Oh, en dat opruimen doe ik dus ook. Geen idee waarom, maar het helpt effectief wel éh. Haha :)

  BeantwoordenVerwijderen