Plan with me (Mascha planner)

Overview van een week in mijn Mascha planner.
De methode die ik op de bovenstaande foto gebruik is niet meer wat ik nu gebruik.
Toen ik twee jaar geleden mijn eerste Mascha planner kocht, vond ik het een goed idee om eens met jullie te delen hoe ik mijn planningen in deze planner maak. Ondertussen is de methode die ik toen gebruikte al wat veranderd en dus leek het me leuk om eens een update te schrijven.

Voor wie graag wilt weten hoe de planner er volledig uit ziet, is hier een video die je van voor naar achter rondleidt. 
Lege pagina uit de Mascha planner.
Zoals je ziet, is iedere dag van de week opgedeeld in 3 vakken: 1 grote en twee kleinere. Het grote vak gebruik ik voor de to do's van die dag en de twee kleine zijn  voor dingen waar een uur aan is verbonden. Anders dan 2 jaar geleden, gebruik ik nu ook de maand pagina's 
Weekpagina gevuld met terugkerende taken en afspraken.
Beginnen doe ik altijd met de dingen in te vullen die al vast staan. Dit zijn dingen die iedere week terugkomen zoals plantjes water geven, mijn lesrooster en afspraken. Moest er een soort van feestdag of inhaakmoment plaatsvinden die week, schrijf ik dat boven de dag waarop dit valt. 
Vervolgens vul ik de bovenste kolom aan met dingen waarvan ik weet dat ik ze die dag wil doen, deze week was dat zoals je wel ziet niet zo veel als anders, maar doorheen de week wordt dit eigenlijk altijd nog aangevuld. 
Aangezien ik mijn planning er zonder kleurtjes altijd heel saai vind uitzien, deel ik mijn leven op in een paar kleuren die ik eigenlijk overal in terug laat komen. (Ja echt, ik heb niet alleen kleurcodes voor in mijn cursussen, mijn leven heeft ze ook.) 

Legende: Fluo groen = school • fluo geel = me time • fluo roze = Ambers Things • paars = Books & Biscuits • pastel blauw = to do's • blauw = afspraken • fluo oranje = gezondheid • donker blauw = werkachtige dingen  

In de notes balk kleef ik dan nog een to do sticker en vul ik meestal dingen in die ik die week wil af hebben maar niet tegen een bepaalde dag af moeten, deze week kon ik daar alleen nog niets invullen. 

Zoals je wel merkt staat er nergens meer opgeschreven welk artikel ik die dag online wil hebben (zie onderste kader op de eerste foto). Dat komt omdat ik a) heel vaak van gedachte veranderde en daardoor heel veel moest schrappen en knoeien en b) omdat ik nu ik weer naar school ga wat meer plek nodig had voor dingen die tijdsgebonden zijn. 

Wat ik nu doe, is alle artikels die ├ęcht ingepland staan (en dus klaar zijn) noteren op de maand pagina. Ook daar gebruik ik weer de kleuren roze en paars voor zodat het overzichtelijk blijft. Kom ik in de weekpagina, dan noteer ik in de tijdskolommen dat het artikel online komt (zie zondag). Op Ambers Things is dat dan om 10u en op Books & Biscuits is dat om 15u. 

Moesten er dingen zijn die nog kunnen verschuiven of die ik niet permanent in de planner wil hebben staan, schrijf ik die op een post-it en soms gebruik ik natuurlijk ook nog stickers om de pagina op te leuken of dingen duidelijk te maken. De bolletjes gebruik ik eigenlijk nog steeds niet echt, dus moest je een idee hebben waar ik die voor kan gebruiken, laat het me zeker weten. 

Wanneer ik een taak af heb, markeer ik hem en dat is dat. 

Zelf een mascha planner aanschaffen? Dat kan hier

Liefs, 
Amber

"There are dreamers and there are planners; the planners make their dreams come true."

Disclaimer: Dit artikel bevat affiliatie. Dat houdt in dat ik een percentage krijg indien je iets aankoopt via mijn link. Dit heeft geen effect op jouw aankoop of het bedrag dat je betaald. 

Een reactie posten