Plan With Me I Week 3 2018

Ik ben dol op lijstjes, iedereen die mij een beetje kent weet dat ik echt van alles een lijstje heb liggen. Naast lijstjes ben ik ook verzot op stickers, washi tape, stempels en al dat andere dat met stationery te maken heeft. Door die verschrikkelijke chaos in mijn hoofd ben ik op zoek gegaan naar een manier van plannen, een manier om mijn liefde voor stationery in kwijt te kunnen en een manier die echt bij mij paste. Toen was daar de Mascha Planner. 

Voor wie nog niet bekend is met de Mascha Planner, Mascha is een YouTuber uit Nederland die net als ik verzot is op stationery. Ook zij leeft met een hoofd van chaos en is al van jongs af aan verzot op lijstjes. Ze heeft doorheen de jaren verschillende agenda's en notitieboekjes versleten, maar toch vond ze nooit waar ze echt naar zocht dus besloot ze om haar eigen planner uit te brengen. Met succes, want er zijn al 3 verschillende versies verschenen en een hele boel mensen gebruiken hem. 

Zelf heb ik de eerste versie die ik gebruik om al mijn to do dingetjes in kwijt te kunnen. Omdat ik weet dat de zoektocht naar de perfecte manier van plannen vaak lastig kan zijn, deel ik bij deze mijn manier en hopelijk ben je er wat mee. 

De planner heeft voorin een monthly spread. Als je verder bladert kom je bij de weekly spreads aan en zie je voor elke dag 3 vakken, 1 grote en 2 kleintjes. De 8ste kolom kan je gebruiken voor notities en onder iedere dag vind je 10 bolletjes. Achterin zitten er een hele hoop stickers verstopt die super goed passen bij het kleuren thema van de planner. 

Wat ik NIET gebruik
• De monthly spreads
De bolletjes (of toch meestal niet) 

Waarvoor gebruik ik wat? 
Het grote vak: 
In het grote vak plaats ik alles wat ik die dag moet doen, van mijn haar wassen tot artikels schrijven of huiswerk dat ik moet maken en toetsen die ik moet leren. Super kleine dingen, maar ook dingen die wat langer duren en zelfs dingen die ik iedere dag moeten doen verdwijnen in dat vak. 

De kleine vakjes: 
In het tweede vak schrijf ik mijn taken, toetsen, afspraken en verjaardagen en in het onderste vak schrijf ik de artikels die ik die dag online moet zetten. Als er iets nog niet helemaal vaststaat, plak ik het er in met een post-it en schrijf ik het pas op in de planner zelf als het vaststaat. 

Het vak voor notities:
• Boeken die ik aan het lezen ben
• Een motiverende quote
• Goals voor die week 

Versiering:
Ik gebruik de stickers uit de planner, washi tape, mijn eigen stickers en gekleurde pennen  om het een heel klein beetje op te leuken, maar het liefst hou ik het allemaal heel sober en simpel. Wanneer ik iets gedaan heb markeer ik het met pastelkleurige markeerstiften
Et voila, dat was het dan voor deze keer. Hopelijk hebben jullie er iets van opgestoken. Als ik een nieuwe manier heb gevonden om mijn planning te maken, dan laat ik het jullie zeker weten. 

Hoe maak jij je planning? 

3 opmerkingen

  1. Wat handig!! Ik gebruik mijn bullet journal op bijna net dezelfde manier :))

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh, super tof!! :) ik heb zelf een klein agendatje van school waar ik altijd mijn creativiteit in stop! Echt zo fijn om te doen, dat plannen ☺ X

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Super gaaf dat je een Mascha planner hebt!!

    BeantwoordenVerwijderen