Over meer in het nu leven en wat me daarbij gaat helpen

Wie mijn 20 doelen voor het jaar 2020 heeft gelezen, weet dat een van die doelen was dat ik meer in het nu wil leven en meer wil beseffen dat het enige moment dat ik heb nu is. De reden daarvan heb ik vandaag voor jullie in een blogpost gegoten. 

Een hele tijd geleden verliet ik de praktijk van mijn psycholoog met een opdracht. Het was een ander soort opdracht dan anders, eentje waar ik het naar mijn gevoel echt enorm moeilijk mee zou hebben. Ik moest namelijk in het nu gaan leven...

Voor iemand die heel veel in haar hoofd zit, angstig is over de toekomst en maar niet los lijkt te komen van dingen uit het verleden, lijkt die opdracht enorm groots en moeilijk, maar wat ik niet wist, was dat ze daar eigenlijk niet zo iets groots en moeilijks mee bedoelde. 


Ik dacht dat ik alles moest omgooien, dat ik niets meer mocht inplannen en dat ik maar gewoon in het moment moest kijken waar ik zin in had. Ik dacht dat ik niet meer in de toekomst mocht kijken en me volledig moest afsluiten van het verleden. Ik had het mis. 


Little did I know dat wat ze eigenlijk bedoelde was dat ik balans moest vinden tussen verleden, heden en toekomst. Dat ik meer moest genieten van de dingen die op dat moment aan het gebeuren waren. Dat ik de kleine succesjes van de dag meer moet vieren en dat ik meer tijd moet maken om gewoon even niks te doen en mezelf moet verwennen. 


🚰
Gelukkig voor mij, had het universum toen ik die praktijk verliet door dat ik het niet goed had begrepen en kreeg ik meteen hulp toegestuurd doormiddel van een facebook status. (Lees: Ja ja, de vraag waarom ik mij wil verdiepen in de wet van aantrekking is hiermee ook opgelost 😉.) Het bedrijf Watch NOW was namelijk opzoek naar bloggers die hun sierraad wilde ontvangen in ruil voor een artikeltje. 
Watch NOW verkoopt horloges waarop niet de tijd te lezen is, maar wel het moment waarin jij je nu bevindt: NOW. Bieke en Thijs (de oprichters), zaten met hetzelfde probleem als ik (en vele anderen). Net als ik waren ze de hele dag zo druk bezig met dingen dat ze vergaten te genieten van wat ze aan het doen waren in het moment. 

Dit wilde ze niet meer en dus ontwierpen ze een sierraad dat hen dagelijks zou herinneren aan het enige moment waarin we leven. Het NOW. 

Our goal is to inspire people to be more appreciative of the things that are happening around them, both big and small. Be aware of what is truly important. Slow down and bring yourself back into the now. - Bieke & Thijs
Dankzij deze mensen, zag ik in dat wat mijn psycholoog mij meegaf als opdracht niet perse zo moeilijk moest zijn als ik dacht. Want balans zoeken, dat kan ik wel en mijn daily reminder, ja, die heb ik nu gewoon om mijn pols. 

Wil jij ook zo een leuk sierraad om je pols? Dat kan! Klik even hier om naar de webshop te gaan en ga opzoek naar jouw favoriete model. Op deze manier wordt 2020 voor ons beide een mooi en in het moment jaar. 

Benieuwd naar hoe ik meer in het nu ga leven?  Kom dan woensdag vooral terug voor mijn stappenplan. 

Liefs, 
Amber
All we have is now.
Disclaimer: Dit artikel is mogelijk gemaakt door een samenwerking met Watch NOW. Dit houdt in dat ik de producten waar ik over schrijf gratis heb gekregen in ruil voor dit artikel. Dit beïnvloedt mijn mening over het product echter niet.

4 opmerkingen

 1. Wat een mooi initiatief dat horloge! Ik geloof graag dat dat helpt om weer even te beseffen dat je nu leeft. Echt heel leuk :)!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat vond ik er dus ook van! Ik heb hem stiekem wel al even in huis en ja, het werkt echt! Ik zou het zeker op mijn wishlist zetten ;)

   Verwijderen
 2. oohh kei leuk die horloge, echt een tof initiatief!! ook ineens een kei mooie horloge eigenlijk, wauw! :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja hé! Ik heb dus echt nooit horloges om mijn pols aangezien die dingen nooit goe passen, maar doordat er hier geen gaatjes in zitten waar je zo'n ding in moet steken en je gewoon de sluiting kan verschuiven, kan je hem dus exact goed zetten! Echt, ik vind deze uitvinding prachtig, ik kan het niet genoeg zeggen.

   Verwijderen