Granola, voor de meeste mensen enkel iets voor bij je ontbijt of als versiering op een smoothie bowl, maar eigenlijk kan je er nog veel meer mee. Nog leuker, je kan het multifunctionele lekkernijtje ook gewoon heel makkelijk zelf maken. Wil er meer over leren? Klik dan zeker op deze grote knop.
Om te beginnen, is hier mijn receptje voor een heerlijke granola.
Disclaimer: De hoeveelheden die je er van alles in doet, mag jij ook gewoon helemaal zelf bepalen. Ik wissel zelf ook altijd wat af, zo heb ik toch elke week weer een iets ander smaakje. Voor wie hier stress van krijgt: Meestal gebruik ik een cup als maatbeker, dat is iets van een 130g.
Wat heb je nodig?
• Amandelschilfers
• Notenmix (gewoon een mixje van de winkel zonder gedroogd fruit in dat jij lekker vindt)
• Amandelnootjes (als deze niet in de mix zitten)
• Gezouten Pistache nootjes
• Havermout
• Pompoenpitjes
• Chiazaadjes
• Zonnebloem-pitjes
• Een snuifje zout
• Kokosolie
Wat moet je doen?
Stap 1) Neem een bakplaat uit de oven en verwarm de oven op 180°
Stap 2 ) Hak de notenmix (en de amandelnoten) in grove stukjes zoals op bovenstaande foto
Stap 3) Doe alle droge producten in de pot en roer ze door elkaar
Stap 4) Voeg de kokosolie toe en roer goed door elkaar
Note: Dit doe ik zelf stiekem altijd gewoon op gevoel, maar ik zou met 2 eetlepels beginnen, dan wat in de mix roeren en zien wat je ervan denkt. Zorg ervoor dat het niet te vettig wordt, want dan is je granola achteraf niet zo lekker.
Stap 5) Verspreid de granola over het bakpapier en zet het voor ongeveer 20 minuutjes in de oven
Tip: Roer na 10 minuten even door de granola op de bakplaat. Haal hem er uit wanneer hij er ongeveer uit ziet zoals hieronder.
Wat te doen met granola?
• Doe het over je yoghurt en voeg dan nog wat fruit toe voor de kleur en voor moest je het lekker vinden is een beetje honing ook niet misplaatst.
• Versier er je smoothie bowl mee.
• Voel je minder schuldig voor het eten van een ijsje. Momenteel ben ik helemaal weg van het alpro ijs met amandel, caramel en zeezout (Das dus gewoon planted based ijs he mannekes). En ik overgiet het daarna met de granola, love love love it!
• Laat de yoghurt weg en doe het in je fruit --> Granola + aardbeien + frambozen (helaas niet meer in het seizoen) of Granola + banaan + blauwe bessen of granola + appel + kaneel
• Doe het in je smoothie.
• Maak er koekjes of repen van.
• ...
Dit is em dan, mijn granola receptje. De laatste weken, maak ik hem echt elke week, gewoon omdat we hem echt zo vaak eten en onze voorraad dus altijd razendsnel weer op is, maar dat is eigenlijk niet zo erg, want dan kan ik steeds opnieuw spelen met alles wat ik er indoe.
Om te beginnen, is hier mijn receptje voor een heerlijke granola.
Disclaimer: De hoeveelheden die je er van alles in doet, mag jij ook gewoon helemaal zelf bepalen. Ik wissel zelf ook altijd wat af, zo heb ik toch elke week weer een iets ander smaakje. Voor wie hier stress van krijgt: Meestal gebruik ik een cup als maatbeker, dat is iets van een 130g.
Wat heb je nodig?
• Amandelschilfers
• Notenmix (gewoon een mixje van de winkel zonder gedroogd fruit in dat jij lekker vindt)
• Amandelnootjes (als deze niet in de mix zitten)
• Gezouten Pistache nootjes
• Havermout
• Pompoenpitjes
• Chiazaadjes
• Zonnebloem-pitjes
• Een snuifje zout
• Kokosolie
Wat moet je doen?
Stap 1) Neem een bakplaat uit de oven en verwarm de oven op 180°
Stap 2 ) Hak de notenmix (en de amandelnoten) in grove stukjes zoals op bovenstaande foto
Stap 3) Doe alle droge producten in de pot en roer ze door elkaar
Stap 4) Voeg de kokosolie toe en roer goed door elkaar
Note: Dit doe ik zelf stiekem altijd gewoon op gevoel, maar ik zou met 2 eetlepels beginnen, dan wat in de mix roeren en zien wat je ervan denkt. Zorg ervoor dat het niet te vettig wordt, want dan is je granola achteraf niet zo lekker.
Stap 5) Verspreid de granola over het bakpapier en zet het voor ongeveer 20 minuutjes in de oven
Tip: Roer na 10 minuten even door de granola op de bakplaat. Haal hem er uit wanneer hij er ongeveer uit ziet zoals hieronder.
Wat te doen met granola?
• Doe het over je yoghurt en voeg dan nog wat fruit toe voor de kleur en voor moest je het lekker vinden is een beetje honing ook niet misplaatst.
• Versier er je smoothie bowl mee.
• Voel je minder schuldig voor het eten van een ijsje. Momenteel ben ik helemaal weg van het alpro ijs met amandel, caramel en zeezout (Das dus gewoon planted based ijs he mannekes). En ik overgiet het daarna met de granola, love love love it!
• Laat de yoghurt weg en doe het in je fruit --> Granola + aardbeien + frambozen (helaas niet meer in het seizoen) of Granola + banaan + blauwe bessen of granola + appel + kaneel
• Doe het in je smoothie.
• Maak er koekjes of repen van.
• ...
Dit is em dan, mijn granola receptje. De laatste weken, maak ik hem echt elke week, gewoon omdat we hem echt zo vaak eten en onze voorraad dus altijd razendsnel weer op is, maar dat is eigenlijk niet zo erg, want dan kan ik steeds opnieuw spelen met alles wat ik er indoe.
Heb jij al eens granola gemaakt? Waar gebruik jij je granola zoal bij?
oeehh ziet er kei goe uit!! ik eet echt bijna elke dag granola, zooo lekker! ik heb een recept van jennie from the blog, maar die van jou ga ik de volgende keer misschien ook eens proberen!
BeantwoordenVerwijderenZeker eens doen, dan heb je ondanks dat je toch altijd granola eet toch nog wat variatie. ;) I stan variatie! Want anders word ik alles meteen beu hihi.
Verwijderen