Minimalisme // De minimalisatie van mijn bureau

Mijn bureau is de plek waar ik het meeste van mijn tijd besteed, meer helaas ook de plek waar de meeste rommel heen gaat. Wel vind ik dit de leukste plek om op te ruimen, want I LOVE stationery. Nu het nieuwe schooljaar ook meteen begonnen is, leek het mij daarom wel zo leuk om te laten zien hoe ik mijn bureau laatjes een beetje heb geminimaliseerd. 


Ik heb echt een stationery verslaving, ik weet het van mezelf en ik voel me er stiekem wel wat beschaamd bij... Zo heb ik namelijk 3 grote dozen een een schap in mijn boekenkast vol met notitieboekjes, kilometers aan washitape en écht oprecht véél te véél van alles waar jij aan denkt wanneer je 'stationery' hoort. 

Ik heb mij een tijd geleden in een artikel dan ook voorgenomen om niets meer extra bij te kopen tot mijn collectie echt volledig is ingekrompen, maar als ik er zo naar kijk, hoef ik voor de rest van mijn leven niets meer te kopen. Maar goed, wat ik heb, heb ik nu, dus ik kan het maar beter beginnen opruimen. 
Je moet natuurlijk met iets beginnen en daarom zocht ik al mijn pennen en stiften bij elkaar (dat zijn er trouwens meer dan op de bovenste foto, want in mijn kast staat nog een doos (ongeveer zo groot als een schoondoos) vol met pennen en stiften) en ging ik ze een voor één testen. Alles wat niet meer werkte ging de vuilbak in en zo had ik weer een beetje minder schrijfgerei. Wat er nog overbleef van het schrijfgerei dat in mijn kast zat, zette ik in witte plantenpotten op mijn bureau. 
Daarna was het tijd om alles even uit de laatjes te halen en te zien wat ik nu eigenlijk nog gebruikte en wat niet, maar ook wat er eigenlijk niet in de laatjes van mijn bureau hoort. Wat ik niet meer gebruikte gooide ik weg, hierdoor had ik opeens veel meer plek in mijn laatjes zoals je al op de foto's ziet and I love it. 
Tot slot moest ik enkel nog alles wat ordelijk in de lades zien te krijgen en dat lukte, behalve met de post-its... ik heb echt zo veel post-its... Nu die laatste stap gezet was, kon ik aan de slag gaan met wat voor mij toch wel de leukste lade is: de washi tape lade (zie eerste foto), sorry, maar hoe leuk ziet die er niet uit?

Hopelijk kan ik mijn laatjes nu wat ordelijker houden en ga ik me er aan houden om niets meer te kopen. Ik heb er zelf gelukkig wel een goed gevoel bij.

Hoe zit het met jouw stationery verslaving?

My hobby's include eating and collecting stationery. 

4 opmerkingen

 1. waaaa hoe leuk dat je zoveel spulletjes hebt om je mee bezig te houden, en tziet er zo ordelijk uit nu!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Aaah thanks! Het heeft me zo veel tijd gekost om die washi tape mooi in die dingen te krijgen haha, gelukkig is het resultaat het wel helemaal waard.

   Verwijderen
 2. Aah zo heerlijk om te zien. En onnodig veel notitieboekjes en kilometers aan washi tape is erg herkenbaar, haha. Tegenwoordig ben ik over gegaan op stickers voor mijn bullet journal, omdat ik van mezelf geen washi tape meer mag kopen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hihi, dat stelt me gerust. Ik schaam er soms namelijk echt wel voor, ookal weet ik dat ik wel echt blij word van dingen versieren met washi. Ik heb zelf ook een doos vol stickers, die gebruik ik meestal om mijn agenda mee op te leuken, maar ik ben dan ook weer iemand die haar stickers wilt sparen voor op de perfecte plek HAHA oeps...

   Verwijderen