Meer structuur in je leven met de Purpuz planner?

De zoektocht naar een perfecte planner is iets waar ik al jaar en dag mee bezig ben.Ik heb al van alles geprobeerd, maar vond net niet helemaal waar ik naar opzoek was. Al een tijdje terug vond ik een planner die ik nog niet had uitgeprobeerd en niet veel later mocht ik deze uittesten voor jullie, maar natuurlijk ook voor mezelf. Is dit dan de planner waar ik al die tijd naar opzoek was? Je leest het hier.


De planner waar het in dit artikel om draait, is de Purpuz Planner. Deze planner is een initiatief van Clen die in 2015 last kreeg van een Burn-out. Hij was op zoek naar iets dat hem kon helpen met het creëren van rust en ruimte, maar toen hij dit nergens vond, besloot hij maar om het zelf te ontwerpen. Hij goot de levenslessen van zijn coah en de plek om te plannen in één en huplaa, de purpuz planner was geboren. 
De Purpuz is dus meer dan een planner, maar hoe zit dat dan?
Helemaal vooraan in de planner, krijg je een hele uitgebreide gebruiksaanwijzing van alle tools en bladzijdes die je in de planner vind. Achteraan is er plek voor een mind map die je helpt bij het visualiseren van je dromen. Met deze moet je als eerste aan de slag gaan. Hierna is er ruimte voorzien om deze dromen op te delen en te kijken hoeveel tijd alles je gaat kosten etc etc. 
Als ik eerlijk moet zijn, heb ik de planner echt al sinds september geloof ik op mijn bureau liggen. Ik heb hem gelezen en 700 keer open en dicht gedaan om er door te bladeren, maar ik kon er nog niet in beginnen. De planner zelf begon pas op 17 december, wat logisch is aangezien het een planner is voor 2019, maar de andere pagina's durfde ik nog niet in te vullen. Ik was beng dat ik het verkeerd zou doen, of dat ik dingen ging opschrijven die ik dan uiteindelijk toch niet meer wilde doen in 2019. Helaas kon ik Clen niet nog langer op mijn artikel laten wachten en ben ik er dus maar met klamme handjes aan begonnen. Ik vulde in de planner zelf al enkele dingen in die ik al had gepland voor 2019 en begon aan mijn mind map. Omdat ik nog steeds zoekende ben naar wat ik allemaal in de planner wil gaan opschrijven en wat ik eigenlijk allemaal wil gaan doen in 2019, heb ik de andere pagina's nog even gelaten voor wat ze zijn, dat komt wel met de tijd. (Yesss, ik gebruik de planner alweer helemaal fout. Oeps) 

Binnen het planner gedeelte, vind je een maand planning waarin je globaal alles van de hele maand kan opschrijven en een week planning. Hier krijg je dus de ruimte om alles wat je te doen staat op te schrijven, maar ook met wie je graag zou willen afspreken, wat je graag eens zou willen proberen doen, welke beloning je jezelf aan het einde van de maand wilt geven en nog veel meer. Binnen de week planning, zijn alle dagen opgedeeld in tijdsvakken. Dat is nog zo iets waar ik erg mee struggle. Van 7u - 17u (vertrekken en terug komen in begrepen), zit ik op school, wat dus wil zeggen dat ik eigenlijk bijna geen tijdvakken meer over heb om iets in te vullen. Daarnaast zijn de lijntjes voor mijn handschrift net groot genoeg voor een 7 tal letters, dus moet ik mijn best doen om klein te schrijven zodat het er toch nog op past en ik niet al op de volgende dag moet beginnen schrijven. 
De planner is voor mij nog heel erg zoeken, maar ik ga zeker doorzetten en ondertussen ga ik gewoon ook nog mijn eigen planningsmethode gebruiken tot ik eventueel mijn draai gevonden heb in de Purpuz Planner. Ik hou jullie op de hoogte. 

Liefs, 
Amber 

Heb jij de Purpuz al geprobeerd? 
A goal without a plan is just a wish.
Disclaimer: Dit artikel is mogelijk gemaakt door een samenwerking met Purpuz Planner. Dit houdt in dat ik het product waar ik over schrijf gratis heb gekregen in ruil voor dit artikel. Dit beïnvloedt mijn mening over het product echter niet.   

1 opmerking

  1. Ik ken de planner van naam en van die video wel. Heb 'm zelf (nog) niet uitgeprobeerd. De planner lijkt me fijn om te gebruiken :)

    Liefs,
    Marloes

    BeantwoordenVerwijderen