#Selflovecember 2018 // De doelen


Zoals je je misschien nog kan herinneren, deed ik vorig jaar (half) mee aan blogmas. Dit deed ik omdat ik dol ben op de kerstsferen en ik deze dus ook graag naar mijn blog wilde toveren. Met artikels als een brief aan de kerstman, kerstachtergronden voor je telefoon, leuke manieren om je cadeautjes in te pakken en nog veel meer, nam ik jou mee in mijn kleine kerstvoorbereidingen. Dit jaar pak ik het anders aan en maak ik van mijn blogmas iets waar jij echt uit kan leren. 

Het is ondertussen sinds 22 september geleden dat jullie nog iets van mij gehoord hebben, maar dat had een goede reden. Ik was opzoek naar iets nieuws, iets waar ik terug met volle goesting aan wou beginnen. Na lang zoeken heb ik het eindelijk gevonden, maar wat dat precies allemaal gaat zijn ga je gaandeweg ontdekken in deze 25 op elkaar volgende artikels. Net als vorig jaar wil ik jullie een lijstje geven met 25 dingen die jij samen met mij gaat proberen doen vanaf vandaag, maar voor we beginnen nog even dit:


1) De volgorde waarin je deze dingen uitvoert is niet belangrijk, je hoeft ze niet allemaal te doen en je kan er ook gewoon meer op een dag doen.
2) Mij lijk het leuk als we dit allemaal samen doen, daarom wil ik jullie vragen om tijdens het uitvoeren eens een foto te maken om achteraf te delen. Dit kan je doen via een privé berichtje of via #selflovecember  

1 december 2018: Kies een schriftje uit 

In dit schriftje is het de bedoeling om volgende opdrachten in te noteren. Om stil te staan bij jouw dromen en doelen en nog veel meer. Kies een schriftje uit dat goed bij je past en waarvan je weet dat je het in 2019 ook nog graag zou gebruiken. Versier het desnoods zelf, koop een nieuw schrijft of gebruik er eentje dat je al thuis hebt liggen. Het maakt helemaal niet uit, zolang jij je er goed bij voelt. 

2 december 2018: Wat wil jij veranderen?

Sta stil bij gewoontes, mensen en dingen die jij asap je leven uit wilt flikkeren. Schrijf deze dingen op en probeer ze één voor één te schrappen. Neem hiervoor je tijd, ik weet dat sommige dingen moeilijker zijn om  los te laten dan anderen, het doel is om alles te hebben geschrapt in juni. 

3 december 2018: Start met journaling

Geef jezelf vanaf vandaag iedere dag vijf minuten waarin je stilstaat bij hoe je je voelt, hoe je dag geweest is en al het andere dat in je hoofd rondspookt. Schrijf het allemaal op gedurende minstens vijf minuten en lees het daarna nooit meer terug. 

4 december 2018: Maak een wishlist

Want bij kerst horen cadeautjes, toch? Ook ja, maar ik wil dat jij op deze wishlist dingen zet waarvan je weet dat ze je een positieve boost zullen geven. Heb je al altijd eens een knalrode broek willen aandoen, zet het op je wishlist en rock those pants. Een boek over zelfliefde of iets helemaal anders, vraag het alleen als je weet dat het je echt een boost gaat geven. 

5 december 2018: Geef een volle 30 minuten aan een boek

We nemen veel te weinig tijd om te lezen, daarom wordt het vandaag eens tijd om 30 minuten, zonder gsm, muziek of andere dingen die je afleiden, gewoon te lezen. Pak er een boek bij waar je al in bezig was of begin een nieuw, het maakt niet uit zolang je je er maar 30 minuten op kan focussen. 

6 december 2018: Welke liedjes geven je zelfvertrouwen een boost?

Schrijf deze liedjes op en zet ze een playlist die je overal kan luisteren. Je gaat deze nog vaak nodig hebben de komende dagen. 

7 december 2018: Ga naar buiten en maak een wandeling met muziek in je oren

Gun jezelf wat frisse lucht voor je jezelf weer opsluit in de ruimte waar je studeert. Zoals je ziet staat er geen tijd op, dit omdat ik vind dat wandelen naar je bushalte, school of wat dan ook telt als wandelen. Het enige wat we vandaag anders gaan doen, is echt stilstaan bij de lucht die we in en uit ademen. 

8 december 2018: Wat heb jij bereikt in 2018?

Ik ben vast niet de enige die doelen gezet heeft voor zichzelf dit jaar. Bekijk eens welke doelen jij dit jaar allemaal bereikt hebt en hoe ver je bent gegroeid tegenover 2017. Alle positieve puntjes krijgen een plekje in je schrift natuurlijk. 

9 december 2018: Ga voor de spiegel staan/zitten en geef jezelf complimentjes

Zeg ze luidop tegen jezelf, maar schrijf ze ook op in je schriftje. Zo kan je er altijd nog op terugvallen wanneer je je even wat minder voelt. Wees ook niet bang om het lijstje later nog verder aan te vullen. 

10 december 2018: Ga op zoek naar de perfecte planner voor 2019. 

Ben jij een bullet journal persoon, een minimalistische planner of eentje die een notitieboekje vol kliedert of heb je nog nooit naar een planner omgekeken? Maakt allemaal niet uit, 2019 wordt het jaar van de prachtige planner die jouw gaat motiveren om ook effectief te plannen. 

11 december 2018: Wat staat er in 2019 op de planning?

Nu je dan toch die planner gevonden hebt, wordt het meteen tijd om deze in te vullen met alles dat er in 2019 op de planning staat. Schrijf dit allemaal op in je planner en maak er een leuk vision board van zodat je er altijd naar kan kijken. 
BELANGRIJK: Plan in 2019 liefst elke week, maar minstens één keer in de twee weken is ook goed, een dag in alleen maar voor jezelf. 
12 december 2018: Stop, adem en mediteer voor minstens 5 minuten
Gebruik eventueel de sonus island app of iets anders dat jij fijn vind. Schrijf vooraf en achteraf even op hoe je je voelt en kijk of er verschil is. 

13 december 2018: Social media poetsdag

Hoeveel accounts volg je wel niet die je een slecht gevoel geven? Verwijder ze. Ga eens door je eigen volgers en blokeer alles spookvolgers die jouw foto's uit het algoritme halen. Ga op zoek naar nieuwe accounts die je wel een goed gevoel geven en volg ze. Of neem gewoon een radicale beslissing en verwijder de app volledig. It's up to you. In dit artikel liet ik al eens weten waarom dat ontvolgen zo belangrijk is. 

14 december 2018: Vaarwel GSM dag

Nu je social media dan toch opgeschoond is, is het meteen ook veel makkelijker om die gsm de hele dag uit te laten. Neem hem natuurlijk wel nog mee, je weet nooit wat er kan gebeuren, maar zet hem vandaag gewoon uit en kijk een hoeveel tijd je opeens extra hebt vandaag. Logischerwijs zet je youtube, pinterest en messenger ook niet open op je laptop he. 

15 december 2018: Verwen jezelf met een spa dagje 

Smeer een masker op je gezicht, neem een lang warme douche, lak je nagels etc etc. Je weet wel hoe het gaat he. 

16 december 2018: Gun jezelf een Lara Jean momentje

Nee, we gaan geen brieven schrijven aan alle jongens waar we ooit verliefd op waren, maar gewoon aan iedereen of iemand waar je het eerst aan denkt. Schrijf alles op wat je denkt als je aan die persoon denkt in je schriftje, zo heb je nooit de kans dat je zusje de brieven verstuurd ;). 

17 december 2018: Tijd voor een tourtje door de kleerkast

Ik ben vast niet de enige die een kast vol kleren heeft maar steeds weer dezelfde outfits vastneemt. Haal eens al je kleren uit de kast, doe weg wat je niet meer draagt, maak nieuwe outfits of doe er iets anders leuk mee. Zo heb je hopelijk weer plek voor nieuwe kleren die je wel oprecht leuk vind om te dragen. Zet ondertussen je playlist op natuurlijk.  

18 december 2018: Verwen jezelf met je favoriete maaltijd

Want eten is altijd goed en meer heb ik daar niet over te zeggen. 

19 december 2018: Waar ben jij dankbaar voor? 

Sta vandaag eens stil bij alles waar jij dankbaar voor bent en schrijf het op. Geef zowel de kleine dingen als de grote dingen aandacht. 

20 december 2018: Bel iemand die je altijd een positief gevoel geeft

Ik denk dat ik hier niet heel veel meer moet aan toevoegen, toch? Als je nog examens hebt, raad ik je wel aan om niet al te lang te bellen, maar bij de meeste zijn die al gedaan normaal dus neem gewoon al je tijd en praat praat praat. Logischerwijs ga je ook niet bellen met iemand die je elke dag ziet he, dan heb je waarschijnlijk niet zo veel om over te praten  haha. 

21 december 2018: Winter cleaning! 

Geen idee waarom we eigenlijk alleen maar spreken over de lenteschoonmaak. Wordt het niet eens tijd dat de winter ook zo een schoonmaak krijgt? Ik vind van wel. Knal je playlist uit je boksen en ruim op. Gooi weg wat weg mag, steek al je papieren in een kaft etc etc. 

22 december 2018: Tijd voor een dance party op jouw confidence boost

De examens zijn gedaan en dat moet hoe dan ook gevierd worden. Zet je playlist op, zing en dans en leef je helemaal uit. Doe gewoon heerlijk alsof niemand je ziet schat, dat verdien je. 

23 december 2018: Doe iets creatief

Schilder, kleur, knip en plak, bak, kook, het maakt niet uit wat je doet zolang je je maar creatief bezig houdt. Achteraf zal je je goed voelen en heb je (hopelijk) iets gemaakt waar je trots op kan zijn. 

24 december 2018: Voel je deze avond de prinses van het kerstfeest

Trek een mooi jurkje aan, doe je haar, doe je make-up en zet desnoods ook echt een kroontje op. Zorg hoe dan ook dat je je prachtig voelt. Onthoudt dit: There is no such thing as overdressed. 

25 december 2018: Geniet van deze dag

Het is kerstmis after all. Wees vandaag gewoon lekker in het nu en geniet. 

Dit waren de 25 opdrachten voor dit jaar. Vergeet jouw ervaringen met de opdrachten niet te delen met de #selflovecember en een tag naar @ambers_things, om zo niet alleen een plekje te krijgen in mijn stories, maar ook om mij en jezelf een goed gevoel te geven. Wie weet krijgt de actiefste deelnemer op het einde van de rit wel een klein kerstcadeautje extra. 

Dikke kussen en heel veel succes gewenst! 
Liefs, 
Amber 

3 opmerkingen

 1. superleuk idee, ik ben echt mega benieuwd naar derest van blogmas!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hihi bedankt! Als dat wil zeggen dat je mee gaat proberen doen, kijk ik er al helemaal naar uit.
   Stiekem ben ik ook wel benieuwd of ik het ga volhouden, heb nog niet alle artikels al geschreven.

   Verwijderen