Wat ik wil veranderen in 2019

Opdracht 2: Wat wil jij veranderen?
Een zucht verlaat mijn mond en een traan probeert zijn weg naar buiten te vinden. Wetende dat wat er nu komen gaat emoties los gaat maken, maar goed. As I said, ik wil dit avontuur met jullie delen om jullie te inspireren mij te volgen en opzoek te gaan naar datgene dat jouw jezelf en gelukkig maakt. Daarnaast zijn emoties ook iets goed, vooral als je gewoon loslaat dus hier gaan we. 

Als ik eerlijk moet zijn, is mijn lijstje met dingen die ik zou willen veranderen best groot. Dit komt duidelijk door het feit dat ik zo onzeker ben over letterlijk alles. Dat is dan ook meteen het eerste waar ik aan wil werken, mijn onzekerheid. Ik ben letterlijk op alle vlakken onzeker en dat eet me helemaal op door gedachten als: 'ik ga het toch niet kunnen', 'dat krijg ik nooit op tijd af' of 'je bent toch niet mooi genoeg'. Het feit dat ik altijd in mijn hoofd heb dat ik iets niet afkrijg, zorgt er dan ook weer voor dat ik er ook niet aan begin waardoor ik super lastminute nog alles voor elkaar moet krijgen. Aan dat uitstelgedrag wil ik dus duidelijk ook iets veranderen. 

Op vlak van voor mezelf zorgen zijn er ook dingen die ik graag zou willen veranderen. Zo wil ik meer water drinken, meer lezen en bezig zijn met hoe ik er uit zie. Ja, je zou je gelukkig moeten voelen in het lichaam waar je in zit, maar eerlijk is eerlijk. Ik voel me gewoon veel beter met een kleurtje op mijn nagels, los haar en met mascara over mijn wimpers. Daar is helemaal niets mis mee, maar ik ben in de ochtend gewoon iemand die liever tot de laatste minuut in bed blijft liggen om zich dan heel erg te moeten haasten om de bus te halen. Mijn bed is mijn best vriend, maar die eerste twee woorden zou ik heel graag willen veranderen in Ik (en die is door ben dan uiteraard). Hoe andere mensen mij zien heeft natuurlijk niet alleen te maken met de kleur van mijn nagels of het feit dat mijn haar nu los is of niet, maar ook met mijn kleren. Ik ben iemand die heel snel grijpt naar een broek en een trui, maar eerlijk is eerlijk, daar voel ik me net niet goed in. Ik heb veel liever een jurkje aan met een panty onder, ringen rond mijn vingers en oorbellen in mijn oren. Toch is er iets in mij dat steeds naar die broek grijpt. Ik zou dus gewoon graag meer kleren in mijn kast willen steken waarin ik me gewoon echt goed in voel. 

Hoewel ik mezelf vroeger altijd heel georganiseerd kon noemen, stoot ik tegenwoordig steeds vaker mijn tenen tegen iets dat op de grond ligt en verlies ik veel meer tijd met dingen zoeken omdat niet alles op zijn plek ligt. Daarom wil ik daar verandering in brengen en meer opruimen, maar wat ik echt wil, is op lange termijn enkel nog dingen hebben die er echt toe doen. Ooh en meer denken aan de wereld, dat ook nog. Zo wil ik proberen om minder aan papier te doen en digitaal te werken al wordt dat sowieso pas simpel wanneer school voorbij is en gewoon letten op plastic en andere onnodige dingen. 

Tot slot wil ik meer tijd vrijmaken om te schrijven en mijn creativiteit. Zowel voor mijn blog, als voor mijn boek, maar ook gewoon voor mezelf. Ik kan echt verdrietig worden van het feit dat ik daar bijna nooit de tijd voor heb, nu ja, hebben wel, maar ik maak hem niet. Puur omdat ik altijd zo moe en kapot ben. Dat is dus ook waarom ik echt moet werken aan dat uitstelgedrag, dat gaat mij echt veel meer tijd geven op langere termijn om dingen te doen die ik wel fijn vind om te doen. 

Ik denk dat dit voorlopig alles was. Ben ik nu emotioneel? Ja, een beetje. Ik doe al zo lang, zo veel moeite om mezelf beter te voelen, maar er blijven dingen mijn pad kruisen die me terugtrekken en mijn lijstje steeds weer langer maken. Ik weet gewoon dat dit lijstje over enkele dagen weer is aangevuld en dat ik hierdoor nog meer ga beginnen uitstellen en onzeker ga worden. Lang leven mijn vicieuze cirkel! 

Daarom wil ik mezelf beloven dat ik in juni al deze puntjes heb waargemaakt. Ik kan dit! 

Liefs, 
Amber 
And suddenly you know... It's time to start something new and trust the magic of beginnings. 

1 opmerking

  1. ooh Amber, goed dat je het allemaal hebt opgeschreven, en ik weet zeker dat je er goed aan gaat werken!! Veel succes & veel liefde!! <3

    BeantwoordenVerwijderen