Lege schriftjes, wat nu?

*Passeert de kantoor spullen in eender welke winkel.*
*Ziet een mooi schriftje.*
*Koopt een schriftje.*
*Legt het schriftje thuis in haar kast.*
We kennen het hopelijk allemaal wel, het moment waarop je de winkel binnenstapt en een super leuk schriftje tegenkomt dat je gewoon echt niet kan laten liggen ook al weet je goed genoeg dat je helemaal niet weet wat je er mee moet doen. Geen paniek, ik heb tips. 
1. Houdt een dagboek bij. Het klinkt misschien kinderachtig en stom, maar het kan af en toe deugd doen om alles wat in je hoofd zit op papier te zetten. Je hoeft er zelfs niet elke dag in te schrijven, gewoon wanneer jij er nood aan hebt. Later is het trouwens leuk om terug te lezen. 

2. Quotes. Verzamel al je favoriete (zelfgeschreven) quotes in een schriftje. Schrijf er ook de datum bij, dat maakt het later extra leuk om terug te lezen. 

3. Recepten. Hoewel de borden op Pinterest ontzettend handig zijn, kan het af en toe wel eens lang duren tot je het perfecte recept gevonden hebt. Schrijf daarom al je favoriete recepten op. 


4. Een vraag per dag. Verzin iedere dag een vraag voor jezelf en geef het antwoord. Beantwoord deze vragen daarna jaar na jaar om te kijken welke evolutie je hebt doorgemaakt doorheen je antwoorden.
5. Happy thoughts. Schrijf elke dag iets op dat jou blij heeft gemaakt. 

6. Inspiratie. Heb je een keer een bom aan inspiratie, vergeet da niet om alles op te schrijven, dit kan van pas komen als je even geen inspiratie meer hebt.


7. Lijstjes. Schoenen die je wilt kopen, boeken die je nog wilt lezen, fruitsoorten die je wil proberen, winkels die je wil bezoeken, series of  films die je wil kijken, ... Vergeet niet te markeren wat je al gedaan/gekocht/bezocht hebt. 


8. To do's. Maak een lijstje van alles wat jij op een dag moet doen. 


9. Scrapbook. Haal de creativiteit in jezelf naar boven en ga heerlijk scrappen. 


10. Bullet Journal. Heerlijk voor wanneer je de perfecte planningen, lijstjes, tekeningen en heel veel meer in één schrift kwijt wilt. 


Heb jij nog leuke ideeën? 

8 opmerkingen

 1. hihi, zo gaat het nou altijd bij mij! Ik koop allemaal leuke schriftjes maar doe er vervolgens niet veel mee! Superfijne tips!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gelukkig, dan ben ik niet de enige. :)

   Verwijderen
  2. ik weet niets om in mijn lege schriftjes schrijven

   Verwijderen
 2. Momenteel heb ik niet heel erg veel lege schriftjes, de vorige gebruik ik als dagboek en bullet journal :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jaaaa! Dit heb ik keer op keer, nu gebruik ik mijn schriftje als art journal! Echt méga leuk om te doen als je graag random spulletjes bijhoud! ;) heel tof artikel Amber! Xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gisteren heb ik ook een Boekje gehaald en ik ben van plan die om te toveren tot Bullet Journal.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik wil ook graag een Bullet Journal beginnen, maar ik denk dat dat niet echt iets voor mij is.

   Verwijderen
 5. Haha, zo'n toffe tips Amber! Ik denk dat de meeste bloggers inderdaad zo'n stapeltje veel te leuke boekjes hebben liggen (inclusief ikke!). Ik durf er gewoon nooit in schrijven, haha! Ben wel onlangs een receptenboekje begonnen met eentje, dus da's al een stap in de goeie richting hé ;) Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen