Minimalisme// Spullen die ik de afgelopen tijd heb weggedaan

Washi tape die ik heb weggegooid op een witte achtergrond en het onderweg naar minder logo op de voorgrond.
In november 2019 deed ik mee aan de 30 days of minimalism game. Toen deed ik op die 21 dagen dat ik het volhield 232 spullen weg. Ondertussen zijn we een paar maanden verder en probeerde ik opnieuw zoveel mogelijk dingen weg te doen. Dit keer niet met een challenge, maar omdat het kon. Vandaag deel ik daar meer over, gewoon, om jou te inspireren.
Organiseren en opruimen, ik heb het eigenlijk altijd al wel leuk gevonden, maar toen ik steeds meer in aanraking kwam met het woord minimalisme (en er een scriptie over schreef), was ik om. Ik wil ook die kant op, daarom ga ik eens in de zoveel tijd door mijn spullen om dingen weg te geven of weg te gooien. Vandaag een lijstje van alles dat er afgelopen periode de deur uit ging.  

Stationery: 
• Een hele grote stapel papier, maar echt een hele grote
• 2 kartonnetjes met post-its die niet meer goed plakken
• 4 kaartjes  
• 15 pennen die niet meer schrijven 
• 11 uitgedroogde stiften 
• 2 klikpotloden (Ik vind dat dus echt een belachelijke uitvinding, die dingen breken echt van het minste.)
• 14 rolletjes washi tape die niet meer goed plakte 
2 mappen --> 1 gedoneerd aan mama en 1 voor de kringloop
• 1 atlas --> in september te doneren aan school 
----------->Totaal = 52 stuks

Kleding: 
• 1 panda onesie 
• 1 broek
• 3 t-shirts 
• 1 hoodie
• 1 kleedje
----------->Totaal = 7 stuks
🚰
Accessoires: 
• 7 armbandjes --> te doneren aan mijn zusje 
• 2 handtassen --> kringloop
• 1 canvastasje (wegens dubbel) --> om dingen die ik wil weggeven aan iemand in te doen
• 3 badges 
• 1 zweetbandje 
• 1 toiletzakje
----------->Totaal = 15 stuks
Verschillende beauty producten die ik weggooide op een witte achtergrond.
Beauty: 
• 1 uitgedroogde eyeliner
• 3 gekleurde lippenbalsems en 1 gewone lippenbalsem 
• 3 lipsticks
• 1 ongebruikte beautyblender  
• 2 vervallen gezichtsmaskers 
• 1 vervallen handcreme
• 1 uitgedroogde nagellak
----------->Totaal = 12 stuks
🚰
Random:
• 1 herkbruikbare koffiebeker --> kringloop 
• 2 kattenspeeltjes waar mijn katten bang van zijn --> te doneren 
• 1 kapotte brillendoos 
• 1 oud computerspel 
• 6 vervallen garantiebonnen 
• 1 kapotte sleutelhanger
• 1 plastic doosje waar vroeger stiften in zaten
• 1 esthetische olie waarvan ik de geur niet lekker vind
• 1 donkerblauwe letters set voor in een letterbord 
• 1 hele grote bladwijzer --> gedoneerd aan een vriendin
• 4 Franse boekjes --> gedoneerd aan een vriendin
• 3 boeken --> kringloop
----------->Totaal = 23 stuks

Eindoordeel
In totaal heb ik iets van een 109 stuks weggedaan, maar ik ben er zeker van dat ik nog dingen over het hoofd heb gezien. Daarnaast ben ik er zeker van dat als ik dit volgend seizoen nog eens doe, ik opnieuw een heleboel dingen kan wegdoen, dus dat is dan meteen een van mijn nieuwe voornemens: elk seizoen eens een grote schoonmaak houden. 

De reden dat ik hier de laatste tijd zoveel mee bezig ben is vooral het feit dat ik het echt zonde vind om zoveel spullen te bezitten die ik niet gebruik. Met het oog op later alleen gaan wonen, wil ik me bewuster worden van de dingen waar ik geen geld (meer) aan hoef uit te geven en ook gewoon op vlak van sparen vind ik het fantastisch om me bewust te worden van zulke dingen. 

Ben jij bewust van alle dingen die je eigenlijk niet gebruikt?

"The easiest way to organize your stuff is to get rid of most of it." - Joshua Fields Millburn 

Ook leuk om te lezen: Dingen ik niet meer koop

1 opmerking

  1. Wat goed van je! Ik vind het zelf ook altijd zo verfrissend om een grote schoonmaak te houden en eens grondig te ontspullen. Ik ga binnenkort verhuizen en tijdens het inpakken ben ik me er nogmaals pijnlijk bewust van geworden hoeveel overbodige spullen ik eigenlijk wel niet heb. Weg ermee, dus!

    BeantwoordenVerwijderen