Wat jij kan kijken tijdens de antwerp pride week

Regenboogvlag getekend met verfstrepen op een witte achtergrond.
Vandaag begint de Antwerp pride week. Een week die normaal gezien gevierd zou worden met feestjes en parades, prachtige kostuums en meer, maar helaas werd daar dit jaar anders over beslist. Toch vind ik dat de pride week ook dit jaar veel aandacht verdient en een kans is om meer te leren over LGBTQ+. Deze drie kijktips helpen je alvast op weg om 
van deze week alsnog een educatief feestje te maken (@ home). 

AJ and the queen 
In AJ and the queen besluit AJ dat ze naar Texas wilt, dus kruipt ze in de caravan van dragqueen Ruby Red. Samen touren ze door heel het land om op te treden en beleven ze de gekste avonturen. Wanneer je deze serie kijkt ga je lachen, huilen en heel veel met je vingers knippen om er dan vervolgens 'urchhh bitch!' achteraan de roepen. (lees: quilty as charged). De serie mag dan wel non-fictie zijn, iets leren over de glitterwereld van de dragqueens doe je zeker. 
🚰
Tales of the city (2019)
Deze netflix original is een vervolg op de gelijknamige tales of the city uit de jaren 90. Die zou je eerst kunnen kijken, maar dat heb ik niet gedaan en ik kon prima volgen. De serie speelt zich af in San Francisco in een fantastisch mooi huis vol LGBTQ+. Eerlijk is eerlijk, alleen dat is al een reden om de serie te kijken, het is er echt altijd feest. 

Aflevering 8 is de aflevering  die mij het meest is bij gebleven en zonder enige twijfel dé aflevering die je ZEKER moet kijken wanneer je de rest van de serie niet wilt kijken. In deze aflevering leer je namelijk ontzettend veel over transgenders (in de jaren 60) en raak je volledig ontroerd door de realiteit. 
🚰
Disclosure 

Om binnen de educatie over transgenders te blijven, de documentaire die ik vandaag ga kijken is zeker een must see. (lees: ja, ik durf dat te zeggen zonder dat ik hem zelf al heb gezien.) Hij geeft je een inkijk in het leven van bekende transgender artiesten en hoe zij staan tegenover hoe de kijk op de transgemeenschap wordt beïnvloed door Hollywood. Deze docu is dan misschien niet de manier om er alsnog een feestje van te maken dit jaar (wegens harde realiteit en dus minder feestelijk), het is wel de manier om meer bewustwording te creëren en enorm veel te leren. 

Hoe probeer jij meer te leren over LGBTQ+ tijdens deze pride week?

Een reactie posten