Liebster award(s)

Misschien herinner je het nog wel, misschien niet, maar in 2016 vulde ik de liebster award in van Roos (So it's Rose). Vandaag doe ik dat gewoon weer opnieuw. Twee keer zelfs, want ik ben zowel genomineerd door Miriam (klik) en Marleen & Gulsen (klik) en omdat ik het een beetje stom vond om twee dezelfde artikels te schrijven, maak ik er gewoon één lang artikel van. 


Wat is de liebster award? 

De liebster award is een manier om nieuwe bloggers en hun  blogs te leren kennen. Je krijgt 11 vragen van de persoon die je genomineerd heeft, beantwoord deze, nomineert zelf 11 nieuwe mensen en stelt hen 11 vragen. Makkelijk en leuk, toch? 

Wie goed kan tellen snapt dus ik vandaag 22 vragen over mezelf zal beantwoorden en dus ook 22 mensen zal nomineren en hen 11 vragen zal stellen. Laten we beginnen! 

(Vragen van Miriam) 
1. Als jezelf met een dier zou vergelijken wat voor dier zou je zijn?
Een kat. Ik kan ook echt altijd en overal slapen en nog steeds moe zijn. Heerlijk leven hebben die beestjes, een beetje knuffelen, eten en slapen. Alles wat dit meisje nodig heeft. 

2. Welke land staat op je to do list om te bezoeken?
Welk land niet is een betere vraag denk ik. Australië staat wel echt bovenaan mijn lijstje. 

3. Wat is je favoriete  quote?
'Sometimes I feel like giving up, then I remember I have a lot motherfuckers to prove wrong.' 
4. Waar droom je van?
Om ooit een heel netwerk aan meiden achter mij te hebben staan die ik kan helpen in hun zoektocht naar zichzelf, maar ook om elkaar te kunnen inspireren en te motiveren doorheen heel die zoektocht. Laat ik daar nu toevallig druk mee bezig zijn via mijn facebookgroep ;) 

5. Wat was je laatste blunder?
Is het erg als ik zeg dat ik mij dat niet meer echt kan herinneren? Iets met focussen op de positieve dingen en de negatieve proberen vergeten geloof ik. Al was mijn examen cultuur misschien wel een grote blunder...

6. Wat staat op nummer een van je bucketlist?
Wel, ik heb een bucketlistenboek waar ik later meer over zal vertellen. In dat boek staat vliegen in een luchtballon op nummer één. Dat is echt iets wat ik super graag zou willen doen, dat en nog zo veel meer. Binnenkort meer daarover dus. 

7. Wat is het gekst wat je gedaan hebt?
Oei, dat weet ik eigenlijk niet. Ik ben niet zo een type dat van die gekke dingen gaat doen. Mijn leven is als je het zo bekijkt misschien een beetje saai, maar wanneer je het hele verhaal hoort, wees er dan maar zeker van dat je zult denken dat het een soapserie is. Dat laatste is dan toch iets dat meerdere mensen tegen me zeggen. 

8. Wat zou je met je blog willen bereiken?
Ik wil mijn blog laten uitgroeien tot een plek waar mensen naartoe komen om zich te laten inspireren en motiveren voor hun geluk te kiezen. Achter de schermen ben ik dan ook druk bezig met dit begrip uit te werken en echt iets te maken van Ambers Things. 

9. Waar ben je trots op?
Op mezelf... I know, heel egoïstisch weer, maar ik vind dat ik dat mag zeggen. Ik ben echt ontzettend trots op alles wat ik de laatste tijd aan het bereiken ben. Samenwerkingen met leuke webshops (later meer), een samenwerking met een app (morgen meer) en een artikel voor een online magazine op de planning. Daarnaast ben ik ook echt gegroeid in zelfvertrouwen en nog veel meer, dus ja, ik ben trots op mezelf. 

10. Welk blogger of vlogger inspireert jou?
Diana (D is for Dazzle) is toch echt wel de reden dat ik ben begonnen met mijn blog, ondertussen blogt zij niet meer en is ze volledig overgeschakeld op YouTube en nog steeds inspireert ze me iedere keer weer met haar leuke content. Ik lees veel blogs en kijk veel naar YouTube dus eigenlijk zijn er echt heel veel mensen die mij weten inspireren, maar Diana was er gewoon vanaf dag één. 

11. Welke advies wil je aan je lezers meegeven
Laat je niet doen door de mening van anderen, laat ze jou niet neerhalen. Sta op na iedere tegenslag en ga gewoon door tot je bereikt hebt waar je wilt komen. Geef je lichaam rust als je voelt dat het rust nodig heeft. Jij bent nummer één, jij bent degene die moet zorgen voor jouw eigen geluk luister dus altijd naar jezelf. e

(Vragen van Marleen & Gulsen) 
12. Welke kleur heeft jouw mobiel?
Ik heb een zwarte Iphone 8.

13. Als jij een dag als het andere geslacht door het leven zou gaan, wat zou je dan als eerste gaan doen?
Met een vrouw gaan praten en eindelijk eens uitvinden waarom mannen onze taal niet begrijpen. Lijkt me wel praktisch. 

14. Vergelijk jezelf met een voedingsproduct, wat zou je dan zijn en waarom?
Wat een moeilijke vraag. Ik denk dat ik dan chocola ben met caramel en zeezout. De caramel staan dan voor de zoete, lieve kant van mijn persoonlijkheid, het zeezout voor voor mijn vaak groffe en irritante persoonlijkheid en de chocola voor alles dat deze twee verschillende kanten van mij kan omtoveren tot één geheel. 

15. Als je op date mocht met een internationale beroemdheid, wie zou het zijn & waarom?
DYLAN O'BRIEN!!! Zonder enige twijfel, Dylan O'Brien is echt mijn husband to be. Die persoonlijkheid, die looks, dat alles. 

16. Je gaat naar een onbewoond eiland en je mag 3 mensen/dingen meenemen, wie of wat zou dit zijn?
Mirte, omdat wij echt nooit uitgepraat zullen geraken en er wel een feest van zouden kunnen maken. Radouane, hah, die naam is denk ik nog nooit op mijn blog verschenen, remember mijn lichtpuntje? Wel, hij dus, want hij weet mij altijd weer blij te maken wanneer ik me down voel en dan heb ik alleen nog iemand nodig die weet hoe we kunnen overleven op een onbewoond eiland. Any volunteers? Ik waarschuw je alvast dat wij een handje vol zijn met zen drietjes. 

17. Nooit meer snoepen of nooit meer bloggen?
Nooit meer snoepen, zonder dat ik er zelfs over moet nadenken. 

18. Wie is jouw grootste blogvoorbeeld en waarom?
In vraag 10 had ik het er al over dat Diana ervoor gezorgd heeft dat ik met mijn blog begonnen ben en dat zij mij inspireert, maar mijn voorbeeld is ze niet. Mijn voorbeeld is echt met 100% zekerheid Zoella, qua karakter hebben we heel veel gemeen en daarom weet ik nu dat ik net als zei al mijn dromen en doelen kan bereiken ondanks al mijn onzekerheden en angsten. 

19. Wat is de titel van het laatste boek dat je gelezen hebt?
Het laatste boek dat ik voor school las, was Little Brother van Cory Doctrow, wat ik trouwens echt geen goed boek vond en ik dus ook niet heb uitgelezen. Gelukkig stelde de leerkracht niet al te veel vragen over dit boek. Het laatste boek dat ik las dat niet school gerelateerd was, was Let is snow van John Green. 

20. Wat is het laatste woord van de laatste whats app die je verzonden hebt?
Eigenlijk gebruik ik WhatsApp alleen maar om met een meisje uit mijn klas te praten. Ik gebruik vooral Messenger of doe alles gewoon via sms, maar als je echt wil weten wat het laatste woord uit mijn WhatsApp gesprek was, dan was dat 'denkk' (denk ik, dus). Via sms was dat 'pffff' en via Messenger was dat 'heb'. 
21. Kan je jouw telefoon pakken, de 5e persoon bellen die in je contactenlijst staat en deze week afspreken? Hoe was het?
De 5de persoon in mijn contacten is het e-mailadres van Melany, de eigenares van de webshop beau accessoires en de blog beau experience. Afspreken zal moeilijk zijn, maar er komt wel een leuke samenwerking met haar aan. Wisten jullie trouwens dat één van mijn artikels ook staat te pronken op haar blog? Klik even op Press in de menubalk en je zal het zien.  

22. Heb je nog een vraag voor de Chicamoms?
Wat hopen jullie met jullie blog te betekenen voor andere mensen? 


Ik nomineer: 

1. Marthe • Marthistiek
2. Inge • Dingen van Inge
3. Esther • OutDoor
4. Marloes • Mevrouw Marloes
5. Laurine • Laurinemin
6. Hanne • Chase all your dreams

7. Eva • a Teacup of Me
8. Alex • Alextras
9. Mirte • My own Story
10. Eliene • Lines of Lien
11. Serafina • Me is Flawless
12. Melany • Beau experience
13. Michelle • Blogging MiKa
14. Nakita • Nikata's Library 
15. Tom • Tips van Tom
16. Angelo • AB Stories

17. Evi • Evi's Place
18. Yessica • Up to fashion 
19. Saar • Galabria
20. Natascha • Mijn mama momenten
21. Joy • Fit & Joy
22. Tanya • Stories from the heart

Disclaimer: Er zitten blogs tussen die mij gevraagd hebben hen tussen deze lijst te zetten en die ik dus niet echt zelf ken. Natuurlijk heb ik de links even bekeken zodat er zekers niets raar tussen de lijst stond, andere bloggers ken ik 'persoonlijk'. 


Jullie vragen: 

1. Wat hoop jij voor andere te betekenen met je blog?
2. Koffie of thee?
3. Wie/Wat is jouw grootste inspiratiebron?
4. Wie zou jij heel graag willen ontmoeten? 
5. Wat was de laatste film die je keek en waar keek je die?
6. Je moet voor eeuwig op één plek blijven wonen, waar zou je willen wonen?
7. Een liedje dat voor jou erg veel betekend (+waarom).
8. Welke boodschap zou jij de hele wereld willen meegeven als je weet dat iedereen er naar zal luisteren? 
9. Ben je een ik-plan-altijd-alles-van-minuut-tot-minuut-persoon of een ik-kijk-wel-wat-er--me-afkomt-persoon?
10. Waarvoor kan iemand je altijd wakker maken?

11. Is er nog iets dat ja van mij wil weten?

Nog eens heel erg bedankt voor de nominaties Miriam, Marleen en Gulsen, jullie zijn geweldig. Veel plezier met het invullen van de vragen aan iedereen die ik heb genomineerd. Jullie zijn ook echt geweldig.

7 opmerkingen

 1. Leeeeuk, om je zo nog wat meer te leren kennen! D is for dazzle, is ook altijd mijn inspiratie geweest, zo'n geweldig meisje! En hmm, ik hoop dat je dromen helemaal uitkomen op een dag, maar daar ben ik 100% zeker van! :) XxX

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lap, moet ik gaan nadenken over deze vragen en ga ik sowieso weer 69300184683 dingen zeggen oh god haha 😄♥️

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bedankt voor de nominatie!!! Ik kan niet wachten om aan de slag te gaan en de vragen te beantwoorden. En jaaa, Dylan O'Brien is geweldig!
  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuk artikel Amber! Het is echt lang geleden dat ik ook ooit mee heb gedaan aan de Liebster awards.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. DYLAN!!!!! (love him) & thanks voor de nominatieee! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hmm... Nu ga ik moeten nadenken ;) en Dylann (<3!!!), je kon geen beter antwoord geven! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Super leuk!! Deze tag kende ik nog wel van vroeger!!

  BeantwoordenVerwijderen