My vision wall

Bloed, zweet en tranen heeft het mij gekost, dat en heel erg veel tijd want man plaatjes in elkaar passen is blijkbaar veel moeilijker dan ik dacht, maar eindelijk is hij af, mijn vision wall! In dit artikel wil ik het nut, alle do's en dont's en de betekenis van enkele foto's delen van deze vision wall, want je verdient het. 

Iedereen kent het originele vision board wel waarin je foto's op een bord plakt en dit ergens ophangt, ik deed het iets anders en gebruikte een klein muurtje naast mijn bed als canvasdoek. Het doel van een vision board is dat je je doelen voor een bepaalde termijn visualiseert op een plek waar je er vaak naar kan kijken. Waarom? Zodat je iedere dag terug kan denken aan je dromen en er kei hard voor gaat werken.


Don'ts & Do's 

- Ik ben ergens in het begin van de kerstvakantie begonnen aan het maken van mijn muur en ben de foto's meteen op de muur beginnen kleven met plakband die ik oprolde om zo dubbelzijdig plakband te hebben. Gevolg: de helft van de foto's begon te krullen en de andere helft viel gewoon weer naar beneden. Doe dit dus niet, want dat loopt niet goed af.

- In plaats van de foto's rechtstreeks op de muur te plakken met plakband, heb ik daarna A3 papier gebruikt. Ik heb eerst afgemeten hoe veel papieren ik nodig had en heb die dan allemaal aan elkaar geplakt. Daarna heb ik nog eens gepast of alles er op paste en heb ik ontdekt dat wij scheve muren hebben, ja echt, bovenaan is de muur breder dan onderaan. Ik heb de papieren dus geknipt zodat alles mooi op de muur paste. De foto's heb ik met lijm op de papieren geplakt wanneer de papieren nog niet op de muur gingen. 

- Doordat mijn muur scheef is , was mijn papier ook scheef. Dit betekent dat je foto's ook scheef zullen plakken wanneer je de lijnen van je papier volgt. Begin dus in een rechte hoek en plak je foto's via de eerste foto's die je geplakt hebt.  
- Als je je foto's allemaal recht plakt op scheef papier krijg je uitstekende foto's, knip deze uitsteeksels er pas af als je collage af is.

- Omdat je foto's afdrukt in verschillende maten en grote's (doen, dat geeft een leuk speels effect), is het slim om een hoop plaatjes van fruit af te drukken. (We willen later tenslotte allemaal gezond eten.) Bij deze foto's maakt het niet uit hoe veel je er af knipt waardoor je deze makkelijk als opvulling kunt gebruiken om je foto's toch mooi in elkaar te laten passen. 

- Zelfs met de foto's van het fruit had ik nog 2 hele kleine stukjes over waar echt geen foto meer inpaste, deze heb ik opgevuld met een streepje washi tape. 

- De grote collage heb ik uiteindelijk opgeplakt met stevige dubbelzijdige tape die ik ergens in huis gevonden heb. De hoeveelheid die je moet gebruiken hangt een beetje af van hoe groot je collage is, maar zorg er voor dat er 3 tapes naast elkaar plakken van links naar rechts zodat ook het midden stevig op de muur plakt. 

- Het kleurenthema is bij mij eigenlijk spontaan ontstaan, ik heb echt totaal niet gelet op de kleuren die in de foto's gebruikt werden en zag pas achteraf hoe goed die foto's allemaal bij elkaar paste. Ik heb trouwens al mijn mijn foto's van Pinterest gehaald. 

De betekenis van mijn vision wall 

- Travel: Zoals je ziet zijn er veel travel gerelateerde foto's in mijn muur verwerkt, dit komt natuurlijk omdat ik later veel reizen wil maken, Bali en Bora Bora zijn mijn echte goals. 

- Friends: Het liefst zou ik al die prachtige reizen maken met mijn beste vrienden en vriendinnen, dus ook vriendschap komt in sommige foto's aan bod.

- Family: Trouw foto's, gezins foto's, kindjes en hondjes zijn ook terug te vinden, deze staan natuurlijk symbool voor het gezinnetje dat ik later zou willen.

- Work: Een boek, omdat ik graag mijn eigen boek zou willen schrijven, een foto van de kast waarin zoella haar producten in verzameld omdat ik later mijn eigen stationery lijn wil ontwerpen, een super net bureau omdat ik een super georganiseerde girlboss wil worden. Je snapt het dus wel. 

- Health: Fruit wordt zoals ik al zei gebruikt als opvulling, maar ook al symbool voor de gezonde levensstijl die ik later zou willen hebben.

Quotes: Deze dienen natuurlijk als motivatiebron.

- Zoella: Mijn grootste voorbeeld, ik zou echt graag willen bereiken wat zij bereikt heeft, maar dan natuurlijk op mijn eigen manier. Ik koos voor een foto waarop ze krullen heeft omdat ik zelf vaak onzeker ben over mijn eigen bos krullen en ik deze toch even kan vergeten als ik kijk naar mijn voorbeeld vol krullen.
Ik geloof dat ik nu alles besproken heb over mijn muur, maar moest je toch nog iets tegenkomen waar je meer over wil weten, mag je dit natuurlijk altijd vragen. Als jij trouwens ook een vision wall hebt, zou ik die ook wel graag willen zien dus die mag je natuurlijk altijd even doorsturen. 

Ben jij van plan om ook een vision wall te maken? 
Remember why you started.

4 opmerkingen

 1. zoooo cool!!! het eindresultaat is echt knap!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit ziet er zo mooi en creatief uit!! Ik raak er ook helemaal geïnspireerd van <3

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ahhh wauw!!! Zo mooi gedaan dit! Ik heb ook zo'n inspiration-wall maar dan niet allemaal aan elkaar & aan een prikbord :))

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Enorm leuk zo'n muur! Goeie uitleg ook! X

  BeantwoordenVerwijderen