#Amber

Zittend op bed omringd door kussens terwijl ik mijn met sokken omhulde voeten in een dekentje duw, luisterend naar mijn favoriete muziek denkend aan wat ik schrijven zal. Starend naar het scherm met mijn handen boven het toetsenbord beseffend dat er niets komt. Bang, bang voor de toekomst. Moe, hoe veel ik ook slaap, nog steeds moe. Druk, omdat de leerkrachten weer zo lief zijn om 700 testen naar mijn hoofd te gooien. Bang, moe, druk, gestrest, gedemotiveerd ... maar toch, toch voel ik me gelukkig. 

Ik voel me gelukkig want ik weet dat er mensen zijn die om mij geven en ik er niet meer alleen voor sta. 


Omdat ik schouders heb waarop ik kan huilen als het moet. Omdat ik mensen heb die mijn hand vastnemen om zo te zeggen dat het allemaal wel goed komt. 

Ik voel me gelukkig omdat er dingen zijn die de negativiteit, de pijn en de stress kunnen onderdrukken. Heerlijk weer bijvoorbeeld of onverwachte telefoontjes, spontane afspraken met vrienden, boeken waarin ik kan ontsnappen of weer iets dat ik heb geschreven waar ik trots op ben. Iemand die mij vertrouwt met zijn/haar gevoelens, verdriet of pijn, iemand die gelooft dat ik ze kan helpen.

Maar ook kleine dingen zoals muziek, complimentjes, een spinnende kat op schoot, een afgewerkt to do lijstje, washi tape, vers gewassen lakens, een lieve reactie op mijn blog, een inspirerende quote, een heerlijk tasje koffie of  een babbeltje met een onbekende aan de bushalte.
Er zijn zo veel kleine dingen die mij gelukkig kunnen maken, maar het is vaak moeilijk om die dingen te zien, te omarmen of te geloven en dat is jammer. Voor iedereen die hier ook last van heeft, hier enkele tips. 

1. Leg een schriftje en een pen naast je bed.
Probeer hier elke dag iets in te schrijven wat een lach op jouw gezicht toverde al was het maar iets wat die mondhoeken maar 5 seconden naar boven heeft gehaald. 

2. Teken of kleur.
Als er negatieve gedachten door je hoofd spoken, kan het helpen als je begint te teken. Als je absoluut niet kan tekenen, kan je altijd een afbeelding nateken die je op Pinterest hebt gevonden. Is dat tekenen toch niets voor jou? Kleur dan iets in, dit kan er voor zorgen dat je je gedachten even kunt verzetten. 

3. Schrijven. 
 • Schrijf al je gedachten op, zowel de positieve (geef deze een opvallende kleur) als de negatieve.
 • Schrijf een verhaaltje, zorg dat jij het personage bent, maar dan met een andere naam en geeft het verhaaltje een happy ending. 
 • Schrijf een gedicht om zo uit te drukken hoe je je voelt. 
4. Dance off.
Zet een knallende playlist op (de playlist die bij dit project hoort bijvoorbeeld), zing, dans, spring of schreeuw mee. Op die manier shake je je gedachten uit je lijf. 

5. Bel je bestie! 
Bel je beste vriend(in), vertel hem/haar dat het niet goed met je gaat en dat je daarom positieve vibes nodig hebt. De rest van het gesprek mag niet gaan over problemen en moet er voor zorgen dat je weer kan lachen, heb je nog niet om iets kunnen lachen, dan mag je nog niet ophangen.  
Wat ook positief is aan heel deze situatie, is dat ik er zo achter ben gekomen wie nu wel en wie nu niet mijn echte vrienden zijn. Ik ben beginnen beseffen wat/wie mij maakt tot wie ik ben en heb dit in een "po√ętisch" iets gegoten wat ik best met jullie wil delen. 

Stel, jij bent de wereld, wie is dan jouw lucht, jouw water, jouw aarde en wie is jouw vuur? Ik weet niet meer precies wanneer of hoe ik hier ben opgekomen, maar opeens zag ik dat Mirte mijn water was, dit omdat ik bij haar liters tranen kan laten zonder dat ze dat storend vindt. Mijn mama is de aarde, dit omdat zij mij heeft laten "bloeien" tot het meisje dat ik nu ben. De lucht is de persoon die mij laat dromen en die de zware dingen luchtig kan maken en tot slot is vuur de persoon die het donkere kantje in mij naar boven kan halen. En dat zijn de 4 belangrijkste personen die maken wie ik vandaag de dag ben. Een ondanks alles gelukkig meisje dat klaar is om te doen wat ze het liefste doet. 

Liefs, 
     Amber

4 opmerkingen

 1. Echt heel mooi geschreven, en inderdaad, schrijven helpt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super mooi artikel weer Amber! Schrijven is inderdaad gewoon overal de oplossing voor.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo'n schriftje naast je bed is inderdaad een super goed idee! Ik heb ook zo'n boekje & ik merk echt dat ik er veel gelukkiger door word. Wat een mooi artikel trouwens, liefs! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik zit hier met tranen in mijn ogen. Ik zie je graag, lieve meid <3

  BeantwoordenVerwijderen